• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

ağızdan nefes alma

bibibirp

Aktif Üye
merhaba az önce kuşumu uçurdum ve ağzından nefes aldığını fark ettim ve son birkaç gündür ceresi kabuklanmaya başladı. trosyd kremim var ondan kullanacağım. bize geldiğinden beri yabani biraz kafesten kolay kolay çıkmaz ben uçsun diye tünekle alıp çıkarırım. sitede kekik çayını duydum yapsam iyi gelir mi? uçtuktan sonra ve normal halinin videosunu koyuyorum

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Merhaba, kaç yaşında acaba? biraz yaşlı gibi duruyor :) Biraz da tombik gibi. Kaç gram olduğunu biliyor musunuz? Uçtuktan sonra yorulmuş olabilir. İki video arasında ne kadar süre oynamıştır? Vikvikleme gibi sesler yok değil mi?

bibibirp

Aktif Üye
Merhaba, kaç yaşında acaba? biraz yaşlı gibi duruyor :) Biraz da tombik gibi. Kaç gram olduğunu biliyor musunuz? Uçtuktan sonra yorulmuş olabilir. İki video arasında ne kadar süre oynamıştır? Vikvikleme gibi sesler yok değil mi?
evet biraz yaşlı tam olarak yaşını bilmiyorum ama bize geldiğinde yetişkindi yaklaşık 5 bucuk yıldır da bizde kilosu 38 40 gr civarı iki video arasında max 10 15 dakika var ve yaklaşıp dinledim vikleme sesi gelmedi

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kilosu iyi. Havalar sıcak uçtuktan sonra hızlı nefes alıp vermesi normal. Gece uyku modunda yada gün içinde şekerleme yaparken ağız açma kapama yapacak mı gözlemlemek gerek. Bana hasta izlenimi vermedi. Kekik çayı yapabilirsiniz.

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Aslı Hanım'a katılarak ek olarak yaşının da göz önünde bulundurulmasını isterim. Belirli bir yaştan sonra uçuş performanslarında da farklılıklar veya uçuştan sonra nefes nefese kalabilme durumları oluyor :) bir de havaların sıcaklık faktörü ile birleşince durumunuz normal gibi görünüyor🙏 Yine de denildiği gibi kekik çayı yapabilirsiniz ve durumu gözlemleyiniz. Bu arada çok güzel dostunuz, sağlıklı daha da uzun yaşlarını dilerim🤗

bibibirp

Aktif Üye
Aslı Hanım'a katılarak ek olarak yaşının da göz önünde bulundurulmasını isterim. Belirli bir yaştan sonra uçuş performanslarında da farklılıklar veya uçuştan sonra nefes nefese kalabilme durumları oluyor :) bir de havaların sıcaklık faktörü ile birleşince durumunuz normal gibi görünüyor🙏 Yine de denildiği gibi kekik çayı yapabilirsiniz ve durumu gözlemleyiniz. Bu arada çok güzel dostunuz, sağlıklı daha da uzun yaşlarını dilerim🤗
Kilosu iyi. Havalar sıcak uçtuktan sonra hızlı nefes alıp vermesi normal. Gece uyku modunda yada gün içinde şekerleme yaparken ağız açma kapama yapacak mı gözlemlemek gerek. Bana hasta izlenimi vermedi. Kekik çayı yapabilirsiniz.
ikinize de çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. bir de daha önce yapmadığımdan sormak istiyorum kekik çayını bizim normal baharat olarak kullandığımız kekik ile yapıyoruz değil mi

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye

Rica ederiz😊 Buyrun makaleden faydalanabilirsiniz 🙏 Baharat olarak kullanılan kekik ile de dağ kekiği ile de yapılabilir :)

bibibirp

Aktif Üye

Rica ederiz😊 Buyrun makaleden faydalanabilirsiniz 🙏 Baharat olarak kullanılan kekik ile de dağ kekiği ile de yapılabilir :)
cok tesekkurler 🩷🩷🩷

Üst Alt