• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Zehirlenme

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Bugün 3 yavruyu dışarı salmıştım. Başka örtünün üstünde oynuyorlardı. Annemde elindeki ikiye bölünmüş ayva çekirdeğini o örtünün üstüne atmış. Ben çekirdeği bir yavrunun ağzında fark ettim hemen aldım. Bir tanede yerde vardı. Kemirme izi yok ama benim içime kurt düştü ya kemirdiyse diye. Zehirlenme olmadan yapabileceğim bir önlem var mı? Suyla kusturmayı denedim pek olmadı. Yoğurt suyu versem olur mu olay olalı 30 dk oldu

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kuşlarda herhangi bir anormallik var mı. Yavru oldukları için zaten herhangi bir kemirme olmamıştır diye düşünüyorum
Şuan normal duruyorlar biri yem yiyor diğer ikisi uyuyor. Ben çekirdeği ağzında görünce panik oldum biraz. Kaç saatte belirti verir neredeyse 1 saat olucak

Grpet

Müdavim
Üretici
bir kaç çekirdekten zehirlenme olmaz ama sürekli veirrseniz sıkıntı

m-b-g-n-c

Aktif Üye
Benim bildiğim elma ve ayva çekirdeklerinde siyanür oluyor, ki hem insanlar icin hem de diğer canlılar için zehirli bir madde. Üstadlar daha doğru bilir ama herhangi bir belirti görmezseniz yememiştir muhtelemen

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Benim bildiğim elma ve ayva çekirdeklerinde siyanür oluyor, ki hem insanlar icin hem de diğer canlılar için zehirli bir madde. Üstadlar daha doğru bilir ama herhangi bir belirti görmezseniz yememiştir muhtelemen
Kusma dışkıda bozulma halsizlik yok her saat başı kontrol ediyorum. Büyük ihtimalle yiyemedi çekirdeğin kabuğu dış kısmındaydı hala.

m-b-g-n-c

Aktif Üye
Belirti olmaması güzel, umarım kusunuzun bir şeyi yoktur. 48 saate kadar gözlemleyin işimizi saglama alalım, geçmiş olsun

m-b-g-n-c

Aktif Üye
Siyahımsı bir dışkı var sanırım orada. Siyah dışkı iyiye işaret değildir ama bazen kuşlar kum yiyor kumdan dolayı da kararabiliyor dışkı. Kuşunuza su icirmeye çalışın biraz bakalım düzelir inşallah dışkı

EnesGenç

Eski Forumcu
Diskiyi sürekli gozlemle abla . Koksiyodoz ilabilme ihtimali olabilir. Dediğim gibi takip edin yaridmci olalım

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Tuğçe bir iki gün gözetim altında tut... Titreme yoksa iyi işaret...

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Tuğçe bir iki gün gözetim altında tut... Titreme yoksa iyi işaret...
Abi şuan bi sıkıntıları yok dışarı saldım nolur nolmaz diye portakal verdim c vitamini iyi geliyormuş böyle durumlarda. İki kuşun dışkıda problem yok gibi diğeri daha dışkılamadı. O siyah dışkı yapan hangisi çözemedim. Ama hareketleri iyi Alllah'a şükür

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yarın bir dışkı fotografı daha atarsın... O zaman bir daha bakalım...

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Geceden beri olan dışkılar kuş kumunu da daha tam tüketmeyi bilmiyorlar dışkı düzensiz olabiliyor