• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! YUVALIKTAKİ YAVRU KUŞUMLA İLGİLİ ACİL

Fatmag

Yeni Üye
Merhaba benim dişi ve erkek kuşum var 3 ay önce 4 yavru yaptılar çok sağlıklı büyüttüler ve yuvadan atladıklarında ayırdım gayet sağlıklılar. Daha sonra 1 ay önce belirli aralıklarla toplam 6 yavruları daha oldu şuan hepsini sağlıklı şekilde yeniden büyütüyolardı. Fakat tahmini daha 1 haftası olan yavru kuşun kafasında tüy yok anne babası mı yaptı bilmiyorum ama yuvadan çıkmasına yaklaşık 1 haftası olduğuna eminim. Bu akşam kuş kendisi mi atladı yuvadan mı attılar bilmiyorum ama kafesin dibindeydi yavruya saldırmıyolardı baba sadece bağırıyordu. Kafası kanamıyordu sadece kafasının arka tarafı kel. Bende tekrardan yuvalığına geri koydum şuan anne ve baba hala yuvadan atmadı veya kızıp saldırmıyor yavruya. Napmalıyım?

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba benim dişi ve erkek kuşum var 3 ay önce 4 yavru yaptılar çok sağlıklı büyüttüler ve yuvadan atladıklarında ayırdım gayet sağlıklılar. Daha sonra 1 ay önce belirli aralıklarla toplam 6 yavruları daha oldu şuan hepsini sağlıklı şekilde yeniden büyütüyolardı. Fakat tahmini daha 1 haftası olan yavru kuşun kafasında tüy yok anne babası mı yaptı bilmiyorum ama yuvadan çıkmasına yaklaşık 1 haftası olduğuna eminim. Bu akşam kuş kendisi mi atladı yuvadan mı attılar bilmiyorum ama kafesin dibindeydi yavruya saldırmıyolardı baba sadece bağırıyordu. Kafası kanamıyordu sadece kafasının arka tarafı kel. Bende tekrardan yuvalığına geri koydum şuan anne ve baba hala yuvadan atmadı veya kızıp saldırmıyor yavruya. Napmalıyım?
Merhaba, yavruyu alın 3. Kuluçka için yavruyu dövmüşler, ölüm ile bitme ihtimali çok yüksek
3. Kuluçka tehlikelidir, yuvalığı çıkarın yada babayı ayırın, bebekleri el besleme yapabilirsiniz şuan yavrular kaç günlük

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Anne yeni yumurta için yuvayı boşaltır, yavru istemez, ve 3.kuluçka kalp krizi riski yapar😔
Yavrunun fotoğrafını paylaşır mısınız

Fatmag

Yeni Üye
Merhaba, yavruyu alın 3. Kuluçka için yavruyu dövmüşler, ölüm ile bitme ihtimali çok yüksek
3. Kuluçka tehlikelidir, yuvalığı çıkarın yada babayı ayırın, bebekleri el besleme yapabilirsiniz şuan yavrular kaç günlük
Yavruları besliyolar gözlemlediğime göre şuan 2 tanesi çıkmaya yakın büyükler diğerleri daha yeni tüylenmeye başladılar babayı ayırabilirim herhangi bir strest yaşamazsalar dişi kuşum yeniden yumurtlayabilir yuvalığı almam ne kadar iyi olur bilmiyorum sadece hasar gören kuşu mu almalıyım diğer 5 kardeş sağlıklı ve tüylenmeye başladılar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Yavruları besliyolar gözlemlediğime göre şuan 2 tanesi çıkmaya yakın büyükler diğerleri daha yeni tüylenmeye başladılar babayı ayırabilirim herhangi bir strest yaşamazsalar dişi kuşum yeniden yumurtlayabilir yuvalığı almam ne kadar iyi olur bilmiyorum sadece hasar gören kuşu mu almalıyım diğer 5 kardeş sağlıklı ve tüylenmeye başladılar
Tm 15 günlükken baba ayrılabilir bebekler için de anne içinde babayı ayrılmalısınız hemen ayırın anne tek başına besler çifleşme olmaz dinlenmeliler
En az 2-3 ay

Fatmag

Yeni Üye
Hepsini ayırın derseniz hepsi
Anne yeni yumurta için yuvayı boşaltır, yavru istemez, ve 3.kuluçka kalp krizi riski yapar😔
Yavrunun fotoğrafını paylaşır mısınız
Hepsini ayırın derseniz ayırabilirim ama hiç elle besleme yapmadın nasıl yapacağımı detaylı anlatırsanız yaparım

Fatmag

Yeni Üye
Tm 15 günlükken baba ayrılabilir bebekler için de anne içinde babayı ayrılmalısınız hemen ayırın anne tek başına besler çifleşme olmaz dinlenmeliler
En az 2-3 ay
Yavruları almadan sadece babayı mı ayırayım yavrular ve yuvalık gene dişiyle kalsın mı yoksa hem baba hemde yavruları mı alayım

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Hepsini ayırın derseniz hepsi

Hepsini ayırın derseniz ayırabilirim ama hiç elle besleme yapmadın nasıl yapacağımı detaylı anlatırsanız yaparım
Gerek yok bebekler ufak baba kafesten çıkarsa sorun çözülür inşallah 😊eğer ki anne beslemezse(%90 besler) A21 elbesleme maması alıp şiringa veya çay kaşığı ile besleyebilirsiniz

Fatmag

Yeni Üye
Birde yavrular yuvadan atlasa bile dişiyle aynı kafeste aklaşık 1 ay dursalar sorun olur mu hepsi yuvadan çıkınca ayırmak istiyorum

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Tamamdır dişi saldırmaz değil mi yeni yumurta yapmak için
Genelde babalar dövüyor şuan uyarmış, kanlı dövmemiş çok şükür🤲yoksa başını saniyeler içinde parçalardı😔😔🤲kafesini varsa hemen babayı ayırın lütfen, gözlemleyin kursaklarını kontrol edin yarın

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Birde yavrular yuvadan atlasa bile dişiyle aynı kafeste aklaşık 1 ay dursalar sorun olur mu hepsi yuvadan çıkınca ayırmak istiyorum
O zaman yuvalığı alırsınız, bebekler yeme düşüncede ayrılır, fakat baba ile birleşirse yumurtlar, kıskanır, döver
Yuvadan atlıyan yavruya kafes zeminine kızıl darı ve aspur bırakın beslenir ler, yem kırarlar, eğer ki atladığında ufak olursa geri yuvaya koyun
Yeni yumurta yaparsa alın atın mutlaka

Fatmag

Yeni Üye
Evet hepsinin kilosu ve sağlığı gayet yerindeydi babada besliyordu onlar gitti dişi yeniden yumurtladı

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Evet hepsinin kilosu ve sağlığı gayet yerindeydi babada besliyordu onlar gitti dişi yeniden yumurtladı
Anladım gözlemleyin, kursak kontrolü yapın yarın, az beslerse siz A21 nutribird versele laga el besleme maması bulundurun ve destekleyin bebekleri😊

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Ayırdım siz der demez aynı odadalar farklı odalara koymalı mıyım
İçim rahatladı 🤲🥰gerek yok bugün tedirgin olur yarına alışır, çekirdeksiz tarafından elma yulaf verin ve banyo yapsın kızgınlık azaltır, kafes dışında uçmasıda kızgınlık azaltır, kafese oyuncak takın dikkati dağılır😊
Aynı oda sıkıntı yapmaz kalabilir😊