• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Anne beslemiyor

Emirhan Bostancı

Aktif Üye
Anne yuvaya giriyor sürekli ama kursağı bomboş sabahtan beri sanki derisi var sadece ben de normal şırınga ile bir şeyler denedim ama beceremedim yavru elimde kalcak diye korkuyorum ne yapabilirim acil

Emine Ş.

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Resim atar mısınız kursagina bakalım

Nur Y.

Paylaşımcı
Enjektörünüz var mı onla deneyin birde

Nur Y.

Paylaşımcı
Serum seti tarzı bir sey var mı evde onun ucunu kesıp aparat gibi yapabilirsiniz ya da yuvarlak kasık ile deneyin birde dikkatlice

Sunakalan

Yeni Üye
Muhabbet kuşu için olanlardan yok elimde şırınga aldım onlada ağzına veremiyorum
Serum ignelri oluyor adını tam hatırlamıyorum ucu enjektör gibi plastik onlar eczanede satılıyor sorun alın daha sonra ucunu uygun bir şekilde kesin ve mama yapın mama yapmayı bilmiyorsanız internetten araştırın youtube ye elle besleme aparatı nasıl yapılır ve elle besleme maması nasıl yapılır diye yazarak bilgi edinin ve besleme yapın bende dediğim aparatı kendim daha doğrusu ablamla yaprak bir dönem kusumi beslemisyim elimle ama beslerken çok dikkatli olun fazla mama verirseniz az mama verirseniz ölebilir (Allah Korusun) tam ayarını bulmanız gerekiyor biraz yedirin acıkınca zaten kendi aciktigini belkrten sesler çıkartır o zaman beslersiniz bu süreçte çok sabırlı ve dikkatli olmanız lazım İnşAllah güzel bir yavru olur ve büyür

Nur Y.

Paylaşımcı
Branül ya intraket derseniz yardımcı olurlar. Maviler orta boy pembeler uzun sarılar kısa morlar en kısa olanıdır. En uzunu da yeşil ve gridir. Kusunuzun boyutuna göre uygun bir renkte alırsınız ama sabah kadar aç kalmask uygun olur mu bilmiyorum

Sunakalan

Yeni Üye
Yok ki malesef eğer yarını çıkarabilir ise malzemelerini petshoptan almaya gidicem ya şu yavrunun da çekmediği çile kalmadi
Petshop tan değil eczaneden nöbetçi eczane vardır ama maması için gerekli malzeme varmı bilmem yarın petshop tan alabilirsiniz ama şu anlık acil sanırım bu yüzden dedim
Maması için bebe bisküvisi gerekli varmı evinizde

Sunakalan

Yeni Üye
Abla ben merkez bölgede yaşamıyorum nobetci eczaneler çok uzak siringayla ağzına vermeyi deniyecem tekrardan yavruyu da zorlamak istemiyorum ama deniyecegim
Umarım yer biraz mamayi hazırladınız mi. Bu arada ben 13 yaşındayım abla demenize gerek yok benden büyüksünüz sanırım

Nur Y.

Paylaşımcı
Azcık azcık damlatsınız bile olur deneyin sansınızı yaparsınız siz güvenıyorum size 🙏 Yavruyu kurtaralım

Sunakalan

Yeni Üye
bebek bisküvi yumurta sarısı bir tane daha vardı unuttum youtubeden bakmistim
Yavru yaklaşık 10 11 günlük fln sanırım kendi de azar azar yemeye çalışır sanırım daha kolay olur sizin için eğer şırınga ile veremezsseniz çay kaşığı ile deneyin nazikçe gagasını acıtmadan

Emirhan Bostancı

Aktif Üye
Azcık azcık damlatsınız bile olur deneyin sansınızı yaparsınız siz güvenıyorum size 🙏 Yavruyu kurtaralım
Yavru yaklaşık 10 11 günlük fln sanırım kendi de azar azar yemeye çalışır sanırım daha kolay olur sizin için eğer şırınga ile veremezsseniz çay kaşığı ile deneyin nazikçe gagasını acıtmadan
Elimden geleni yapiyorum youtubeden gördüğüm gibi gagasını üstten hafif şırınga ile açmaya çalışıyorum fakat hiçbir şekilde açmıyor ilk başta çok az yedirebildim annesi yanına giriyor beslemiyor ben az sonra tekrar deneyeceğim biraz dinlensin diye bıraktım ancak bu şekilde olursa sabahı cikarabilecegini düşünmüyorum umarım yanılırim ciyak ciyak ötüyor yemin ederim içim parçalaniyor ama elimden hiçbir şey gelmiyor sizi tekrar bilgilendiricem şimdilik saolun :''(

Sunakalan

Yeni Üye
Elimden geleni yapiyorum youtubeden gördüğüm gibi gagasını üstten hafif şırınga ile açmaya çalışıyorum fakat hiçbir şekilde açmıyor ilk başta çok az yedirebildim annesi yanına giriyor beslemiyor ben az sonra tekrar deneyeceğim biraz dinlensin diye bıraktım ancak bu şekilde olursa sabahı cikarabilecegini düşünmüyorum umarım yanılırim sizi tekrar bilgilendiricem teşekkür ederim
Çay kaşığıyla deneyin birde yavrunun ölmesini istemem yavrunun ağzını biraz aralayin çay kaşığının yardımıyla daha sonra mamayı verin kaşıktan bizde bazen zorla veriyorduk mamayı çok zorlamazsaniz bir şey olmaz sanırım İnşAllah yarına çıkar İnşAllah bir şey olamaz yavruya