• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Aranıza Elazığ’dan Katıldım

Fahri52

Yeni Üye
Değerli Arkadaşlarım öncelikle herkese selam ve saygılar. PVC kafes ile bu işe başladım devlet memuruyum 1 yıl kadar muhabbet kuşu tek baktım sonra üretebilirmiyim diyerek 4 katlı PVC kafes alarak bu işe başladım. Öncelikle çok olmayan ancak yaşamış olduğun tecrübemi sizinle paylaşmak istedim. Kafesi alalı dört ay oldu. Henüz yuvalıka giren yok. Burdan sizlerin önerilerini okuyarak dal darı koyuyorum kafesin girişine inşallah girecek ama henüz giren yok. İki çiftim yumurta üzerinden kalkan damızlık dediğimiz çiftler ancak diğer iki çiftim ise yavru alıp 4 aydır yavrudan alıp beslediğim çiftler. Eğer bu işi yapacaksınız Nacizhane tavsiyem yavru alıp kendiniz büyütüp iş yapmak. Şunu gördüm kendi yavru alıp baktığınız kuşlar kafes içinde daha hareketli ve sağlıklı hareketler yapıyor. Belki de anaç diye alıp yumurtasını almadan önce gördüğüm ve ailecek görüştüğüm dostumun kuşu da olsa ortam değişikliği tekrar üretim vermesi bir yılı buluyor diyorlar. Siz siz olun yavru alıp kendinizi eş yapın. Zamanla burada tanışıp birbirimizi bilgi ve tecrübelerimize aktararak daha güzel olacağı kanaatindeyim. Ben bu işe yeni hobi olarak başladım tek maksadım bir kere ürediğini görmem belki de tek hevesim. Bilgi ve tecrübelerinize ihtiyacım var saygılarEkli dosyayı görüntüle 4902

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba öncelikle ailemize hoşgeldiniz 😊
Kuşlar ve düzen harika görünüyor masallah hayırlı olsun inşallah

Fahri52

Yeni Üye
Kuşumun birinin tüğleri kabardı ve ishal oldu. Probiyotik veya vitamin i elimle gagasına tutsam bir iki damla damlatsam fayda sağlar mı

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Kuşumun birinin tüğleri kabardı ve ishal oldu. Probiyotik veya vitamin i elimle gagasına tutsam bir iki damla damlatsam fayda sağlar mı
Foto ve dışkı resmi görebilir miyiz?

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Hoşgeldiniz :) Kendi yavrularımızı büyüterek yavru almak benimde tercih ettiğim durum. Günümüzde çoğu üretici daha cılız, verimsiz hastalıklı yapıya sahip kuşları elinden çıkarmak istiyor. Kuş bize gelesiye kadar kaç tane üreticinin elinden geçiyor kim bilir :( Dışarıdan alacaksam güvenilir samimi olduğum üretici abilerimi tercih ederim her zaman.