• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! acilll...Güneş Kuşum 4 aydır uçamıyor, yem ve dal darı hariç bir şey yemiyor çok ürkek ve nadir ötüyor

orhan

Yeni Üye
Merhabalar. Şubatta 50 günlük iken aldığım kuş, ötüyor ve uçuyordu ama kız kuş yinede korkaktı. Ancak nisan ayı itibariyle uçamamaya başladı. Veterinere ve hayvan hastanesine götürdük doğdu düzgün ilgilenmediler, gidin yeni kuş alın dediler kısaca. Dış parazit testi yapıldı birşey çıkmadı. Aşırı kaşınıyordu bu sürede ve de o kadar çok tüy döktü ki kanatları bile tek tek düşmeye başladı, hatta kuyruk da 2 tanecik kaldı. Avisol-A, Beforvel, Mintiverm gibi ilaçlar koyduk suyuna ama doğru düzgün su içtiğini görmüyoruz :((( Dermabit sprey sıkıp kafese, kuşu arada yıkıyoruz. (kendi istemiyor yıkanmayı ve korkuyor.)

Biricik güneş bizim için çok kıymetli. Elimize bile gelmiyor konmuyor artık, hep kafesinde duruyor. bir tek dal darı görünce heyecanlı, birde yemi bitince ötüyor. Arada muabbet kuşu sesi açıyorum, karşılık veriyor. Dışkıda problem yok sulu değil. Ayakları biraz sıcak geldi bugunlerde, ateş de olabilir mi? Polyomavirüsten şupheleniyoruz aslında. Tüyleri kabarık kabarık yani tüftik tiftik oldu, kuçuk kuçuk dökülüyor sürekli. Ne yapabiliriz acil yardım edersenizz çok seviniriz.

Not: 30 saniyelik video çekmiştim ama onu yükleyemedim.:(

Lütfen acil yardım edin.Ekli dosyayı görüntüle 546Ekli dosyayı görüntüle 546

Son düzenleme:

Ufuk Yalçın

Müdavim
Emektar Üye
Çok geçmiş olsun video ekleyin bakalım bir isterseniz.Belki anlayan biri çıkar inşAllah.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba dışkı analizinde bişey çıkmadiysa bakteriyel bir sıkıntı yoktur o zaman .bir dışkı resmi görebilir miyim? tüyleri çok solgun görünüyor uçabiliyor mu? Tuy dökümünde ise vitamin ve yulaf verin birde banyoluk takın yikansin.ayrica kuşu elinize aldığınızda zayıflık hissediyor musunuz?

orhan

Yeni Üye
hayvan hastanesinde parazit testinde hiçbir sıkıntı çıkmadı. renk ve boyutta sıkıntı yok, sulu değil bence ama yinede Dışkı resmi akşam çekip atarım. O kadar korkak ki güneş; banyoluk takmayı bırakın, suluğunun rengi değiştiğinde bile ona yaklaşamıyor çok korkuyor. Su içerken hiç görmüyoruz. Maydanoz, salatalık kabuğu ve çiğ susam yiyor arada, yem ve daldarıya ise baygın. ama belirttiğim gibi 4 aydır uçamıyor, tüyleri tiftik tiftik kopuyor. ve çok kaşınıyor. resimdede belki bellidir gaga da sanki mantar var gibi. Maddi boyutla ölçülemeyecek kadar değerli "güneş" bizim için...

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
hayvan hastanesinde parazit testinde hiçbir sıkıntı çıkmadı. renk ve boyutta sıkıntı yok, sulu değil bence ama yinede Dışkı resmi akşam çekip atarım. O kadar korkak ki güneş; banyoluk takmayı bırakın, suluğunun rengi değiştiğinde bile ona yaklaşamıyor çok korkuyor. Su içerken hiç görmüyoruz. Maydanoz, salatalık kabuğu ve çiğ susam yiyor arada, yem ve daldarıya ise baygın. ama belirttiğim gibi 4 aydır uçamıyor, tüyleri tiftik tiftik kopuyor. ve çok kaşınıyor. resimdede belki bellidir gaga da sanki mantar var gibi. Maddi boyutla ölçülemeyecek kadar değerli "güneş" bizim için...
Yem ve daldari dan başka bişey vermeyin bu süreç boyunca ve suyuna b vitamini bide yulaf verin banyoluk kullanmiyorsa öğle saatlerinde üzerine su püskürtün

orhan

Yeni Üye
Yem ve daldari dan başka bişey vermeyin bu süreç boyunca ve suyuna b vitamini bide yulaf verin banyoluk kullanmiyorsa öğle saatlerinde üzerine su püskürtün
peki polyomavirüs var mıdır sizce? yani neden tüyler böyle tiftik tiftik oldu acaba? aslında kafesi 2 gunde bir temizliyoruz, kafese dermabit sprey de sıkıyoruz. elma sırkeli su püskürtüyoruz ustune zaman zaman (ki hiç keyif almıyor bundan). bir de mantar mı vardır acaba? tavsiyelerinizi dikkate alacağım. teşekkür ederim.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Polyomavirusunde uzun kanatlar da düşüyor öyle bir teşhis koymak için henüz erken bağışıklığını güçlü tutmanız gerekiyor bu yüzden diyazm 256 vermenizi tavsiye ederim

orhan

Yeni Üye
Polyomavirusunde uzun kanatlar da düşüyor öyle bir teşhis koymak için henüz erken bağışıklığını güçlü tutmanız gerekiyor bu yüzden diyazm 256 vermenizi tavsiye ederim
kanatlarda düştü zaten 2 ay önce. :((( ayrıca sadece 2 küçük kuyruk kaldı. dediğiniz diyazm 256yı, yemine ne kadar koyacağız? aşırı kaşınması var kuşun, ona da ıyı gelir mi bu dediğiniz ilaç yada mantara?

orhan

Yeni Üye
merhabalar, dışkı fotosu koyuyorum şimdi. Birde sürekli tek ayak üstünde ve uyuyor. Yada akşamdan akşama ben gördüğüm için öyle. Bir kuş ortalama kaç saat uyur acaba? Birde bu diyazm 256 ne işe yarıyor? eğer kullanırsak kaç günde iyileştirir? kuşumda titremede var. halsizlik de var. kafesden çıkmıyor dışarı. Daldarıyı ve yemini ama halen iştahla yiyor. Kuşumun ölmesini istemiyorum nolur yardım edin.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
merhabalar, dışkı fotosu koyuyorum şimdi. Birde sürekli tek ayak üstünde ve uyuyor. Yada akşamdan akşama ben gördüğüm için öyle. Bir kuş ortalama kaç saat uyur acaba? Birde bu diyazm 256 ne işe yarıyor? eğer kullanırsak kaç günde iyileştirir? kuşumda titremede var. halsizlik de var. kafesden çıkmıyor dışarı. Daldarıyı ve yemini ama halen iştahla yiyor. Kuşumun ölmesini istemiyorum nolur yardım edin.
Merhaba dışkıda bişey yok gibi görünüyor normal bir dışkı ama dediğim gibi bağışıklık sistemini güçlendirirseniz tüyleri çıkmaya başliycak diyazm 256 kullanın ve b vitamini ayrıca banyo

orhan

Yeni Üye
Cevapladığınız için çok teşekkürler. Diyazm 256 alalım ve başlayalım o zmn kullanmaya. Birde haftada 3 gün sirkeli suyu banyo olarak püskürteceğim ama ev sirkesi mi yoksa çarşı sirkesi mi olsun ?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Elma sirkesi olsun farketmez