- Hastalık Belirtileri
- Akciğer enfeksiyonu, kusma, göz kızarıklığı
- Hastalık Belirti Tarihi
- 10 Haz 2026
- Kullanılan İlaç
- Enrocid antibiyotik, Exocin göz damlası, Enflased göz damlası.
Merhabalar, Sultan papağanımda (yaş 7, çok enerjik, yeme içmesi keyfi ve bakımı yerinde) akciğer enfeksiyonu çıktığı için hekim ağızdan antibiyotik (Enrocid) tedavisine başlattı ancak ağızdan her gereken dozda (0.1cc) verdiğimde 1-2 saat sonra kusup yemiş olduğu yemiyle beraber çıkartıyor. Bunu doktoruma belirttiğim halde sevdiği meyve ile vermemi önerdi ancak meyve pek sevmez kuşum. 1-2 saat sonra kustuğu için bu antibiyotiğin kanına karışıp karışmadığından emin değilim. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Ağızdan vermeye devam etmeli miyim kustuğu halde? Ya da kusmaması için bi yöntem var mı? Şırınganın içine azıcıkta içme suyu ekleyip sulandırsam yine kusma yapar mı? (Doktorum suluğuna bu antibiyotiği katabileceğimi ancak yeterli dozu alıp almadığından emin olamıyacağımızı söylemişti o yüzden ilacı sulandırmanın problem olmayacağını düşünüyorum?). (Kuşumda enfeksiyonu ilk göz akının kırmızılaştığını gördüğüm an farkettim. Göz damlası tedavisi de uygulamıştım. 7 gün antibiyotik ağızdan uyguladım gözünün akı geri geldi ama antibiyotiği kestikten 3-5 gün sonra tekrardan gözleri kızarmaya başladı o yüzden doktorum tekrar bir hafta daha devam edelim antibiyotiğe dedi) ENFEKSİYONU ASLA GEÇMİYECEK DİYE ÇOK KORKUYORUM LÜTFEN YARDIM EDİN