• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! ACİL YAVRU SULTAN PAPAĞANI

Taha şahin

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
Burunda beyazlık
Yamuk ayak
Beyaz toz
Açılmayan göz
Merhaba yavru sultan papağanım var kendisi 16 günlük öncelikle bir gözü karışık yemlerdeki siyah tohum kadar açık biri ise çok hafif açık ve kuşun burun delikleri içi beyaz (araştırdım sümük diyor ama bilmiyorum) sağ burun deliğinin dışındada küçük bir kalıntı vardı nefes verirken dışarı çıkıyordu ve kuşu siyah eldivenle elime aldım beyaz toz geldi elime follukda tozluydu taban malzemesi olarak mısır granülğ ve siyah çam talaşı kullanıyorum yavrunun bütün sorunları için çözüm verir misiniz lütfen? Ve sanki ayak parmakları yamuk biraz ilk günlerinde resmen ters dönmüştü kendisi düzelir diye düşündüm şu an aşırı yamuk olmasada yine yamukluk var ters değil ama bir de yuvalık + kafesin yarısını 2 kat örtüyle örtüyorum ve kuş sanki ağlıyor gibi bir ses çıkarıyor ince acaba acı mı çekiyor? Bir de kuşların sadece kullandığı 2 takviye var ikiside multivitamin dişi sultan yavruladığı için Google da falan vermeyi bırakmamı söylüyolardı bıraktım bende ve fotoğrafta da gördüğünüz üzere dışkısı beyaz ve "bir yavruya göre (?)" büyük yetersiz besleniyor dur diye anneyle babaya dal darı veriyorum son zamanlarda
Kafes düzeni: kafesde 4 dal var ortada kare oluşcak şekilde
2 yemlik var
Mineral taşı
Gaga taşı (yeni aldım fazla kullanmıyorlar)
Kalamar kemiği (kalamar kemiği ön tarafını yemiyorlar ve dişi baya tüketiyor)
Bir adet suluk
Lütfen kafes düzenine dair önerileriniz varsa bana söyleyin ve kesin kullan dediğiniz vitamin veya takviye tarzı veya yine taş olur o tarz şeyleride söyler misiniz teşekkür ederimEkli dosyayı görüntüle 75010

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Göz ve ayakları bana normal geldi. Burun deliğini kürdan yardımı ile temizleyebilirsiniz.

Gerwit multivitamin, bt amin Forte b vitamini ve entrobac probiyotik mutlaka düzenli olarak kullanın.

Anaçlar hergün haşlanmış yumurta ve değişik mevsim sebzeleri ile mamalar hazırlayıp verin.

Dal darı verin.

Kafes düzenini görsek daha doğru yorum yapabiliriz.

Ayrı bir yemlik yada sulukta Girit kuş kumu koyun sürekli kafeste bulunsun.

Taha şahin

Aktif Üye
Göz ve ayakları bana normal geldi. Burun deliğini kürdan yardımı ile temizleyebilirsiniz.

Gerwit multivitamin, bt amin Forte b vitamini ve entrobac probiyotik mutlaka düzenli olarak kullanın.

Anaçlar hergün haşlanmış yumurta ve değişik mevsim sebzeleri ile mamalar hazırlayıp verin.

Dal darı verin.

Cevap için teşekkürler kuş kumunu her yemlikleri değiştirdiğinde yemin arasına katıyorum önceki sahipleri hiç vermemiş ayrı yemlikte verirsem yemezler diye bir de videolara baktım 16 günlük Sultan papağanları resmen baya baya tüylü oluyor gixi gözüküyor ama benimkinin gelişimi yavaş mı sizce

Taha şahin

Aktif Üye

Dal darı verin.

Bir kaç şey daha var hali hazırda 2 Multivitamine sahibim gervit mi öneriyorsunuz siz bir de sultanım yine yumurtlamaya başladı daha eski yumurtaları falan atmadan ve multivitamin gibi takviyeleri bırakın diyorlar hep yumurta döneminde bir de bunlar ne işe yarıyorlar

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Bir kaç şey daha var hali hazırda 2 Multivitamine sahibim gervit mi öneriyorsunuz siz bir de sultanım yine yumurtlamaya başladı daha eski yumurtaları falan atmadan ve multivitamin gibi takviyeleri bırakın diyorlar hep yumurta döneminde bir de bunlar ne işe yarıyorlar
Multivitamin, probiyotik ve b vitamini kullanımına kuluçka döneminde de aynı şekilde devam edebilirsiniz. Gervit-W kullandığımız ve güvendiğimiz bir multivitamin olduğu için öneriyoruz. 👍🏻

Taha şahin

Aktif Üye
[/QUOTE]
Anladım teşekkürler yavru kuşun gelişimi hakkında yorumunuz var mı acaba? Sağ göz az daha iyi ama sol göz kapalı deil tam ama kürdanla delinmiş gibi küçük bir açıklık var

Üst Alt