• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Eş seçimi Anlaşabilecekler mi

mlymckn

Yeni Üye
Mavi erkek kuşumun yanına dişi aldım, 8 gün oldu. Ayrı kafeslerde yan yana duruyorlar, ara sıra erkeğin kafesine koyuyorum. Erkek 5-6 aylık, dişi 4-5 aylık. Erkek sürekli kur yapıyor, bugün de dişiye yem kustu ve dişi kabul etti. Ama bazen gagalaşıyorlar; erkek gaga atınca dişi cikleyip tedirgin oluyor. Sizce zamanla anlaşırlar mı?

Valeinsian

Yeni Üye
Merhabalar mlymckn 🌸
Kesinlikle çok iyi anlaşırlar, henüz 8 gün olmasına rağmen dişinin erkeğin kustuğu yemi kabul etmesi aralarındaki bağın çok hızlı kurulduğunu gösterir.
Ufak tefek gagalaşmalar ve dişinin cikleyip geri çekilmesi tamamen sınır koyma ve tanışma refleksidir, kanlı bir kavga olmadığı sürece bu cilveleşmeler çok normaldir. İkisi de henüz gelişim çağında olduğu için aynı kafese kalıcı olarak almadan önce kafes dışı ortak uçuşlarla kaynaştırmaya biraz daha devam etmen aralarındaki bağı daha da sağlamlaştıracaktır 🦜✨

mlymckn

Yeni Üye
Dişi kuşu saldığım zaman benden kaçıyor, kendiliğinden de kafesten çıkmıyor. Bir de panik halinde uçup duvarlara çarpıyor, kendine zarar verecek diye ben de salmıyorum. Açıkçası erkek kuşun ilk geldiği zamanları hatırlıyorum ama dişi kuş ona göre çok daha tedirgin

Valeinsian

Yeni Üye
Dişi kuşu saldığım zaman benden kaçıyor, kendiliğinden de kafesten çıkmıyor. Bir de panik halinde uçup duvarlara çarpıyor, kendine zarar verecek diye ben de salmıyorum. Açıkçası erkek kuşun ilk geldiği zamanları hatırlıyorum ama dişi kuş ona göre çok daha tedirgin
Çok doğru bir karar vermişsin, panikle duvara çarpıyorsa kesinlikle zorla dışarı çıkarma çünkü ciddi travma veya kanat incinmesi yaşayabilir. Dişi kuşlar fıtratları gereği ortama ve insana erkeklere kıyasla çok daha geç güvenir.
Kafesi erkek kuşun kafesine yakın dursun, odanın düzenini ve seni kafes içinden izleyerek güvende hissetmesine izin ver. Kafes kapağını sadece kendi istediğinde çıksın diye açık bırakabilir, kapı önüne bir dal darı asarak cesaretlenmesini bekleyebilirsin. Zamanla erkeğin sana ve odaya olan rahatlığını gördükçe o da korkusunu atacaktır, biraz sabır ve sakinlik her şeyi çözer 🦜✨

perfectr

Aktif Üye
Dişi kuşu zorlama benim dişi kuş da ürkek erkekle beraber hareket edecektir. erkek dışarı çıktığında o da çıkar uçtuğunda o da uçar. Erkeğe adapte olur.