• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

ACİL YARDIM ZOR NEFES ALIYOR

aozgun

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Halsizlik, zor nefes alma, zayıflık
Hastalık Belirti Tarihi
12 Nis 2022
Merhaba, dişi muhabbet kuşum var 2 yaşına girecek. Pakistan türü sanırım epeyde küçük kendisi. Bir süredir sürekli viyk viyk ses çıkartıyordu neden olduğunu bulamadık gagasının üstünde kahverengi mantarımsı lekeler oluştu ardından vet tavsiyesiyle ilac kullandık ve gecti fakat 1-2 gündür hayvan birden zayıfladı göbeği baya bi şişmiş annem biraz kusturmuş kendisini sadece su çıkmış kursağı boşmuş. Şimdi kafesin altına iniyor biraz zor nefes alıyor ve kendisini kabartıyor. Kuşu aldığımdan beri uçuş menzili neredeyse yok çok çabuk bir şekilde yere iniyor ve uçuş devam etmiyor. Daha öncesinde de kuşumu mantar hastalığından kaybettim. Ölmesini istemiyorum yardımcı olabilecek biri var mıdır? 🙏

Grpet

Müdavim
Üretici
kusun dıskı resmini ve videosunu atarsaniz daha sağlıklı olur

aozgun

Yeni Üye
kusun dıskı resmini ve videosunu atarsaniz daha sağlıklı olur
nefes alıp verisini iyice kulağımı ağzına yanaştırıncs duyabiliyorum zor nefes alıyor belli yani ama videoda dümdüz duruyor bi sey belli olmuyor🥺

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuş hava akımında kaldı mı? dışkısında hafif sulanma var, yem yemiyorsa elle besleme aparatı kullanmanız lazım aksi takdirde direnci düşer ve hastalığını kolay atlatamaz. Soğuk algınlığı gibi geldi bana. Probiyotik kullanıyor musunuz? Anneniz nasıl kusturdu? Kuşlarda uçuştan sonra hızlı nefes alıp verme olabiliyor. Tam emin olmak için kuşun tünekte dururken kuyruğu yukarı aşağı hareket ediyor mu buna bakabilirsiniz. Veteriner hangi ilacı kullandı?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşu Kendi yiyip toparlanana kadar kursaktan besleyin 👍

aozgun

Yeni Üye
Kuş hava akımında kaldı mı? dışkısında hafif sulanma var, yem yemiyorsa elle besleme aparatı kullanmanız lazım aksi takdirde direnci düşer ve hastalığını kolay atlatamaz. Soğuk algınlığı gibi geldi bana. Probiyotik kullanıyor musunuz? Anneniz nasıl kusturdu? Kuşlarda uçuştan sonra hızlı nefes alıp verme olabiliyor. Tam emin olmak için kuşun tünekte dururken kuyruğu yukarı aşağı hareket ediyor mu buna bakabilirsiniz. Veteriner hangi ilacı kullandı?
Hava akımında kalmadı odanın en tenha yerinde kafesi. Elle besleme aparatı edineceğim. Probiyotik kullanmadım hiç. Daha öncede kuş besledik bakımı konusunda bilgimiz var fakat hastalıkları konusunda tedirgin olabiliyoruz çünkü çok küçük canlılar. Çok baskı uygulamadan kursaktan kusturmus ardından hayvan yem yemeye başlamış midesindeki aşırı sıvı çıkınca. Uçmadan zor nefes alıyor. Kuyruk yukarı aşağı hareket ediyor evet. Vet 2 adet ilaç kullandı birisini şırıngayla verdi diğer ilacı eve gidince yazacağım damlaydı.

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Hava akımında kalmadı odanın en tenha yerinde kafesi. Elle besleme aparatı edineceğim. Probiyotik kullanmadım hiç. Daha öncede kuş besledik bakımı konusunda bilgimiz var fakat hastalıkları konusunda tedirgin olabiliyoruz çünkü çok küçük canlılar. Çok baskı uygulamadan kursaktan kusturmus ardından hayvan yem yemeye başlamış midesindeki aşırı sıvı çıkınca. Uçmadan zor nefes alıyor. Kuyruk yukarı aşağı hareket ediyor evet. Vet 2 adet ilaç kullandı birisini şırıngayla verdi diğer ilacı eve gidince yazacağım damlaydı.
@Şehmus BAKIR @Tuğrul Bey hocalarım ilgilenecektir