• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Antibiyotik sonrası kusma

NiNoGuguk

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Akciğer enfeksiyonu, kusma, göz kızarıklığı
Hastalık Belirti Tarihi
10 Haz 2026
Kullanılan İlaç
Enrocid antibiyotik, Exocin göz damlası, Enflased göz damlası.
Merhabalar, Sultan papağanımda (yaş 7, çok enerjik, yeme içmesi keyfi ve bakımı yerinde) akciğer enfeksiyonu çıktığı için hekim ağızdan antibiyotik (Enrocid) tedavisine başlattı ancak ağızdan her gereken dozda (0.1cc) verdiğimde 1-2 saat sonra kusup yemiş olduğu yemiyle beraber çıkartıyor. Bunu doktoruma belirttiğim halde sevdiği meyve ile vermemi önerdi ancak meyve pek sevmez kuşum. 1-2 saat sonra kustuğu için bu antibiyotiğin kanına karışıp karışmadığından emin değilim. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Ağızdan vermeye devam etmeli miyim kustuğu halde? Ya da kusmaması için bi yöntem var mı? Şırınganın içine azıcıkta içme suyu ekleyip sulandırsam yine kusma yapar mı? (Doktorum suluğuna bu antibiyotiği katabileceğimi ancak yeterli dozu alıp almadığından emin olamıyacağımızı söylemişti o yüzden ilacı sulandırmanın problem olmayacağını düşünüyorum?). (Kuşumda enfeksiyonu ilk göz akının kırmızılaştığını gördüğüm an farkettim. Göz damlası tedavisi de uygulamıştım. 7 gün antibiyotik ağızdan uyguladım gözünün akı geri geldi ama antibiyotiği kestikten 3-5 gün sonra tekrardan gözleri kızarmaya başladı o yüzden doktorum tekrar bir hafta daha devam edelim antibiyotiğe dedi) ENFEKSİYONU ASLA GEÇMİYECEK DİYE ÇOK KORKUYORUM LÜTFEN YARDIM EDİN

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba, ağızdan damla şeklinde verildiğinde daha çabuk şekilde etki eder, doktorunuz mutlaka sulandırıp o şekilde enjeksiyonda vermiştir bu nedenle ağızdan damla şeklinde vermeniz daha iyi olur ☺

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba bazen ilaçlar acı geliyor yada midelerini bulandırıyor eğer kusuyorsa antibiyotiğin istenilen düzeyde faydası olmaz. Yine de hekiminize tekrardan danışın.

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba geçmiş olsun. Kuşların kursakları çok dolu olduğu zaman antibiyotiğin oranı da çok fazla olduğu zaman kursağında bir hassasiyet yaratıyor Biz de yaşadığımız için kendimizden örnek veriyorum Bir sorun olacağını sanmıyorum ama kursağının çok dolu olmamasına dikkat edin.

Üst Alt