• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuluçka Dönemi Acil yardim edin lutfen yavrum bugun cikti beslenmedi agzi kaniyor durdu fakat kursagi hava dolmus ne yapmaliyim

Pamuk_0

Yeni Üye
Lutfen yardim edin yeni cikti hic bilmiyorum yerinde durmuyor cekemedim dogru duzgunde dovuyorlar onu

Sati

Tutkulu
Kıdemli Üye
Kim dövüyor?
Kursagı boş mu ?
Açsa elle beslemeniz lazım 2 saatte 1

Kursağında hava varsa hafif hafif aşağıdan yukarıya ovalayarak çıkartmanız gerekebilir.

Sati

Tutkulu
Kıdemli Üye
Zaman kaybetmeden elle besleme mamanız vardır inşallah
hazırlayıp ne cok sıcak ne cok soguk doyurmalısınız.

Sati

Tutkulu
Kıdemli Üye
siz aparatla vermiyormusunuz ?

Nisa K.

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Streamable.com üzerinden videosunu paylaşır mısınız?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Buna nasil bi yerde bakmaliyim otukce kursagi doluyor nasi besliycem bunu ben
Merhaba öncelikle sakin olun panik yapmayın lütfen, hepimizin başından geçti😊
Mamayı yapın sıcak olsun yakmasın, bebeği bir kap içine alın, etrafını doldurun pamukla hareket etmesin, çay kaşığının ucuyla gagasına 1-2 defa dokunun, yavaşça gagayı açın kaşıkla yer mutlaka
Hava dolunca kursağı hafir bastırın hava çıkar sıkıntı olmaz, anneye bırakın sonrada, beslemezse 2 saat sonra tekrar mama yapın yedirin
Mamayı çok az yapın ve cıvık olsun

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kuş daha yeni çıkmış. Anaçlara zaman verin acemiyse bir şekilde öğreneceklerdir. Siz dövdüğünü gördüğünüze göre siz bakarken dövmüştürler. Bunuda kıskandıkları için yaparlar ama zarar vermezler. Kaç saat oldu yumurtadan çıkalı? Elinizi sürmeseydiniz keşke. Kokunuzu alırsalar bakacakları varsada bakmayabilirler. Bence yuvasına koyun gözlemleyin.

Pamuk_0

Yeni Üye
Kuş daha yeni çıkmış. Anaçlara zaman verin acemiyse bir şekilde öğreneceklerdir. Siz dövdüğünü gördüğünüze göre siz bakarken dövmüştürler. Bunuda kıskandıkları için yaparlar ama zarar vermezler. Kaç saat oldu yumurtadan çıkalı? Elinizi sürmeseydiniz keşke. Kokunuzu alırsalar bakacakları varsada bakmayabilirler. Bence yuvasına koyun gözlemleyin.
Ben geri koydum yavruyu aksam yalnız kalmamasi icin korktum fazla elime almak zorunda kaldim agzinda kan gorunce dovmemis olabilirler ustune hopladigini dusunuyorum bi iki defa korktu boyle

Pamuk_0

Yeni Üye
Merhaba öncelikle sakin olun panik yapmayın lütfen, hepimizin başından geçti😊
Mamayı yapın sıcak olsun yakmasın, bebeği bir kap içine alın, etrafını doldurun pamukla hareket etmesin, çay kaşığının ucuyla gagasına 1-2 defa dokunun, yavaşça gagayı açın kaşıkla yer mutlaka
Hava dolunca kursağı hafir bastırın hava çıkar sıkıntı olmaz, anneye bırakın sonrada, beslemezse 2 saat sonra tekrar mama yapın yedirin
Mamayı çok az yapın ve cıvık olsun
Annesinin yanina koydum besleyip havayi indirerek annesi ustune yatti sorun yok gibi duruyor simdi

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Ben geri koydum yavruyu aksam yalnız kalmamasi icin korktum fazla elime almak zorunda kaldim agzinda kan gorunce dovmemis olabilirler ustune hopladigini dusunuyorum bi iki defa korktu boyle
Ağzında kan genelde beslemeye çalışırken acemilikte yaparlar. İlk kukuçkaları mı?

Üst Alt