• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Başını Öne Eğiyor ve Kuruma Tedavi Süreci

alperenk

Aktif Üye
Merhaba, 6-7 aylık forpusumu keyifsiz, halsiz ve göğüs kemiği sertleşmeni nedeniyle 5 Kasımda veterinere götürmüştüm. Muayene edip röntgen çektiler. Megabakteri ve Trichomonas'dan kaynaklı Kuruma/Zayıflama sendromu başlangıcı olduğu söylendi. Hiç kilo verdiğini gözlemlemedim o günden beri 32-33gr kilosu ve değişiklik yok sadece kursağı dolduğunda normal olarak daha kilolu çıkıyor ama kemiği bayağı belirgin. O gün Flagyl ve Assist şurup verdiler suyuna 1.5 ml kullanım şeklinde ve Avicare markasına ait bir kaç takviye verdiler gagaya damla şeklinde. 1 hafta sonra da bunlara ek olarak Triflücan eklendi. 24 kasıma kadar bu ilaçları kullanıp 24ünde şurupları kullanmayı bıraktım. 30 Kasımda tekrar kontole gittim durumun stabil olduğu ne ilerleme ne gerileme olduğu söylendi ve bu sefer Bactrim, Enfluvir ve Mikostotin kullanımına başladık ve 1 adet Avicare takviyesi daha verildi. Şuan 5 adet Avicare takviye ve Bactrim, Enfluvir ve Mikostotin kullanarak tedaviye devam ediyoruz şuanki soruma gelmeden önce bu bilgiyi vermek istedim. Sorum şu, son 1-2 haftadır ara sıra başını öne eğerek uyuduğunu gözlemledim, bu uyuma şekli normal midir? Yeme içme durumu iyi kilosu da belirttiğim gibi 32-33gr. Ayrıca süreçle ilgili yorumlarınızı ve daha önce bu hastalığı tecrübe edip süreci iyileşerek atlatan varsa deneyim ve tavsiyelere açığım. 1764696680296.jpeg1764696657849.jpeg

alperenk

Aktif Üye
Bu son verilen ilaçları da 14 gün kullanıp tekrar kontrole gideceğim.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Öncelikle geçmiş olsun, kuşunuza konulan hiçbir tanıda bakteri veya virüs yokken neden bactrim ve enfluvir vermiş onu anlamadım bu ilaçlar birlikte kuşunuzu çok yorar, dışkı analizi yaptırdınız mı veya ağzında peynirimsi bir lezyon var mı?

alperenk

Aktif Üye
Öncelikle geçmiş olsun, kuşunuza konulan hiçbir tanıda bakteri veya virüs yokken neden bactrim ve enfluvir vermiş onu anlamadım bu ilaçlar birlikte kuşunuzu çok yorar, dışkı analizi yaptırdınız mı veya ağzında peynirimsi bir lezyon var mı?
Dışkıyı sadece görüntüsel olarak yorumladılar ekstra bir inceleme analizi yapılmadı spesifik olarak ve şeklinin normal olduğu söylendi. İlaçların ne için kullanıldığını tam olarak bilmiyorum ben sadece veteriner hekim ne derse onu uyguluyorum o yüzden neden bunları verdiğiyle ilgili bir fikrim yok maalesef. Ağızında bir lezyon görmedim

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Dışkıyı sadece görüntüsel olarak yorumladılar ekstra bir inceleme analizi yapılmadı spesifik olarak ve şeklinin normal olduğu söylendi. İlaçların ne için kullanıldığını tam olarak bilmiyorum ben sadece veteriner hekim ne derse onu uyguluyorum o yüzden neden bunları verdiğiyle ilgili bir fikrim yok maalesef. Ağızında bir lezyon görmedim
Bence hekiminizi değiştirin, gereksiz ilaç kullanıyor, dışkı analizi yaptırın öyle tedavi görsün yazık çocuğa 😔

Üst Alt