• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil Sevda papağanı!

Limonkusumuz

Yeni Üye
Sevda papağanımız var çok neşelidir ve bizi seviyor yanımızdan ayrılmıyor son zamanlarda durgun olduğunu fark ettik ve kendini sürekli kaşıyordu kanadının alt kısmında fark ettik ki yara yapmış ve tüyü dökülmüş gagasın da kan vardı öyle fark ettik veterinere götürdük şırınga da tek kullanımlık parazit için bir ilaç verdi kafa kısmına gagası gelmeyecek şekilde damlattık stres içinde ilaç verdi suyuna 4 damla şeklinde damlatıyoruz biraz olsa iyileşme var gibi ama hala kendini kaşıyor ve tüylerini yoluyor yardımcı olun lütfen

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Sevda papağanımız var çok neşelidir ve bizi seviyor yanımızdan ayrılmıyor son zamanlarda durgun olduğunu fark ettik ve kendini sürekli kaşıyordu kanadının alt kısmında fark ettik ki yara yapmış ve tüyü dökülmüş gagasın da kan vardı öyle fark ettik veterinere götürdük şırınga da tek kullanımlık parazit için bir ilaç verdi kafa kısmına gagası gelmeyecek şekilde damlattık stres içinde ilaç verdi suyuna 4 damla şeklinde damlatıyoruz biraz olsa iyileşme var gibi ama hala kendini kaşıyor ve tüylerini yoluyor yardımcı olun lütfen
Merhaba kuşunuzda akar var
Akar(uyuz) canlı parazitdir, insana bulaşmaz, nöbetçi eczaneden Rif ampul alın kırın ve kulak pamuğu ile sürün lütfen
Günde 2 defa sürün

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Ek olarak dış parazit damlası uygulayın
Vilmectin
Zimec
Avromec
Baymec
Bunlardan birini temin edin veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz yada veteriner kliniğinde bulunuyor
Ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 15 gün sonra tekrar uygulayın 3-4 ay sonra tekrarlayın geçmiş olsun

Limonkusumuz

Yeni Üye
Şu an bu halde biri mantar diyor biri parazit bit ne yapacağımı şaşırdım

Ekli dosyalar

Limonkusumuz

Yeni Üye
Ya hayır maalesef almadım teramisin dediler veterinere götürdük ilaç verdi işe yaramadı şimdi teramisin diyorlar ama bilemedim gerçekten

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Şu an bu halde biri mantar diyor biri parazit bit ne yapacağımı şaşırdım
%100 canlı parazit yerleşmiş ilerliyor, bakın enseden kalbe kadar iner, acı çekiyor ve canlı parazit etini yiyor😔🤲
Biran evvel Rif ampul alın kırın ve kulak pamuğu ile sürün lütfen dua edersiniz bize🤲

Limonkusumuz

Yeni Üye
Ya şöyle rifi araştırdım kanayan yere sürülmez yazıyor kendisi kaşıyarak yara yapıyor çok gagalıyor kendisini bu hale getirdi

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Ya hayır maalesef almadım teramisin dediler veterinere götürdük ilaç verdi işe yaramadı şimdi teramisin diyorlar ama bilemedim gerçekten
Terramicyni sürmeyin yağlı besler akarları, siz hayvana şuan fayda değil zarar veriyorsunuz
Orada canlı parazit AKAR var, ezbere konuşmuyoruz gerisi size kalmış, büyümüş ilerliyor, deri altından kaslara iniyor ve siz halen o mu bu mu diyorsunuz, malesef acı çekiyor

Sizin kadar üzülüyoruz ve yüzlerce hastamız oldu Allah ın izniyle iyileştiler
Yapmayın lütfen Rif ampulü alın

Limonkusumuz

Yeni Üye
Birde veteriner de parazit için ensesine bir ilaç damlattı çok güçlü etki edecek dedi ama etmedi

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Ya şöyle rifi araştırdım kanayan yere sürülmez yazıyor kendisi kaşıyarak yara yapıyor çok gagalıyor kendisini bu hale getirdi
Kim diyor, nerede diyor, rif kanayan yere sürülür açık yara içindir

Limonkusumuz

Yeni Üye
Tamamdır yarın alıp kulak çöpü ile süreceğim süreci sizinle paylaşacağım 😔

Limonkusumuz

Yeni Üye
Araştırdım hatta eczaneye almaya gittim o da farklı konuştu veterinere de götürdüm yarın alacağım süreci sizinle paylaşacağım teşekkür ederim

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Tamamdır yarın alıp kulak çöpü ile süreceğim süreci sizinle paylaşacağım 😔
Tercih sizin ben söyledim, ister uygulayın ister uygulamayın
Bu güne kadar tek bir hata yapmadık hastalıklarda, Allahın izniyle 🤲
Günahtır
Yine diyorum yine diyeceğim rif ampul rif ampul rif ampul

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Araştırdım hatta eczaneye almaya gittim o da farklı konuştu veterinere de götürdüm yarın alacağım süreci sizinle paylaşacağım teşekkür ederim
Hiç kimseye değil, internetten prespektüsünü okuyun yeterli olur