• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Zehirlenme mi ?

Aslikcbs

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kanat acma saga sola donme
Hastalık Belirti Tarihi
23 Mar 2022
Kullanılan İlaç
Kombi mix
Merhaba bir arkadasmn kusuna veteriner kuruma teshisi koymus ve kombi mix ilacindan vermis su an kus surekli kendi etrafinda donuyor kanatlari acik bi sekilde yerde yatiyor acaba dozajdan zehirlendi mi ne yapabiliriz yardm lutfen

Ekli dosyalar

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Bence acil bir şekilde kanatlı uzmana götürsün can çekişiyor gibi sanki. Acil götürürse belki kuşu kurtarma şansı olur ölecek gibi çünkü

Aslikcbs

Yeni Üye
Yokmus maalesef bulundugu yerde kustan anlayan veteriner. Zaten goturdugu veterinerin verdigi ilactan sonra bu hale gelmis hayvan. Ne yapabilir ben de bilemiyorum. Kusturmak mi lazm kimisi soguk suya sokun diyor

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yokmus maalesef bulundugu yerde kustan anlayan veteriner. Zaten goturdugu veterinerin verdigi ilactan sonra bu hale gelmis hayvan. Ne yapabilir ben de bilemiyorum. Kusturmak mi lazm kimisi soguk suya sokun diyor
Zaten hasta hayvanı bir de soğuk suya sokmak çok zararlı 😔 malesef benim hasta yavrum da bu şekilde duruyordu yerde 😢

Aslikcbs

Yeni Üye
Benimde aklima bir sey gelmiyor bu durumda ne yapilir el besleme yapsa biraz toparlasa belki probiyotik verebilir ama kusun durumu hic iyi degil

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Benimde aklima bir sey gelmiyor bu durumda ne yapilir el besleme yapsa biraz toparlasa belki probiyotik verebilir ama kusun durumu hic iyi degil
Kuşa bol su içirip anca öyle kusturabilirsiniz. Birde portakal suyu içirin o da zehirlenmede etkili

Pevries

Yeni Üye
Normalde 2 damla fakat midede sorun olduğu için 3-4 damla elma sirkesini suluğuna damlatmayı deneyebilirsiniz.(parazitleri atmada bu yöntemi uyguluyorum işe yarıyor)

sasha

Aktif Üye
kurumada olan kuşu mama ile beslemek gerekir, çok fazla kilo kaybı yaşayacağı için. A21 besleme maması ve besleme aparatı temin etsinler. Taze kekiğin de mikrop, virüs, bakteri öldürücü özelliği vardır çok çok az miktarını sıcak suda bekletip suyu soğuyunca kuşa içirebilir. (az olması önemli kekik yoğun bir ürün) İlaç açısından öneride bulunamıyorum maalesef. veterinerlik fakültesi varsa bulunduğu yerde oraya götürürse iyi olur.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Katılıyorum besleme yapmanız gerekiyor 👍 günde 3 kez elle besleyin

Aslikcbs

Yeni Üye
Merhaba , öncelikle yazan destek olan herkese teşekkür ederim. Bugün tekrar kuşun durumunu sordum. El besleme yapilmis bir de baytril baslamislar.Dune gore daha iyi ama bagirma durumu var. onu neden yapar bilemiyorum. Sayg

sasha

Aktif Üye
Merhaba , öncelikle yazan destek olan herkese teşekkür ederim. Bugün tekrar kuşun durumunu sordum. El besleme yapilmis bir de baytril baslamislar.Dune gore daha iyi ama bagirma durumu var. onu neden yapar bilemiyorum. Sayg
Baytril vücuttaki yararlı bakterileri de yok eder. En erken şekilde entrobac probiyotik kullanmaları lazım.