• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Zebra İspinozu ( Hint Bülbülü) Cinsiyet Ayrımı

hint-bulbulu-zebra-ispinoz-finch.jpg

*
Genellikle en kolay cinsiyet ayrımı yapılacak kuşların arasında Zebra İspinozu yer almaktadır.

*Dişi ve erkeklerin cinsiyetlerini ortaya çıkaran belirgin özellikleri bulunmaktadır.

*Genellikle erkeklerin kanatlarında desenler,benekler bulunmakta olup,dişi de ise bunlar mevcut değildir.

*Dişiler erkeklere göre daha düz renklere sahiptir.

*Diğer cinsiyet ayrımı ise gaga renklerinden anlaşılmaktadır. Genellikle erkeklerin gagaları koyu kırmızı, dişi ispinozun gagaları ise turuncumsu renk alır.

*Yanaklardaki beneklerden de cinsiyetin erkek veya dişi olup olmadığını anlayabilmek mümkündür.

*Erkek Zebra İspinozlarının yanaklarında turuncu benek vardır ama dişi ispinozlarda bu benek bulunmamaktadır.

*Ötüşlerden de cinsiyet ayrımı yapabilmek mümkündür. Erkek ispinozlar daha güzel sesler çıkarırken dişiler ise tek tonla ötüş sergilemektedir.

zebra-finches-PWADNL5.jpg

Önemli Not

*Dişi ve erkek ayrımı yapılırken aynı cinse sahip Hint Bülbülleri birbirleriyle kavga etmektedir. {dişi-dişi , erkek-erkek)

* Erkek-Dişi İspinozlarda çiftleşme öncesinde birbirleriyle kavga etme eğilimi göstermektedir. Ama oysaki çiftleşme öncesinde onların yaptığı şey kavga etmek değil, birbirlerine o şekilde kur yapmalarından kaynaklıdır.

Dikkat: Bu yazı kafeskuslari.com'a aittir. İzinsiz paylaşılamaz.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Çok güzel topaç gibi minnoşlar valla 😍 emeğine sağlık Didem 💯

Mert.

Eski Forumcu
Birşey sormak istiyorum abla aynı kafeste birden fazla kalabiliyorlar mis öyle hatırlıyorum ben

Melisa41

Tutkulu
Bende de vardı bunlardan bir tane ayağı kötüydü o yüzden bize vermişlerdi ama öldü bu makaleyi görünce aklıma geldi 😔çok güzel bir makale olmuş ellerinize sağlık 🙂