• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

bakteri megabakteri ve karaciğer sorunu

sanslidostlar

Aktif Üye
merhaba ben önce bir veterinere gittim kuşuma dışkı testı ve röntgen çekildi röntgende karaciğer büyümesi tespit edildi ve dışkı testinde megabakteri ve bakteri POZİTİF çıktı. sonra ben başka bir veterinere gittim önceki veterinerde çekilen röntgeni gösterdim karaciğer büyümesi olduğu söylendi tekrardan. fakat doktor kursağını elle ellediğinde ve kakasına bakınca kuşun megabakter olmadığını söyledi ve bakteri olsaydı bu kadar neşeli ve tepkili olmazdı dedi. zeolit tozu verdi. ama önceki yerde test pozitif çıkmıştı ve orası amfosetirin b vermişti. ben amfosetirin b'yi 1 hafta kullandım sonra 1 hafta ara verdim(yarın aranın 1. haftası olucak).

sonra ben 2. veterinere yazdım bunu zeolit tozunun yeterli olacağı, amfoterisin b'nin kuşun karaciğerine zarar verebileceğini söyledi

ama bazıyerlerde de megabakterin cozumu amfoterisin b, kullanın bir şey olmaz yazıyor benim kafam çok karıştı.

kullansam bir zararı olur mu

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
merhaba ben önce bir veterinere gittim kuşuma dışkı testı ve röntgen çekildi röntgende karaciğer büyümesi tespit edildi ve dışkı testinde megabakteri ve bakteri POZİTİF çıktı. sonra ben başka bir veterinere gittim önceki veterinerde çekilen röntgeni gösterdim karaciğer büyümesi olduğu söylendi tekrardan. fakat doktor kursağını elle ellediğinde ve kakasına bakınca kuşun megabakter olmadığını söyledi ve bakteri olsaydı bu kadar neşeli ve tepkili olmazdı dedi. zeolit tozu verdi. ama önceki yerde test pozitif çıkmıştı ve orası amfosetirin b vermişti. ben amfosetirin b'yi 1 hafta kullandım sonra 1 hafta ara verdim(yarın aranın 1. haftası olucak).

sonra ben 2. veterinere yazdım bunu zeolit tozunun yeterli olacağı, amfoterisin b'nin kuşun karaciğerine zarar verebileceğini söyledi

ama bazıyerlerde de megabakterin cozumu amfoterisin b, kullanın bir şey olmaz yazıyor benim kafam çok karıştı.

kullansam bir zararı olur mu
Merhaba, öncelikle hoşgeldiniz. Hangi veteriner kliniğine gittiniz? Kuşun streamable.com üzerinden videosunu ve beyaz peçete üstünde 4-5 adet birikmiş dışkılarını yollayabilir misiniz?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
İyi bir hekim bulup amphotericin b doz ve gününü tekrar ayarlatın. Cleansing tea de veterinerden edinebilirsiniz nerede ikamet ediyorsunuz ☺

sanslidostlar

Aktif Üye
Gözde hocaya gittiniz, gözde hocayı dinleyin lütfen. Başka tedavileri denemeye şuan gerek yok, kendisi gerekli testleri yapmış ve doğru teşhisi size söylemiş.
orada dışkı testi yapılmadı elle muayene edildi çocuğun kursağı ve davranışları gözlemlendi. sağolun 🤗

Üst Alt