• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yuvaya girmiyor

Tunahan

Aktif Üye
Selamın aleyküm aranıza yeni katıldım bi sorum olacak 2 gün önce çift muhabbet kusu aldım disi de yumurta var poposu hem sis hemde yumurta beyaz beyaz gözüküyor ama yuvalığa girmiyor nereye yumurtlayacak bu hayvan Ekli dosyayı görüntüle 9775

Soner

Aktif Üye
Merhaba öncelikle kuşlarınız hayırlı olsun sağlıkla besleyin maşallah diyelim.Yeni aldığınız için ortam değişikliğinden dolayı bir cok dişi kuş çoğu zaman yuvaya girip yumurtlamak yerine stresten kafesin tabanına yumurtlar yuvaya girmeyebilir

Tunahan

Aktif Üye
Ne yapmam lazım çıkan yumurtayı tünekte duruyolar sadece bi ara delikten bakti yuvaliga başka yok yumurtaya yatarmi acaba

Soner

Aktif Üye
Cok fazla yanlarına yaklaşıp rahatsız etmemeye calısın bu süreçte kafesin tabanına yumurtlar da ve yumurta kırılmamıssa siz yinede alıp yuvaya koyun yumurtayı ama üzülerek söylüyorum yatmama ihtimali yüksek

Tunahan

Aktif Üye
Evet olabilir aldığım kişi de en fazla ilk yumurta boş çıkar diğerleri dolu çıkar dedi

Soner

Aktif Üye
Evet olabilir aldığım kişi de en fazla ilk yumurta boş çıkar diğerleri dolu çıkar dedi
Dolu veya boştan ziyade siz tabana yumurtladıkça kırılmayanları alın yuvalıga koyun bi müddet gözlemleyin ama dediğim gibi yatmama ihtimali çok yüksek yatmazsa zaten alırsınız yumurtaları yuvalıktan kısmet birazda insallah yatar

Tunahan

Aktif Üye
Anladım teşekkür ederim inşallah yatar yavruyu çok istiyorum 🙂

Soner

Aktif Üye
Anladım teşekkür ederim inşallah yatar yavruyu çok istiyorum 🙂
Rica ederim yatmazsada üzülmeyin bir daha yavru gelir Allah'ın izniyle siz bakımlarını gerektiği şekilde yapın buarada tekrardan aramızada hoşgeldiniz herhangi bir sorunuz oldugunda her zaman yazabilirsiniz bilgilerimiz dahilinde yardımcı olmaya calısırız

Tunahan

Aktif Üye
Teşekkür ederim hosbuldum nasip bakalım nolacak

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Öncelikle aramıza hoş geldiniz.

@Soner arkadaşımızın da belirttiği üzere yeni ortamlarına uyum sağlayana kadar bu aksaklıklar yaşanabilir. Siz sağlamları yuvaya koyun ve mürekkepli kalem ile işaretleyin, belki yumurtaları görünce yuvaya girip yeni yumurtaları yuvalığa yapabilir. Yapmazsa ve yatmazsa da üzülmeyin, yeni turda ortama ve kafese uyum sağlayınca tekrar kuluçkaya yatacaktır.

Tunahan

Aktif Üye
Yeni kuluçka dönemi ne kadar sürer ki birde kalem ile isaret koyduğum ne ise yarayacak

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Yeni kuluçka dönemi ne kadar sürer ki birde kalem ile isaret koyduğum ne ise yarayacak
Yeni kuluçka tamamen kuşların yeni ortamlarına alışmasına bağlı.
Kuşunuz kafesin tabanına yumurtlar ve siz sağlamları işaretleyip yuvalığa koyarsanız, sonrasında kuşunuz yuvada o yumurtalara yatmaya başlarsa ayırıcı olması açısından demiştim. Eğer yatmazsa zaten yeni kuluçkayı bekleyeceksiniz.

Tunahan

Aktif Üye
Yeni kuluçka tamamen kuşların yeni ortamlarına alışmasına bağlı.
Kuşunuz kafesin tabanına yumurtlar ve siz sağlamları işaretleyip yuvalığa koyarsanız, sonrasında kuşunuz yuvada o yumurtalara yatmaya başlarsa ayırıcı olması açısından demiştim. Eğer yatmazsa zaten yeni kuluçkayı bekleyeceksiniz.
Anladim inşallah yatar

Tunahan

Aktif Üye
Bekliyorum valla biraz önce kapıdan baktım bi yuvaligin önündeki tunekte duruyordu deliğin kenarında

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Selamın aleyküm aranıza yeni katıldım bi sorum olacak 2 gün önce çift muhabbet kusu aldım disi de yumurta var poposu hem sis hemde yumurta beyaz beyaz gözüküyor ama yuvalığa girmiyor nereye yumurtlayacak bu hayvan Ekli dosyayı görüntüle 9775
Yeni yer stresindn ilk yumurtayi yere atar devamında yuvaliga yumurtlayacaktir

Tunahan

Aktif Üye
Şuanda yuvaligin etrafında duruyor inşallah boşa gitmez