• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! bakabilir misiniz

beyyza02

Müdavim
burnunda bir şey mi var nasıl alabilirim

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Yanlış görmüyorsam dolu galiba. Üşütmüş olabilir, aynı zamanda kuşunuz tüyde. Halsizliği var mı iştahı nasıl. Tüyünü daha iyi atlatması için B vitamini ve yulaf verirseniz daha rahat atlatır. Birde 1-2 gün salmayın. Enerjisi boşa gitmesin. Kuşunuz biraz kilolu sanki?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Şimal e katılıyorum kuş da biraz kırgınlık var gibi b vitamini ve yulaf verin ayrıca bir tüyü ile tuzlu suya bandırarak burnunu açmaya çalışın 👍

beyyza02

Müdavim
Yanlış görmüyorsam dolu galiba. Üşütmüş olabilir, aynı zamanda kuşunuz tüyde. Halsizliği var mı iştahı nasıl. Tüyünü daha iyi atlatması için B vitamini ve yulaf verirseniz daha rahat atlatır. Birde 1-2 gün salmayın. Enerjisi boşa gitmesin. Kuşunuz biraz kilolu sanki?
biraz eğik ve kabarık duruyor öyle durmasından dolayı kilolu gözüküyor olabilir emin değilim. eşi var ve sürekli dışarı çıkmak istiyorlar kafeste de birbirlerini yiyorlar ayırsam tellere vs. çıkıp çıkışı aramaya çalışıyorlar sürekli. yani asla yerinde durmuyor bundan dolayı da kırgın biraz en ufak boşlukta bile uyukluyor. vitamin veriyorum tüyleri için.

Rusalka

Aktif Üye
Bana da sanki burnuna minik bir tüy kaçmış gibi geldi. Benim kuşumda tüy dönemindeyken çok sık oluyor bu durum.
Kendisi hapşırarak veya ayağıyla çıkaracaktır eğer tüyse.

beyyza02

Müdavim
Şimal e katılıyorum kuş da biraz kırgınlık var gibi b vitamini ve yulaf verin ayrıca bir tüyü ile tuzlu suya bandırarak burnunu açmaya çalışın 👍
acaba çok sık tüye girmesi normal mi? ayda bir yaşıyoruz bunu dişide yok ama bunda sürekli var bu durum. bir de tüyleri bazen aşırı dökülüyor burnundaki şey daha çok tüy gibime geldiği için müdahalesi etsem mi bilemedim. dediğinizi yapmaya çalışacağım.

beyyza02

Müdavim
Bana da sanki burnuna minik bir tüy kaçmış gibi geldi. Benim kuşumda tüy dönemindeyken çok sık oluyor bu durum.
Kendisi hapşırarak veya ayağıyla çıkaracaktır eğer tüyse.
aynı düşüncedeyim ben de o yüzden ellememiştim. nefes alışında vs bir sorun yok duruma göre hareket edeceğim 👍teşekkürler.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Çok sık tüye girmesi normal değil yedikleri ile ilgili veya tüy rahatsızlığı olabilir onu anlamak için neler verdiğinizi bilmem gerekir veya ortamda ısı değişimi nasıl?

beyyza02

Müdavim
Çok sık tüye girmesi normal değil yedikleri ile ilgili veya tüy rahatsızlığı olabilir onu anlamak için neler verdiğinizi bilmem gerekir veya ortamda ısı değişimi nasıl?
erkek olanda çok tüy sorunu olsa da dişide böyle bir durum yok yani yemek ya da ortamla ilgili bir şey mi bilemiyorum. yem dışında bazen elma ve yulaf veriyorum. onun dışında ekmek yemek istiyorlar çok nadir veriyoruz sıkıntılı diye. ortamda ani bir değişiklik olmuyor geceleri de üşütmemeye çalışıyorum üstleri örtük oluyor 3 tarafı. bir iki hafta önce şu minik tüylerden 15 20 tane dökmüştü yani aşırı zamanları oluyor. o zamanlarda dışkıları da kötüydü önceliğe ona verip onun ilacını veriyordum şu an b vitamini de veriyorum o kadar dökmüyor. bu arada 2 hafta önce bir fotoğrafını buldum o zaman da tüydrymiş sonradan bir daha girdi.

Üst Alt