• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Zeolit kullanımı sonrası diski

lutinosever

Yeni Üye
Kullanılan İlaç
Zeolit tozu
Merhaba arkadaşlar daha önce kuşumun diskisini ve kursak hareketimi gösterince bir hafta on gün zeolit kullanmam önerilmişti bende kursak beslemesi yapamadığım icin iştahı da yerinde olduğundan dolayı hergun biraz havucun üzerinde zeoliti serperek yedirdim . Suan kuşumun diskisi bu şekilde sizce toparlamış mi ne yapmam lazım ? İlk fotoğraf zeolit öncesi , diğer fotoğraflar 10 gun zeolitten sonraki diski fotoğrafları . Haftada 1 gerwit ve entrobac verdim bu sürede .

Ekli dosyalar

Doğacı

Eski Forumcu
İlk foto-Son fotoya baktığımda düzelme olmuş gibi görünüyor. Ama daha tam normal olmamış leke var. Entrobac probiyotik kullanın 3 gün art arda

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
İlk foto-Son fotoya baktığımda düzelme olmuş gibi görünüyor. Ama daha tam normal olmamış leke var. Entrobac probiyotik kullanın 3 gün art arda
Hergün havuç verildiği için de dışkıda leke olabilir mi?

lutinosever

Yeni Üye
Tamamdır 3 gun entrobac kullanıp tekrar fotosunu atacağım 🙏🏻Bu arada kafesini haftada 1 sabunla yıkayıp kuruluyorum sadece tabanını , suluk ve yemliği de aynı şekilde yapıyorum tunekleri de yıkayıp kurutup takiyorum , yeterli olur mu yoksa me yapmam lazım ?

Doğacı

Eski Forumcu
Tamamdır 3 gun entrobac kullanıp tekrar fotosunu atacağım 🙏🏻Bu arada kafesini haftada 1 sabunla yıkayıp kuruluyorum sadece tabanını , suluk ve yemliği de aynı şekilde yapıyorum tunekleri de yıkayıp kurutup takiyorum , yeterli olur mu yoksa me yapmam lazım ?
Sabunla yeterli temizlik olmaz maalesef. Virkon S tavsiye ederim.

Her gün havuç vermeyelim bu arada..
Geçmiş konunuza baktım kuşun yeminde renkli bir şey gördüm hangi marka yem kullanıyorsunuz? Ayrıca kuşa gıda+takviye programınız nasıl yazar mısınız

lutinosever

Yeni Üye
Zeo

Zeoliti başka şekilde veremedim havuç önerildi onunla yedirdim ama az verdim hep zeolit miktarını yedirecek kadardı yine de diskida leke olabilir mi ?

lutinosever

Yeni Üye

Geçmiş konunuza baktım kuşun yeminde renkli bir şey gördüm hangi marka yem kullanıyorsunuz? Ayrıca kuşa gıda+takviye programınız nasıl yazar mısınız
Markasını bilmiyotum arkadasim hediye olarak aldı her şeyi , %40 aspurlu karışık yem yazıyor , o sıralar biraz Pelet de yedirmiştim , suanda yem + grit kum + mineral blok var kafesinde , ayrıca haftada 1 verdiklerimse yulaf + dal darı + yarım yumurta + gerwit + entrobac oluyor . Zeolit kullanırken hergun cok az havuçla birlikte yedirdim ekstra olarak .Pelet vermeyi bıraktım sağlıklı diye almistim ama yedirmemem önerildi zaten birkaç kere yedirmiştim . Beslenme genel olarak bu şekilde bir ay oldu bana geleli bu kadar düzene oturttum daha da araştırarak zenginleştireceğim insallah beslenmesini

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Ben tam olarak iyileşmiş diyemem Çünkü zeolit tozunu kursaktan yapmadığınız için mamayı önüne koyduğunuzdan etkisini geç görebilirsiniz bu yüzden devam edelim bir hafta 10 gün daha👍

lutinosever

Yeni Üye
Ben tam olarak iyileşmiş diyemem Çünkü zeolit tozunu kursaktan yapmadığınız için mamayı önüne koyduğunuzdan etkisini geç görebilirsiniz bu yüzden devam edelim bir hafta 10 gün daha👍
O zaman 10 gun daha zeolit vericem toplam 20 olucak 🙏🏻 Peki hangi besinlerle vereyim hergun az miktarda havuçla veriyordum başka nasıl verebilirim , bu süreçte 3 gun entrobac vereyim mi ? Birde önüne koymuyordum elimle yediriyordum çoğunu yiyiyor emin oluyorum yediginden yine de 10 gun devam edeyim mi ?

Doğacı

Eski Forumcu
Pelet yem sindirim sistemini bozmuş olabilir. Ya da içme suyu olarak çeşme,kuyu,kaynak suyu, ultraviyole filtresi olmayan arıtma suyu vs veriyorsanız da bakteriyel enfeksiyon oluşup dışkı değişebilir. Renkli boyalı şeyler içeren yemleri vermeyelim,genelde ekmek olur içinde boyalı,o tarz ürünler kullanmayalım. Ballı yem gibi şeyler de vermeyelim.. 3 gün Entrobac kullanın ve zeolitli besleme yapın mamaist maması ile. Kullandıktan sonra buraya tekrar durum güncellemesi yaparsınız ☺

lutinosever

Yeni Üye
Pelet yem sindirim sistemini bozmuş olabilir. Ya da içme suyu olarak çeşme,kuyu,kaynak suyu, ultraviyole filtresi olmayan arıtma suyu vs veriyorsanız da bakteriyel enfeksiyon oluşup dışkı değişebilir. Renkli boyalı şeyler içeren yemleri vermeyelim,genelde ekmek olur içinde boyalı,o tarz ürünler kullanmayalım. Ballı yem gibi şeyler de vermeyelim.. 3 gün Entrobac kullanın ve zeolitli besleme yapın mamaist maması ile. Kullandıktan sonra buraya tekrar durum güncellemesi yaparsınız ☺
Elimde mamaist maması yok suanda yem yemesi guzel olduğu icin az miktarda havuçla veya yumurta beyazının ustune zeolit serperek veriyordum böyle devam etsem olur mu ? İştahı guzel yiyiyor , ayrıca kapalı şişe suyu veriyorum her gün değiştiriyorum , Pelet yemeyeli 3 hafta olmustur artık vermiyorum tavsiyenizle 🙏🏻

Doğacı

Eski Forumcu
Elimde mamaist maması yok suanda yem yemesi guzel olduğu icin az miktarda havuçla veya yumurta beyazının ustune zeolit serperek veriyordum böyle devam etsem olur mu ? İştahı guzel yiyiyor , ayrıca kapalı şişe suyu veriyorum her gün değiştiriyorum , Pelet yemeyeli 3 hafta olmustur artık vermiyorum tavsiyenizle 🙏🏻
Kuşa verdiğiniz yemin fotoğrafını atar mısınız

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
O zaman 10 gun daha zeolit vericem toplam 20 olucak 🙏🏻 Peki hangi besinlerle vereyim hergun az miktarda havuçla veriyordum başka nasıl verebilirim , bu süreçte 3 gun entrobac vereyim mi ? Birde önüne koymuyordum elimle yediriyordum çoğunu yiyiyor emin oluyorum yediginden yine de 10 gun devam edeyim mi ?
Brokoli rendeleyip üstüne serpebilirsiniz ama en garantisi kursaktan beslemedir