• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Bebek balıklar

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Merhabalar, bugün elimize 100-150 civarı bebek danio zebra olduğunu düşündüğümüz balıklar geldi, hatta yolda eşim bir çoğunu öldü zannetmiş üzülmüş ama bazıları durduğu yerde titreme hareketi yapıyor, bazıları öylece duruyor, bazıları kovaya koyunca yer değiştiriyor vs. Biz bunların yaşadığını nasıl anlayabiliriz veya öldüklerini nasıl anlarız, ölen varsa ayırmak gerekir mi, ayırma yöntemi nedir vs kafamızda deli sorular nolur bize yardım edin 😂 3-5 günlüklermiş henüz, keseleri bile duruyor daha çok şekerler 🥰

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Bunları akvaryuma mi koyacaksınız 🙂

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yerde olmaması gerekiyor kardeşimin de var şuan yavru
80 tane
Bazıları zeminde hareket halinde bazıları ise
Yüzme halinde
Bu balıkların cinsi mi böyle bilmiyorum ama yaşamıyor olabilirler
Yok canlı olanlar var çünkü arada hareket ediyorlar daha baya yavrular keseleri bile duruyor henüz yem vermiyoruz kendi keselerinden besleniyorlar

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yerde olmaması gerekiyor kardeşimin de var şuan yavru
80 tane
Bazıları zeminde hareket halinde bazıları ise
Yüzme halinde
Bu balıkların cinsi mi böyle bilmiyorum ama yaşamıyor olabilirler
Ama ölürse nasıl anlicaz ya da ölenleri ayırmak gerekirse onu nasıl yapicaz onu bilemedik

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Evet kardeşim de yem vermiyor
1 haftalık bizimkiler

Ölünce nasıl anlaşılır bilmiyorum
Ama kardeşim aparat ile alıyor ölüleri
Canım sana zahmet olmazsa bi sorsan nasıl anlıyormuş ölenleri? Biz şimdi yavruluğa alıp akvaryuma koyduk, zıplıyorlar arada 😂

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ölen çürümeye başlar bunlar resimde canlı görünüyor
Çürümek derken 😅 ya biz baya sıfır bilgiye sahibiz bu konuda ve internette de çok fazla şey yazmıyor malesef 😔 zaten Türkiye'de akvaryumculuk çok ilerlememiş bir hobi malesef ne bilen var, ne balıkları can olarak gören. Bilen az insan var onlara da ulaşması zor 😢

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Akvaryumda vatoz ya da çöpçü varsa ölü balıkları düşünmenize gerek yok siz görmeden kaybolurlar 😅
Evet cüce vatoz var 4-5 cm boylarında o da yavru 😂😂 ama yavruluktan nasıl alıp da yesin zaten😅

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Evet cüce vatoz var 4-5 cm boylarında o da yavru 😂😂 ama yavruluktan nasıl alıp da yesin zaten😅
Sordum
Yüzeyde çok fazla hareket etmeden duruyurlarmis
Titreme olduktan sonra dibe çöküyorlar dedi
Şansına şuan yanımda iyi oldu bu post
Dipte benimkiler ama Taha beyin dediği gibi bir çürüme vs yok hepsinin boyutu da kese boyutu da rengi vs de aynı. Hatta yavrulukla birlikte akvaryuma aldıktan sonra ara ara zıplamaya başladılar 😅 internette yazana göre, keselerdeki onları idare eden besin tükendikten sonra yemek aramak için dolaşmaya başlıyorlarmış o zaman şimdi çok hareket etmemeleri de doğal oluyor çünkü yemekleri var kendilerinde zaten 😉