• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Geçmiş Olsun Acil

Sare güvendik

Yeni Üye
Baytrili bayramdan önce kullandık yukarda listedeki damlalarla birlikte ama faydası olmadı . Bu toz ilacı doz olarak nasıl kullanmalıyız peki ? Bize 0,5 ml suya çaykaşığı ucuyla alın karıştırıp verin dedi

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Videoyu bende yükleyemedim yem yiyor darı fln tabiki eskisi kdr değil . kusma yok antibiyotik olarak baytril vermişti doktor . İshali var halsiz ve sesi çıkmıyor kısık boğuk çıkıyor . İkibuçuk aydır böyle . Şimdi doktorun verdiği bu ilaçı tek kullanmak ağır gelmez mi doz için de çok emin olamadım
Mümkünse ben çocuğun tünekte yandan bir dakikalık videosunu görebilir miyim

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Baytrili bayramdan önce kullandık yukarda listedeki damlalarla birlikte ama faydası olmadı . Bu toz ilacı doz olarak nasıl kullanmalıyız peki ? Bize 0,5 ml suya çaykaşığı ucuyla alın karıştırıp verin dedi
0,5 ml yaklaşık 10 damla suya çay kaşığı ucuyla demiş. Burda bir hata var bence. Dozaj çok çok yüksek olur. 50 ml yani yarım suluğa çay kaşığı ucuyladır büyük ihtimalle.

Sare güvendik

Yeni Üye
Baytril ı kullandınız mı. Diğer antibiyotik için tek kullanmak ağır gelmez mi derken orayı anlayamadım. Antibiyotikler genelde tek kullanılır. Sonrası vitamin ve probiyotik takviyesi yapılır. Elinizdeki son antibiyotik kuşta olası bakteri varsa bunların çoğalmasını engeller. Ya deneme yanılma yapacaksınız yada dışkı analizi yapan bir yer bulup teşhise göre ilerleyeceksiniz.
0,5 ml yaklaşık 10 damla suya çay kaşığı ucuyla demiş. Burda bir hata
0,5 ml yaklaşık 10 damla suya çay kaşığı ucuyla demiş. Burda bir hata var bence. Dozaj çok çok yüksek olur. 50 ml yani yarım suluğa çay kaşığı ucuyladır büyük ihtimalle.

Bu kâğıdı katladı bu kdr toz koyacaksınız dedi. Şırıngaya elimle tuttuğum kadar su ile karıştırın dedi Bana da çok fazla geldi . Videoyu atmayı deneyeceğim . Taze olmalı hemen içirin sulukta beklemesin dedi . Cidden artık hangi hekime güveneceğiz bilmiyorum

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Genelde yarım suluğa mercimek tanesi kadar yani çay kaşığı ucuyla eklenir. Dediğinizi bilemedim.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Bağırsak florasını düzenler, bağırsakta bakteri oluşumunu engeller
Kuşlar için mamaist.com dan temin edebilirsiniz Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz watsap hattından yardımcı olur
En az 15 gün yemine sebzesine mercimek tanesi kadar günde 1 defa serpin yesin

Ekli dosyalar

ayhangocen

Yeni Üye
Merhaba
Forumu uzun zamandır Takip ediyorum Konu sevda Papağını olunca bende bir kaç satır yazmak istedim
Öncelikle İshalin sebebini bilmen gerekiyor Bunu ilk başta sen kendin yorumlayacaksın Dışkı rengi nedir İshal az yada çok sebebi konusunda bir belirti verir Ondan sonra buna uygun tedavi geçersin
Antibiyotik kullandın ama geçmedi Bu durumda iki ihtimal var
Birincisi Antibiyotik işe yaramadı Yada Doğru kullanılmadı
İkincisi Antibiyotik işe yaradı ama ishal sebep olan sorun hala devam ediyor
Bence ilk önce kuşun tüm eşyalarını bir güzel yenileleri ile değiştir Eğer bakteriyel bir durum var ise Antibiyotik ile tedavi ettiğin kuşun tekrar aynı bakterileri kaptı
İkincisi Kullandığın yemi ve verdiğin suyu bir kontrol et Mutlaka çok iyi bir yem kullanıyorsundur ama bilmeden yem bozulmuş olabilir
Üçüncüsü Kuşuna biraz muz enerji kazanması için kırmızı dal darı kafesinde mutlaka bulundur

Zeolit tozu ishal için bir araçtır Çünkü Kullanımda yan etki olarak kabızlık yapar Bu durumda kuşun çok daha fazla su içmesi gerekir aksi taktirde çok daha kötü sonuçlar ortaya çıkabilir Bu yüzden site reklamlarından önce kuşun şuanda yeme ve içme durumunu bilmemiz gerekiyor

Son olarak Mutlaka Dışkı analizi yaptır Yani bu işlem yapılmadan önerilen kimyasal içerkli hiçbir tedaviyi uygulama Çünkü hiç bir öneri Analiz sonucunda ortaya çıkacak teşhis kadar doğru olmayacaktır

Umarım Herşey yoluna girer

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba. Istanbulda Başka Bir Veteriner Hekime Gidin. Bizim Onerdiklerimiz İyidir Neden Gitmedeniz. Zaman Kaybediyorsunuz analiz Yapmayan Hekim Bana Göre Büyük Eksiktir. Analiz Yapilir ve Öyle İlaç Kullanimi Yapilir. Veteriner Hekimi Değiştirin Benim Fikrim ve Önerdiğimiz Hekimlerden Birine Gidin.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba
Forumu uzun zamandır Takip ediyorum Konu sevda Papağını olunca bende bir kaç satır yazmak istedim
Öncelikle İshalin sebebini bilmen gerekiyor Bunu ilk başta sen kendin yorumlayacaksın Dışkı rengi nedir İshal az yada çok sebebi konusunda bir belirti verir Ondan sonra buna uygun tedavi geçersin
Bence ilk önce kuşun tüm eşyalarını bir güzel yenileleri ile değiştir Eğer bakteriyel bir durum var ise Antibiyotik ile tedavi ettiğin kuşun tekrar aynı bakterileri kaptı
İkincisi Kullandığın yemi ve verdiğin suyu bir kontrol et Mutlaka çok iyi bir yem kullanıyorsundur ama bilmeden yem bozulmuş olabilir
Üçüncüsü Kuşuna biraz muz enerji kazanması için kırmızı dal darı kafesinde mutlaka bulundur

Zeolit tozu ishal için bir araçtır Çünkü Kullanımda yan etki olarak kabızlık yapar Bu durumda kuşun çok daha fazla su içmesi gerekir aksi taktirde çok daha kötü sonuçlar ortaya çıkabilir Bu yüzden site reklamlarından önce kuşun şuanda yeme ve içme durumunu bilmemiz gerekiyor

Son olarak Mutlaka Dışkı analizi yaptır Yani bu işlem yapılmadan önerilen kimyasal içerkli hiçbir tedaviyi uygulama Çünkü hiç bir öneri Analiz sonucunda ortaya çıkacak teşhis kadar doğru olmayacaktır

Merhaba forumumuza hoşgeldiniz
Herşeyi çok güzel açıklamışsınız fakat bir yerde takıldım
"" Bu yüzden site reklamlarından önce""

⚠ Hangi siteyi reklamlıyoruz öncelikle bunu bilmeliyiz
⚠ Forumumuzun sponsoru mamaist.com dan mı bahsediyorsunuz?
Kurucumuz mamaist.com un sahibidir Şehmus BAKIR hocamız
Zeolit tozu kuşlar için : mamaist.com dan başka yerde yok malesef
İstanbul Vetform veteriner kliniği Gözde hocamız hazırlıyor ve veriyor
Müsadenizle minik can dostlarımız için de söyleyelim
Neden zeolit
Antibiyotik enfeksiyon içindir bakteride etki etmez ve üreyip çoğalmasına sebep olabilir, Zeolit ise bağırsak, kursak sindirim bakterilerin çok etkili
Bu reklam ise sürekli yazayağım ucunda bir canlı var ve bu forumun amacı yardım eli uzatmaktır

Paşa01

Aktif Üye
Merhaba forumumuza hoşgeldiniz
Herşeyi çok güzel açıklamışsınız fakat bir yerde takıldım
"" Bu yüzden site reklamlarından önce""

⚠ Hangi siteyi reklamlıyoruz öncelikle bunu bilmeliyiz
⚠ Forumumuzun sponsoru mamaist.com dan mı bahsediyorsunuz?
Kurucumuz mamaist.com un sahibidir Şehmus BAKIR hocamız
Zeolit tozu kuşlar için : mamaist.com dan başka yerde yok malesef
İstanbul Vetform veteriner kliniği Gözde hocamız hazırlıyor ve veriyor
Müsadenizle minik can dostlarımız için de söyleyelim
Neden zeolit
Antibiyotik enfeksiyon içindir bakteride etki etmez ve üreyip çoğalmasına sebep olabilir, Zeolit ise bağırsak, kursak sindirim bakterilerin çok etkili
Bu reklam ise sürekli yazayağım ucunda nir canlı var ve bu forumun amacı yardım eli uzatmaktır
Demet hnmcım aynı sizin gibi benim de bu cimle dikkatimi çekti. Gelelim zelolit tozuna bu toz tam bir MUCİZEEE haxırlayandan aracı olandan rabbim razı ve hoşnet olsun. Benim yavrumun dışkı formu bozulmuştu zelolit sayesinde çok şükür bin şükür boncuk gibi oldu. Eş aldık kuzuma dişide dışkı formu bildiğiniz ishaldi yavrum zelolit sayesinde çok şükür gayet formuna girdi. İYİKİ varsınız iyiki aracı oluyorsunuz. Çok ama çok seviliyorsunuz. İyi akşamlar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba

Aynen yazdıklarıniza katılıyorum dışkı analizi, röntgenler gerekiyor ona göre sonuçlar alınır ve tedavi uygulanır lakin organ hasarı olan hastalara antibiyotik mi vermek daha mantıklı? yoksa doğal faydasını binlerce kez gördüğümüz madenden çıkan mucizevi bir taşı işlemden geçirilerek toza dönüştürülen zeolit tozu mu? Bazen bazı durumlarda (tümör) ne yaparsanız yapın dünyanın öbür ucuna da giderseniz tedavisi yok sadece alternatif tıp ile ömrünü uzatırsiniz 👍
Zeolit tozu ishal için bir araçtır
Doğru evet ama fazla tüketilirse kabiz yapar👍 düzenli olarak verilen ölçüde tüketilirse hiçbir zararı yoktur

Bu yüzden site reklamlarından
Mamaist forumun tek sponsorudur reklam yapılmasında bir sakınca yoktur ayrıca herkes memnun kaldığı yeri veya siteyi çevresine tavsiye eder siz öyle yapmaz mısınız?

GülbeyazMaviş

Yeni Üye
Arabanız varsa egzotik veteriner'e gösterin lütfen sonra pisman oluyoruz Maalesef Gecmis olsun

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Demet hnmcım aynı sizin gibi benim de bu cimle dikkatimi çekti. Gelelim zelolit tozuna bu toz tam bir MUCİZEEE haxırlayandan aracı olandan rabbim razı ve hoşnet olsun. Benim yavrumun dışkı formu bozulmuştu zelolit sayesinde çok şükür bin şükür boncuk gibi oldu. Eş aldık kuzuma dişide dışkı formu bildiğiniz ishaldi yavrum zelolit sayesinde çok şükür gayet formuna girdi. İYİKİ varsınız iyiki aracı oluyorsunuz. Çok ama çok seviliyorsunuz. İyi akşamlar
Estağfurullah yeterki faydalı olsun minik can dostlarımız sağlığına kavuşsun
Kendi çocuklarım için ne veriyorsam aynısını tavsiye ediyorum uyguluyorum
Bu güne kadar hiç bir şekilde zarar görmedim
Onlara bir zarar gelse bana gelmiş gibi kolum kanadım kırılıyor
Tedbir bizden şifa Rabbim den
Sebep olan da mamaist.com ise ben sizden Razıyım 😊🤲 Rabbim de Razı olsun inşallah 😊🤲

ayhangocen

Yeni Üye
Sayın Hobici Dostlar Merhaba

Öncelikle şunu söylemek istiyorum Böyle bir sitenin var olması biz hobiciler olarak bulunmaz bir nimet ve bu sitenin kurulmasından bugüne kadar gelmesine kadar emeği geçen herkeze teşekkürlerimi sunuyorum Bu site için sponsor olan şehmuz beye ayrıca teşekkür ediyorumŞahsen bu siteden çok ciddi istifade etmekteyim Bildiği çoğu bilgiyi burada öğrendim Site sayesinde sağlığına kavuşan canların ve sahiplerinin üzerinde hakkı var Hakkını helal etsin
Site reklamı cümlesi yanlış anlaşılmış sanırım Benim mamaist.com yada Sayın Şehmuz bey ile şuana kadar hiç bir ticaretim olmadı Kendisini ve kurumunu tanımıyorum ve kesinlikle kurumu kötülemek için yazılan bir cümle değildir İhş ilerki dönemlerde kendisi ile güzel alışverişlerimiz olacaktır

Sadece şunu söylemek istedim ;
Aylardır İshal olan bir canlı var Ağzı var Dili yok en önemlisi bize emanet bir can var ve Bu emanetin bir hesabı var Yeryüzündekilere merhamet edin ki, göktekiler de size merhamet etsin hadisini hayatımın her anlamında zerk etmiş bir kişi olarak Cİddi üzüntü duydum Cevap veren arkadaşda hakkını helal etsin o da yardımcı olmak için yazdı mutlaka ama ben okurken biraz yanlış anladım sanırım Kusuruma bakmayın

Günümüzde Herkezin Bütçesi belli özellikle ilkokul ve lise yıllarında bütçen babanın sana verdiği harçlık kadar ve bu bütçe ile veterinere gitmeyi bırak petshoplardan yem almak bile sorun Bu yüzden kesinlikle hem maddi hem destek amaçlı alternatif tıp konusuna katılıyorum fakat bazı durumlarda önce modern tıp çözüm olmadığı zamanlarda alternatif tıp denenebilir Yoksa Anne eli değmiş bir bardak nane limon bir kutu grip ilacına bedeldir :)
Bu kuşumuz içinde işi hakkıyla yapan bir veteriner ve en önemlisi Dışkı testi yapabilen bir veterinerin kuşunuz sağlığına kavuşmasına Allahın izni ile yardımı dokunacaktır

Sağlıcakla kalın Sayın Hobici Dostlar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Sayın Hobici Dostlar Merhaba

Öncelikle şunu söylemek istiyorum Böyle bir sitenin var olması biz hobiciler olarak bulunmaz bir nimet ve bu sitenin kurulmasından bugüne kadar gelmesine kadar emeği geçen herkeze teşekkürlerimi sunuyorum Bu site için sponsor olan şehmuz beye ayrıca teşekkür ediyorumŞahsen bu siteden çok ciddi istifade etmekteyim Bildiği çoğu bilgiyi burada öğrendim Site sayesinde sağlığına kavuşan canların ve sahiplerinin üzerinde hakkı var Hakkını helal etsin
Site reklamı cümlesi yanlış anlaşılmış sanırım Benim mamaist.com yada Sayın Şehmuz bey ile şuana kadar hiç bir ticaretim olmadı Kendisini ve kurumunu tanımıyorum ve kesinlikle kurumu kötülemek için yazılan bir cümle değildir İhş ilerki dönemlerde kendisi ile güzel alışverişlerimiz olacaktır

Sadece şunu söylemek istedim ;
Aylardır İshal olan bir canlı var Ağzı var Dili yok en önemlisi bize emanet bir can var ve Bu emanetin bir hesabı var Yeryüzündekilere merhamet edin ki, göktekiler de size merhamet etsin hadisini hayatımın her anlamında zerk etmiş bir kişi olarak Cİddi üzüntü duydum Cevap veren arkadaşda hakkını helal etsin o da yardımcı olmak için yazdı mutlaka ama ben okurken biraz yanlış anladım sanırım Kusuruma bakmayın

Günümüzde Herkezin Bütçesi belli özellikle ilkokul ve lise yıllarında bütçen babanın sana verdiği harçlık kadar ve bu bütçe ile veterinere gitmeyi bırak petshoplardan yem almak bile sorun Bu yüzden kesinlikle hem maddi hem destek amaçlı alternatif tıp konusuna katılıyorum fakat bazı durumlarda önce modern tıp çözüm olmadığı zamanlarda alternatif tıp denenebilir Yoksa Anne eli değmiş bir bardak nane limon bir kutu grip ilacına bedeldir :)
Bu kuşumuz içinde işi hakkıyla yapan bir veteriner ve en önemlisi Dışkı testi yapabilen bir veterinerin kuşunuz sağlığına kavuşmasına Allahın izni ile yardımı dokunacaktır

Sağlıcakla kalın Sayın Hobici Dostlar
Estağfurullah hocam bir kusur yok evet yanlış bir anlaşılma var ama tekrar düzeltip açıklama yaptığınıza sevindim ve ben teşekkür ederim 👍 Ailemize hoşgeldiniz 😊 umuyorum boş vakitlerinizde forumda canlara yardımcı olursunuz bilgileriniz ve tecrübenizden faydalanmak isteriz saygı ve sevgilerimle 🙏