• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Yüzünde kan var

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Abla ağız içinden geldi kendisi çıkarmaya çalışıyordu paraçayı zaten fotoğraflar da gözüküyor sallanıyordu ve kendisi sirkelenince ağızdan çıkıp gaga tarafına geçti fakat halen daha kopmamıştı kanın nereden geldiğini anlayamadım fakat parça çıktıktan sonra kanama olmadı ben parçayı ilk başta dili sandım fakat et parçası gibi bir şey.Bir kaç gündür ishal olduğundan dolayı hemde şuan mama yemediğinden dolayı mısır unu ve pirinç suyuna haşlanmış yumurta sarısı karıştırdım içine az miktarda zeolit tozu koyarak şırınga ile yedirdim benim kuşum darı yemiyor defalarca kez koydum fakat hiç yerken görmedim.birde abla bundan 2 yıl önce kuşum kafes dışında biraz uçtuktan sonra kafesine geri dönmüştü ve ardından kusar gibi yaptı ağzından yine aynı bu şekilde ama çok daha küçük bir parça çıkarttı ama az miktarda kan ile. Bu sabah aklıma geldi bire bir aynı şikayet fakat çıkan parça küçük olduğundan hemen kendisi atabilmişti
Ablacım bu iç parazit olabilir mi acaba, büyüyüp ağızdan çıkabilir sinirimden kursağa gelebilir, ordan ağız yoluyla atıyor bazı kuşlar hatta insanlar😔
Aslında ne olursa olsun atması iyi bişey, bağırsak tenyası da olabilir, dışkı fotoğraflarını paylaşır mısın
Kursağını bir üfle lütfen, kan var mı içinde? Morarma var mı

yiğit00037

Aktif Üye
Ablacım bu iç parazit olabilir mi acaba, büyüyüp ağızdan çıkabilir sinirimden kursağa gelebilir, ordan ağız yoluyla atıyor bazı kuşlar hatta insanlar😔
Aslında ne olursa olsun atması iyi bişey, bağırsak tenyası da olabilir, dışkı fotoğraflarını paylaşır mısın
Kursağını bir üfle lütfen, kan var mı içinde? Morarma var mı
Abla kan yok içinde

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Evet abla kusar gibi yaparak parçayı çıkarmaya çalışıyordu parça çıktıktan sonra durdu şuan kliniğe geldim bilgi vericem size
Ağız içini kontrol ettir lütfen, yara bakteri parazit olabilir

yiğit00037

Aktif Üye
Ağız içini kontrol ettir lütfen, yara bakteri parazit olabilir
Abla ağzında hiç bir şey yok ama kuş hasta dedi ilaç verdi antibiyotik probiyotik tarzı 3 tane ilaç verdi elle besleme yap dedi fakat ben elle besleme maması bulamadım ne tarz bir mama yapmalıyım abla

yiğit00037

Aktif Üye
Watch unnamed | Streamable videoyu şimdi çektim abla veteriner elle ve gözle muayene yaptı bildiğiniz bir mama tarifi varmı şırınga ile besleyeceğim yumurtalı mama yeterli olurmu birde kaç saatte bir vermeliyim

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Watch unnamed | Streamable videoyu şimdi çektim abla veteriner elle ve gözle muayene yaptı bildiğiniz bir mama tarifi varmı şırınga ile besleyeceğim yumurtalı mama yeterli olurmu birde kaç saatte bir vermeliyim
Merhaba, yumurta maması olmaz petshoplarda elbesleme maması var, bulabilirsin, tok tutar ve onunla beslenmesi gerekir

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bir gün bazı veterinerler yüzünden gerçekten çıldırcam bunu benim papağanıma da yaptılar birkaç tane ya röntgen çekmeyi bilmiyorlar ya anatomi. Neyse bir şey demicem..

Üst Alt