• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

alıştırma

furkan er

Aktif Üye
Merhabalar kuşum sanırım dişi. Biliyorum dişilerin alışma bir tık daha zor ama 1 buçuk aydır benimle her gün elden yem verdim her gün alıştırmalar yapmaya çalıştırdım bana bir türlü alışamıyor (yavru 3-4 aylık) her gün sesimle konuşup alıştırmaya çalıştım 2 kere dışarı çıkardım 2 sindede duvarlara çarptı bana alışmadığı için dışarı salmamaya çalışıyprum çünkü sonu çarparak bitiyor bana alışmadan salamıyorum ne yapacağım ben lütfen yardım edin 🥺

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Merhabalar kuşum sanırım dişi. Biliyorum dişilerin alışma bir tık daha zor ama 1 buçuk aydır benimle her gün elden yem verdim her gün alıştırmalar yapmaya çalıştırdım bana bir türlü alışamıyor (yavru 3-4 aylık) her gün sesimle konuşup alıştırmaya çalıştım 2 kere dışarı çıkardım 2 sindede duvarlara çarptı bana alışmadığı için dışarı salmamaya çalışıyprum çünkü sonu çarparak bitiyor bana alışmadan salamıyorum ne yapacağım ben lütfen yardım edin 🥺
Evet benim de dişi kuşum vardı 1 ay uğraştım hiçbir türlü elime gelmiyordu. Perde yöntemi denedim mecbur gelmek zorunda kalıyordu ama çıktığımızda hemen kaçıyordu. Kuşuma youtubedan fıstık diye bir kuş var onu açmaya başladım. İlk telefonumun üstüne tırmanmaya başladı. Sonrasında yeniden açıp parmağımı telefonun önüne koyuyordum telefona çıkmak için elime çıkmak zorunda kalıyordu. Öyle öyle alıştı. Bence siz de deneyin.

furkan er

Aktif Üye
Evet benim de dişi kuşum vardı 1 ay uğraştım hiçbir türlü elime gelmiyordu. Perde yöntemi denedim mecbur gelmek zorunda kalıyordu ama çıktığımızda hemen kaçıyordu. Kuşuma youtubedan fıstık diye bir kuş var onu açmaya başladım. İlk telefonumun üstüne tırmanmaya başladı. Sonrasında yeniden açıp parmağımı telefonun önüne koyuyordum telefona çıkmak için elime çıkmak zorunda kalıyordu. Öyle öyle alıştı. Bence siz de deneyin.
tamamdır deneyeceğim teşekkür ederim onu dinletiyordum cok ilgilenmiyordu birde kafesin dışında deniyim

Bahar Y.

Müdavim
Alışmıyordan kastınız elinize kendi isteğiyle gelmiyor oluşu mu yoksa hiç çıkmıyor oluşu mu? Kaçmayı mı tercih ediyor ısırmayı mı kendini kafeste ordan oraya vurmayı mı

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Ailemin kuşu dişi. İlk önce fıstık muhabbet kuşu videosu ile telefondan alıştırdılar. Sonra hep onlarla. Sık salıyorlar hep onlarla. :)

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Bu işlerden @Taha iyi anlıyor. :) Bende pek alıştıramadım kafes dışında. Pek salmıyorum kuşu. Şimdilik böyle. :)

Üst Alt