• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Eş seçimi Anlaşabilecekler mi

mlymckn

Yeni Üye
Mavi erkek kuşumun yanına dişi aldım, 8 gün oldu. Ayrı kafeslerde yan yana duruyorlar, ara sıra erkeğin kafesine koyuyorum. Erkek 5-6 aylık, dişi 4-5 aylık. Erkek sürekli kur yapıyor, bugün de dişiye yem kustu ve dişi kabul etti. Ama bazen gagalaşıyorlar; erkek gaga atınca dişi cikleyip tedirgin oluyor. Sizce zamanla anlaşırlar mı?

Valeinsian

Yeni Üye
Merhabalar mlymckn 🌸
Kesinlikle çok iyi anlaşırlar, henüz 8 gün olmasına rağmen dişinin erkeğin kustuğu yemi kabul etmesi aralarındaki bağın çok hızlı kurulduğunu gösterir.
Ufak tefek gagalaşmalar ve dişinin cikleyip geri çekilmesi tamamen sınır koyma ve tanışma refleksidir, kanlı bir kavga olmadığı sürece bu cilveleşmeler çok normaldir. İkisi de henüz gelişim çağında olduğu için aynı kafese kalıcı olarak almadan önce kafes dışı ortak uçuşlarla kaynaştırmaya biraz daha devam etmen aralarındaki bağı daha da sağlamlaştıracaktır 🦜✨

mlymckn

Yeni Üye
Dişi kuşu saldığım zaman benden kaçıyor, kendiliğinden de kafesten çıkmıyor. Bir de panik halinde uçup duvarlara çarpıyor, kendine zarar verecek diye ben de salmıyorum. Açıkçası erkek kuşun ilk geldiği zamanları hatırlıyorum ama dişi kuş ona göre çok daha tedirgin