• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Zehirlenme

siila

Yeni Üye
Merhaba. Kuşlarımın kafesine dün akşam gaga taşı taktım. Taktığım gibi onu kemirmeye başladılar. Gece boyu kafeslerinde kaldı ama sabah uyandığımda duvarlardan tutun perdelere yerlere kadar her yer simsiyah olmuştu kendileri de dahil. Şuan hiç neşeleri ve enerjileri yok, oysaki çok iyilerdi. Siyah bir gaga taşı sanırım aktif karbonluymuş. Zehirlenmiş falan olabilirler mi?

Ekli dosyalar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Gagatasi nasıl birşey ki? kuşların videosunu görebilir miyiz Streamable com dan yükleyip linkini buraya yapıştırın

özgür36

Yeni Üye
hocam detaylı video atarsanız ona göre yorum yapalım

özgür36

Yeni Üye
iyi haber şu ki aktif karbon toksik bir madde değil kötü haber fazla alınırsa halsizlik kabızlık mineral emiliminin bozulmasına yol açar ve şuan
galiba stres aşırı toz soluma gece boyu kemirme mide ve bağırsak rahatsızlığı olabilir gaga taşını derhal çıkarın çünkü siyah olanları önermeyiz kuşu halsiz yapar ve mide sorunlarına yol açıyor
Cereyan olmasın
24–26°C
Sessiz, sakin bir yer
Bugün mümkünse fazla ellemeyin
ve kuşları ılık suyla yıkayın ılık tam duş şart değil tüyleri ve ayakları silmen iyi olur ve kafesi toz bırakmayacak kadar temizleyin bu arada kuşlarınız mümkünse 24-26 °C de sessiz sakin bir yerde bulunmaları iyi olur ılık duş yaptırdıktan sonra gözlerine ve burunlarına su kaçırmayın
Gel Gelelim Su Ve Beslenmeye
sakın ama sakın Vitamin, probiyotik, elektrolit şuan vermeyin çünkü karbon vücuttan atılırken başka şeyleride bağlar o yüzden takviye vermek ters teper vücuda normal yediği yemlerden verin
ve aşşağıdaki durumlardan olduysa direk veterinere gitmeniz önerilir kanatlı bir veteriner ve bu konuda uzman olsa iyi olur

Kusma benzeri hareketler
Sürekli kabarık durma
Yem yemeyi tamamen bırakma
Dışkının tamamen kesilmesi
Nefes alırken ses / ağızdan soluma
yaşanılırsa tekrar dediğim gibi veterine gitmeniz önerilir tekrardan kuşunuza geçmiş olsun en kısa zamanda iyileşmesi dileğiyle

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Kanatlı Uzmanına Gitmeniz Daha İyi Olur. Kursaginin Yıkanması Lazım. Evde Sizin Yapabileceğiniz birsey Yok. Saat Erken Hemen Gidin Bir Uzmana Lütfen. Geçmiş Olsun Tekrar.

siila

Yeni Üye
Şuan bir şeyleri yok daha iyiler kafesten çıkarmadım kendi kendilerine oynadılar ama yine de geçtiğimiz günlerde ki enerjileri henüz yok. Banyo yaptırmak istiyorum ama üşürler diye de korkuyorum. Şöyle de bir durum var dişi kuşum şuan kafesin tabanına göğsünün üstüne uzanıyor ve erkek kuşumda onun üstüne basıyor 😔

Son düzenleme:

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Şuan bir şeyleri yok daha iyiler kafesten çıkarmadım kendi kendilerine oynadılar ama yine de geçtiğimiz günlerde ki enerjileri henüz yok. Banyo yaptırmak istiyorum ama üşürler diye de korkuyorum. Şöyle de bir durum var dişi kuşum şuan kafesin tabanına göğsünün üstüne uzanıyor ve erkek kuşumda onun üstüne basıyor 😔
Merhaba güvendiğiniz ve sürekli satış yapan yerden malzeme alın yada paket içinde olsun
Riske gerek yok 😊

Üst Alt