• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

6 aylık dişi ingiliz muabbet kuşu aldım uçamıyor kanat teleği kesilmiş galiba tekrar çıkar mı?

Hakanr000

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kanat teleği kesik olabilir kuyruğunda sorun olabilir emin değilim. Uçamıyor
Hastalık Belirti Tarihi
25 Ocak 2025
Dostlar 6 aylık dişi ingiliz muabbet kuşu almıştım kanat teleği kesilmiş sanırsam tekrar çıkar mı? şuan uçamıyor kafesini kapısını açtım çıktı ama uçamıyor kanatlarını çırpıyor zıplıyor gibi oluyor sonra hemen yere düşüyor

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba kanatları kim kesmiş peki. Düzenli vitamin desteğiyle çıkar. Net olacak şekilde sırttan foto rica edelim.

Hakanr000

Yeni Üye
Merhaba kanatları kim kesmiş peki. Düzenli vitamin desteğiyle çıkar. Net olacak şekilde sırttan foto rica edelim.
dişi olan ortadaki latino deniyor sanırsam sapsarı olan kuş ingiliz muabbet kuşu 6 aylık demişlerdi alırken dediğim gibi alalı daha 8 gün oldu bana biraz alışmaya başladığı için dışarı çıkardım ama uçamıyor kafesten çıktı kanat çırpıyor zıplamaya çalışıyor gibi ama hemen düşüyor uçamıyor kanat tüyü telegi kim kesti bilmiyorum petshop yapmış sanırım

Hakanr000

Yeni Üye
wellnes veterinary plus diye bir vitamin veriyorum v diye bir şey yazıyor üstünde haftada 2 suluklarına 3 damla damlatıyorum

Hakanr000

Yeni Üye
başka hangi vitaminleri verebilirim petshopta bulunan bir şey söylerseniz sevinirim hayvanın uçmaya başlaması için

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Petshop vitaminleri yüzde bir etkili ben bt amin forte, gervit w ve entrobac öneririm, mamaist.comdan bölünmüş alabilirsiniz ben bt amin fortenin çok faydasını gördüm 😊

Hakanr000

Yeni Üye
ben tam anlamıyorum da kesik olduğundan emin miyiz? hayvan uçamıyor maalesef başka bir problemi olabilir mi? hasta gibi görünmüyor bilginiz olsun erkek ile oyunlar vb oynuyor sadece uçamıyor hayvan iştahı yerinde

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
ben tam anlamıyorum da kesik olduğundan emin miyiz? hayvan uçamıyor maalesef başka bir problemi olabilir mi? hasta gibi görünmüyor bilginiz olsun erkek ile oyunlar vb oynuyor sadece uçamıyor hayvan iştahı yerinde
Telek tüyleri eksik evet yani düzenli takviyelerle çıkacaktır inşallah

Hakanr000

Yeni Üye
Telek tüyleri eksik evet yani düzenli takviyelerle çıkacaktır inşallah
kuyruğu da bir garip maalesef elimden geleni yapacağım umarım çıkar son çare petshopa iade edeceğim hiç iade etmek istemiyorum çünkü erkek kuşum ile çok iyi anlaşıyorlar dişi bana da alıştı sayılır uysal bir kuş

Hakanr000

Yeni Üye
ben yine elimden geldiğince vitamin vb takviye yapmaya çalışırım ama hiç karışmasak kendiliğinden çıkar mı hocam kusura bakmayın çok soru sordum

Hakanr000

Yeni Üye
Kuş tüy hastası olmadığı müddetçe çıkar. Yol uzun olur ama çıkar.
tüy hastalığı var mı yok mu bilmiyorum maalesef hocam tüyleri biraz garip kuyruğu falan ama tüy hastalığı yok galiba tahmini kaç gün veya ay sürer tekrar çıkması daha 8 gün oldu alalı erkek kuşuma eş olarak aldım erkeğim yerli muabbet kuşu yuvalık vb takılı zaten çiftleşmeleri çok önemli değil aslında isterlerse çiftleşirler erkek kuşumun tek kalmaması ve oyun oynaması için almıştım ama maalesef dişimiz uçamıyor kanat teleğini kesmişler

Hakanr000

Yeni Üye
Merhaba kanatlar kesik değil, bağışıklık sistemi düşük olduğu için dökülmüş, bt amin forte takviyesi yapın haftada iki gün tüy değişimi olsun pırıl pırıl tüyleri gelir😊🤲
burçak hocam telekler kesik gibi görünüyor demişti ama tamamdır öyle diyorsanız hocam peki uçamama sebebi nedir?

Hakanr000

Yeni Üye
birde bu bt amin forte vitamini petshoplarda yok galiba internetten sipariş vermek pek istemiyorum güvenemediğim için bazen tarihi geçmiş veya ne olduğu belli olmayan ürün vb vb koyuyorlar maalesef

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
burçak hocam telekler kesik gibi görünüyor demişti ama tamamdır öyle diyorsanız hocam peki uçamama sebebi nedir?
Telekler eksik ondan uçamıyor, Pakistan papağanıma düzenli bt amin forte verdim taş gibi maşallah, pırıl pırıl tüyleri. Mamaist.comdan alabilirsiniz 😊

Üst Alt