• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Beslenme

LimonFatih

Yeni Üye
İlk defa kuş besliyorum. Ve çok eksik olduğum konu var. Öncelikle vitamin almaları gerektiğini öğrendim. Bende bu iki vitamini aldım resimleri var. Suya damlatmam gerekiyor aynı anda koymada bir sakınca varmı. Limonun 3 aylık bir yavru. İyilik yapayım derken kötülük yapmak istemem. Yavru kuş yemi ve kum aldım bunları ayrı vermek mi mantıklı tek yemlikte vermek mi mantıklı destek olur musunuz lütfen

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
bence olaya en baştan başlayalım, öncelikle kafes ve kuşun fotolarını paylaşır mısınız?
Kafes düzeninize bakalım, eksiği gediği ayrıca yazalım.

Vitaminlere gelince ikisi ayrı vitaminler, aynı anda vermeyiniz. arada 2 gün kalacak şekilde haftada 1'er gün kullanabilirsiniz.
yem ve kumu ayrı kaplarda veriniz ve sürekli kafeste olsun.

Devamını kafesi ve kuşu gördükten sonra yazayım.

LimonFatih

Yeni Üye
bence olaya en baştan başlayalım, öncelikle kafes ve kuşun fotolarını paylaşır mısınız?
Kafes düzeninize bakalım, eksiği gediği ayrıca yazalım.

Vitaminlere gelince ikisi ayrı vitaminler, aynı anda vermeyiniz. arada 2 gün kalacak şekilde haftada 1'er gün kullanabilirsiniz.
yem ve kumu ayrı kaplarda veriniz ve sürekli kafeste olsun.

Devamını kafesi ve kuşu gördükten sonra yazayım.
Limon'um ve kafesi. Tüneklerin tahta olması lazımmış onu yeni öğrendim ilk fırsatta değiştirecem. Turuncu gibi olan enerji bloğuymuş gri olan minarel bloğu sarının içine kum koydum beyaz olanda gaga taşı. Hatalarımı söylerseniz yapmaya çalışacam teşekkürler şimdiden

LimonFatih

Yeni Üye
Ek olarak kafesin altına kağıt koymakta yanlışmış. Taban kumu diye bişey varmış

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
gayet güzel, tahta tüneğe döndüğünde tünekleri biraz daha kapıya doğru tak, yan tellere çok yakın tünekler.
kafesin tabanına kağıt koymak yanlış değil, alt tabanda ızgara olursa daha iyi hatta. taban kumu dediği zeolit sanırım, çok tozuyor, bence kağıt daha iyi

ayrıca kalamar kemiği ve dal darı da al bence. kalamar kemiği sürekli kafeste dursun, dal darıyı hafta 1 verirsin.

LimonFatih

Yeni Üye
gayet güzel, tahta tüneğe döndüğünde tünekleri biraz daha kapıya doğru tak, yan tellere çok yakın tünekler.
kafesin tabanına kağıt koymak yanlış değil, alt tabanda ızgara olursa daha iyi hatta. taban kumu dediği zeolit sanırım, çok tozuyor, bence kağıt daha iyi

ayrıca kalamar kemiği ve dal darı da al bence. kalamar kemiği sürekli kafeste dursun, dal darıyı hafta 1 verirsin.
Ballı kraker de vardı onu koymadım. Tünekleri de suya ve minaral bloğunu yiyebilsin diye oraya koydum teşekkür ederim en kısa zamanda düzelteyim

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Ballı kraker de vardı onu koymadım. Tünekleri de suya ve minaral bloğunu yiyebilsin diye oraya koydum teşekkür ederim en kısa zamanda düzelteyim
ballı krakerleri ben önermiyorum, katkı maddesi oluyor çoğunda, onun yerine dal darı daha iyi ve besleyici

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
O zaman çöpe atıyoruz 😁😁 son olarak haşlanmış yumurta sarısını ufaltıp yeme kat diyenler var sizce uygun mu ?
çöpe atmayın bence, doğada bir ağaca falan takın, doğa kuşları faydalansın.
yumurta sarısını yeme karıştırmayın, yumurta özellikle sıcak günlerde 3-4 saatte bozulabilen bir yiyecek.
forumda mama tarifleri var, evdeki sebzelerle ve mısır unu gibi ürünlerle mama yapabilirsiniz.

LimonFatih

Yeni Üye
çöpe atmayın bence, doğada bir ağaca falan takın, doğa kuşları faydalansın.
yumurta sarısını yeme karıştırmayın, yumurta özellikle sıcak günlerde 3-4 saatte bozulabilen bir yiyecek.
forumda mama tarifleri var, evdeki sebzelerle ve mısır unu gibi ürünlerle mama yapabilirsiniz.
Hemen bakıyorum çok sağolun

Üst Alt