• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

3 gündür ishal devam ediyor...

VeyselCoskun

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
İshal
Merhabalar arkadaşlar muhabbet kuşum 3 veya 4 gündür ishal. Bildiginiz su gibi dışkısı oluyor. Fakat maşallah enerjisi yerinde. Konusuyor, uçuyor, ilgisi açık ve kabarma veya halsizlik yok. Bu süreçte sirkeli su, dal darı ve pirinç suyu verdim ama duzelme yok. Birde veterinere soyledim bana antibiyotik verdi. Agzina damla seklinde 2 gün uyguladim. Hala düzelme olmadi. Şimdi Video atmaya çalışacağım. Çok az kuyruk oynama gördüm. Tabi burda ki bilgili arkadaşlar daha iyi bilir ve umarim yardimci olurlar. Şimdiden teşekkürler...

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhabalar sirkeli su minik canlarimiza zararlı. Mümkün mertebe vermeyelim. Evet maşallah neşesi yerinde. Probiyotik entrobac kullandınız mı. İsterseniz birde multivitamin gervit desteğiyle haftada bir veya iki kez entrobac ve gerviti uygulayın. Farklı günlerde. Daha sonra gelişimi takip edin bakalım.

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Uzun zamandır sıvı dışkısı varsa ve antibiyotik tedavisi çözüm üretmiyorsa enfeksiyonel bir hastalık değildir. Bağırsak floryası bozulmuştur. O sebepten bağırsak antiseptiği kullanmanı öneririm georal temin et suyuna bir mercimek tanesi kadar katıp ver gözlemleyelim. Düzelmezse 5 gün birer gün aralıklarla ilaçlı su verin. Sonrasında probiyotik ve vitaminle destekle iyi olur inşallah kardeşim

VeyselCoskun

Aktif Üye
Merhabalar sirkeli su minik canlarimiza zararlı. Mümkün mertebe vermeyelim. Evet maşallah neşesi yerinde. Probiyotik entrobac kullandınız mı. İsterseniz birde multivitamin gervit desteğiyle haftada bir veya iki kez entrobac ve gerviti uygulayın. Farklı günlerde. Daha sonra gelişimi takip edin bakalım.
Çok teşekkür ederim 🙋🏻‍♂️

VeyselCoskun

Aktif Üye
Uzun zamandır sıvı dışkısı varsa ve antibiyotik tedavisi çözüm üretmiyorsa enfeksiyonel bir hastalık değildir. Bağırsak floryası bozulmuştur. O sebepten bağırsak antiseptiği kullanmanı öneririm georal temin et suyuna bir mercimek tanesi kadar katıp ver gözlemleyelim. Düzelmezse 5 gün birer gün aralıklarla ilaçlı su verin. Sonrasında probiyotik ve vitaminle destekle iyi olur inşallah kardeşim
Öncelikle teşekkür ederim. Peki bu bağırsak floryasi neyden Dolayı bozulur ?

Mert.

Eski Forumcu
merhaba arkadaşlar. Kuşum erkek ve 3 aylık bir yavru. Çok keyifli dışarda ve kafes içinde oyuncu, yem yiyor suyunu içiyor, ötüyor,tepki veriyor ama 1 buçuk haftadır ishal yapıyor. bir gün elektrolit verdim düzelmedi. şuan probiyotik damla kullanıyorum 3 gün oldu 1 hafta devam et dediler ama düzelme yok malesef hala .sebebi ne olabilir ne yapmalıyım??? erken önlem almak istiyorum veteriner kuşlara bakmıyor korkuyorum götürmeye de. petshopa mı götürsem aldığım yere yoksa piriç,patates,türk kahvesi gibi yöntemleri mi deniyim lütfen tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir mi :((
aynı zamanda çok kaşınıyor ve tüy döküyor.
Kendi konudan devam et yardım edeceklerdir

gilbert

Aktif Üye
Kardeşim antibiyoyik, sirkeli su, pirinç patates vs verme.
Aspur(kanarya yemi) temin edip elinle yedir. Dal darı yedir. Ve güzel bir probiyotik alıp suyuna karıştır. Bunlarla düzelecek. Meyve sebze de verme bu süreçte.

VeyselCoskun

Aktif Üye
Kardeşim antibiyoyik, sirkeli su, pirinç patates vs verme.
Aspur(kanarya yemi) temin edip elinle yedir. Dal darı yedir. Ve güzel bir probiyotik alıp suyuna karıştır. Bunlarla düzelecek. Meyve sebze de verme bu süreçte.
Mesaji yazdığım gunden beri;

#1 gün avisol plus Multivitamin, 1 gün elexsus probiyotik ve devamli Dal Darı veriyorum.

Ama hala düzelmedi. İshal devam ediyor. Takip ediyorum;

# 1 günde tam su dolu kabının yarısını içiyor.

Şimdi GeOral ilacini aldim ve onu denicem bakalim nasil olacak...

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Mesaji yazdığım gunden beri;

#1 gün avisol plus Multivitamin, 1 gün elexsus probiyotik ve devamli Dal Darı veriyorum.

Ama hala düzelmedi. İshal devam ediyor. Takip ediyorum;

# 1 günde tam su dolu kabının yarısını içiyor.

Şimdi GeOral ilacini aldim ve onu denicem bakalim nasil olacak...
Kuşa kombi mix kürü yap

Üst Alt