• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

.

Kuşuuumm

Yeni Üye
Arkadaşlar komşum birkaç günlüğüne kuşunu bana bıraktı. Çok iyi anlaşıyorduk hiç yabancılamadı beni ama 2 gün önce ishal olduğunu farkettim. Bu yüzden ona sarımsaklı limonlu su hazırladım. Arkadaşımın tavsiyesiylede kuşu istemediği halde yakaladım ve suyu içirdim. İyiliği içindi :') İstemediği halde içirdiğim için sanırım benden korktu ve bugün hiç kafesinden çıkmadı. Elimi uzattığımda da gelmek istemiyo. İlk geldiği günden beri bebek gibi bakıyordum ona. Böyle olması beni çok üzdü ve o öyle yaptıkça ona da üzülüyorum. Nasıl barışıcaz 4 5 gün daha benimle. Bir de ishali tam geçmedi önerdiğiniz bir şey var mı?
Bu arada bana ilk verdikleri akşamın sonra ki günü yemliğinin içindeki yemleri kurtlu olduğunu farkettim ve hemen döküp ona yeni kuş yemi aldım. İshali buna bağlı olmuş olabilir mi?

Son düzenleme:

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Mümkünse kuşunuzu tünekte videosunu ve temiz peçete üzerine güncel dışkısını görebilir miyiz. Son zamanlarda farkılı birşeyler yedi mi? Entrobac probiyotik temin edin ve üç gün üst üste hergün tazeleyerek verin. Probiyotik temin edince yazarsanız nasıl kullanıldığını anlatırız. Kuşu ve dışkısını görmeden verebileceğimiz tek tavsiye bu 🤷🏼‍♀️

Kuşuuumm

Yeni Üye
En son dışkısı ıslak medilin üzerinde ki. Yeni değiştirdiğim için öyle çekebildim. Hayır şimdiye kadar farklı hiçbir şey yemeye yanaşmadı. Patateste haşladım ishali için. Üzerine yem de döktüm ama nafile. Ağzına yemden başka hiçbir şey sürmüyo. Yemide sadece yemlikten yiyor. Öyle alıştığı için sanırım. Bir de hep kabarık duran bir kuş. Sürekli uyuyo. Bana gelmeden önce de öyleydi. Avi-technic diye bir damla kullanıyor.

Son düzenleme:

Doğacı

Eski Forumcu
Hasta bu kuş tedaviye ihtiyacı var. Kafesin altındaki yemler döküldü mü yoksa kuş mu kustu? Eğer kuş kustu ise yemlerde ekşi koku var mı ve salya var mı? Göğüs kafesini ve yanlarındaki etleri de kontrol eder misiniz dolgun mu zayıf mı?
Kuş ceryanda falan kaldıysa hasta olmuş olabilir.
Size alışıp alışmaması bu durumda önemli değil,önemli olan kuşun sağlığı. İshalin neyden sebep olduğunu da bilmek ona göre tedavi uygulamak gerekir. İshali kesmek lazım.
İmkan varsa kanatlı uzmanı veteriner hekime götürün

Doğacı

Eski Forumcu
Yemlerin kurtlu olduğunu söylediniz,yem bozuldu da kurtlandı mı yoksa kurtlu yem mi satın alındı kuş için? Eğer yem kurtlandı ise yemi dökmeniz iyi olmuş,kuş bozuk yemden dolayı ishal olmuş olabilir. Yemliği dezenfekte etseydiniz yeni yemi yemliğe koymadan önce.

Doğacı

Eski Forumcu
Son olarak da gazete kağıdı kullanmayın çünkü üzerine dökülen kuşun idrarı veya su,kağıdı ıslatacak ve mürekkep de ıslaklıktan payını alacak.Tabana poşet takın ertesi gün direk çöpe atarsınız kolayca.

Son düzenleme:

Kuşuuumm

Yeni Üye
Hasta bu kuş tedaviye ihtiyacı var. Kafesin altındaki yemler döküldü mü yoksa kuş mu kustu? Eğer kuş kustu ise yemlerde ekşi koku var mı ve salya var mı? Göğüs kafesini ve yanlarındaki etleri de kontrol eder misiniz dolgun mu zayıf mı?
Kuş ceryanda falan kaldıysa hasta olmuş olabilir.
Size alışıp alışmaması bu durumda önemli değil,önemli olan kuşun sağlığı. İshalin neyden sebep olduğunu da bilmek ona göre tedavi uygulamak gerekir. İshali kesmek lazım.
İmkan varsa kanatlı uzmanı veteriner hekime götürün

Kuşuuumm

Yeni Üye
Hayır hayır kusma yok. Yerken yere döküyor. Ceryanda kalmadı ona özellikle dikkat ettim. Daha önce de veterinere götürdüler diye biliyorum ama çok ilgilendiklerini düşünmüyorum. İnanın bilmiyorum sorduğumda net bir şey de demediler. Ben paketi açıpta kurtlu mu diye hiç incelemedim. Yemliğin içindekileri şansa görünce kafamdan aşağı kaynar sular döküldü. Direkt çöpe boşalttım yıkadım. Ondan beri 2 günde bir değiştiriyorum yemlerini ve sabunlayarak yıkıyorum yeni yem koymadan önce. Tamamdır çok teşekkir ederim. Bu arada ishali geçti gibi onun da fotoğrafını bırakayım hemen.
Ya şu an dikkatli baktım da sanki bu seferde yem parçaları var dışkısının içinde.

Doğacı

Eski Forumcu
Kuş niye kafes tabanında uyuyor :/
Taban altında olan kuşlara dikkat etmek lazım hasta olunca tabana inme durumu olabiliyor. Dışkıdaki yem ise sindirim problemi yaşıyor. Bence sizin imkanınız varsa bir uzmana götürün,kuşun kabarık olmaması gerekli. Ayrıca dışkısında yem olması da iyi değil. Yem olmamalı dışkıda. :/

Kuşuuumm

Yeni Üye
Kuş niye kafes tabanında uyuyor :/
Taban altında olan kuşlara dikkat etmek lazım hasta olunca tabana inme durumu olabiliyor. Dışkıdaki yem ise sindirim problemi yaşıyor. Bence sizin imkanınız varsa bir uzmana götürün,kuşun kabarık olmaması gerekli. Ayrıca dışkısında yem olması da iyi değil. Yem olmamalı dışkıda. :/

Kuşuuumm

Yeni Üye
Öyle mi daha önce bakmadığım için bilmiyorum. Ben bu kuşu bildim bileli hep böyle kabarık ve tabanda uyuyor. Kabarık olmasının iyi olmadığını zaten biliyorum da tabanda uyumasını sayenizde öğrendim. Sabahtan akşama kadar hep orda uyuyo ve sürekli uyuyo. Bana geldiği zamanda da uyuyordu. En iyisi veterinere götüreyim ben en kısa zamanda. Hasta olduğu çok aşikar zaten :( Her gittiğim de söylüyordum onlara da ama şimdi benimle kalınca daha iyi anladım

Doğacı

Eski Forumcu

Doğacı

Eski Forumcu
İyi olur,umarım sağlığına kavuşur tatlı kuş ❤😊🐦

crivelli

Paylaşımcı
Kuş kafesin dibine inmişse orda uyukluyorsa çok hasta durumdadır tunekte duracak gucu bile kalmamiş . Cok acil veterinere goturun . Umarim iyileşir

TAHA

Aktif Üye
En son dışkısı ıslak medilin üzerinde ki. Yeni değiştirdiğim için öyle çekebildim. Hayır şimdiye kadar farklı hiçbir şey yemeye yanaşmadı. Patateste haşladım ishali için. Üzerine yem de döktüm ama nafile. Ağzına yemden başka hiçbir şey sürmüyo. Yemide sadece yemlikten yiyor. Öyle alıştığı için sanırım. Bir de hep kabarık duran bir kuş. Sürekli uyuyo. Bana gelmeden önce de öyleydi. Avi-technic diye bir damla kullanıyor.
kusun hep kabarık durması hasta oldugunu gosterır