• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil yardım

Sinem yesil

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Parmak sıkışması, kanaması ve kısalması
Hastalık Belirti Tarihi
15 Ocak 2022
Dün kuşumun ayağı ipe sıkıştı sonrası bu halde veterinere götürdüm pansuman yaptı vitamin ve antibiyotik verdi suyuna karıştırdım içmedi düzelmesi için ne yapmalıyım lütfen yardımcı olur musunuz?

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Yakınınızda bir aktar varsa kırmızı kantaron yağı temin etmelisiniz ayağı gerçekten çok kötü olmuş Cook geçmiş olsun kantaron yagini her gün ayağına surmelisiniz ki kantaron yağı hücreleri yeniler yaraları onarmada görevlidir benimde kuşumun ayağı sıkıştığında baya morarmışti kangren olma durumuna gelmişti bende kırmızı kantaron yağı surmustum ve bı kaç gune hemen toparlandı kullanmanızı tavsiye ederim

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Bu arada yem yeme durumu nedir eğer yem de yemek istemiyorsa aç kalmaması için elle besleme aparatı temin ediniz kursagi dolu kalmali elle bir süre yedirmeniz gerekecek cunki

Sinem yesil

Yeni Üye
Yem yiyiyor sorun yok üzerine de basıyor ama gagasıyla yaralı yeri oynuyor sürekli şimdilik zeytin yağı sürsem olur mu parmağı eski haline döner mi acaba baya kısaldı

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Veteriner ayağı için bir krem verdi mi acaba ?

Seda.

Tutkulu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Çok geçmiş olsun.. umarım en kısa sürede iyileşir ip tül ipi falansa önlem alın kaldırın tekrar yaşanmasın . Takılıp çekip çekip yararlanıyorlar ipler rahat kesiyor böyle 😥

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
O zaman suanlik baticonu kullanın zaten hocalarımız gördüğünde en azından onlar ne yapmanız gerektiği hakkında net bilgiler verecektir

Bahar Y.

Müdavim
İpi almanız gerekiyor, tırnağı koptu mu kuşun tam olarak anlayamadım fotoğraftan

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Arkadaşlar ben gerçekten net göremiyorum parmağıninda ip duruyor mu 🤔 duruyor ise o ipin alınmasi gerekiyor.. sonra iyice temizlenip dezenfekte edilmelidir ve günlük batikonla pansuman yapın..bir haftalık pansumandan sonra teramiycn deri melhemi sürmeye başlayin👍
Not:ipi mutlaka aldırın

Sinem yesil

Yeni Üye
Veteriner ip göremedi. Kendisi bu hale getirdi kemire kemire hala da devam ediyor

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Kemiriyor ise ağridan olmalı veteriner bitkisel bir ağrı kesici verdi mi? Bide boyunluk takilsaydi tedavi boyunca iyi olurdu

Bahar Y.

Müdavim
Arkadaşlar ben gerçekten net göremiyorum parmağıninda ip duruyor mu 🤔 duruyor ise o ipin alınmasi gerekiyor.. sonra iyice temizlenip dezenfekte edilmelidir ve günlük batikonla pansuman yapın..bir haftalık pansumandan sonra teramiycn deri melhemi sürmeye başlayin👍
Not:ipi mutlaka aldırın
Şehmus abi ben o parmak ucundaki şeyi tahta parçası olarak gördüm halada öyle görüyorum niyeyse🤔
Veteriner ip göremedi. Kendisi bu hale getirdi kemire kemire hala da devam ediyor
Parmak ucundakini tırnağa benzetemedim ben, yabancı cisim varsa almanız gerekiyor, daha sonra Şehmus abinin dediği gibi dezenfekte edip terramycin deri merhemi sürmelisiniz

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Tahta mı ip mi tırnağını mi kemirmis her neyse müdahale gerekiyor

Sinem yesil

Yeni Üye
Enjektör de Antibiyotik ve aminopet vitamin verdi başka da bişey vermedi suyuna karıştırdım içmedi yeme damlattim kustu. Kemirmekten tiftti o kısmı tahtayla alakalı bişey yok terramycin göz için olanı var bı de hametan var şimdilik sürsem mi

Bahar Y.

Müdavim
Antibiyotiğe ne gerek var ki iç hastalık değil, terramycin yeterli olur düzenli şekilde pansumanını yaparsanız

Üst Alt