• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yuvalık

Melike Nur

Aktif Üye
Muhabbet kuşlarımın yuvalığı bu şekil ve içinde incecik oyuntulu tahta var. Sizce uygun mudur değilse nasıl kaç cm ölçülerinde bi yuvalık almalıyım?

Muhabbetkusu

Aktif Üye
Boyutlar uygun gibi fakat plastik folluklu yuvalık kullanımını öneriyorlar

Ahmed

Müdavim
tahta candır kardeşim doğal ortamını düşün;)

Melike Nur

Aktif Üye
İçine talaş veye kum koymalı mıyım? Yeni yeni dişi kuşum girip çıkmaya başladı inceliyo şimdiden hazırlamak istiyorum. Çok geçmeden değiştireyim eğer bu iyi değilse

Muhabbetkusu

Aktif Üye
Ne kadar miktarda koymalıyım oyuk kısmına mı yoksa her tarafına mı
İlk defa yuvalık takıyorum tarif ederseniz çok mutlu olurum. Çok heycanlıyım.
Çok fazla miktarda koymama gerek yok amaç yumurta olduğu zaman sıcak tutmak. Bazı kuşlar içine koyulan maddeleri dışarı atıp yuvasını düzenliyorlar zaten

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Az talaş yeter ben öyle yapıyorum bı tatlı kaşığı kadar talaş amaç kuş kuluckada iken yumurtalar birbirlerine carpmasin yavru çıktıkça artiriyorum. Yuvaligin içine de bakabilir miyiz

Ufuk Yalçın

Müdavim
Emektar Üye
Yükseklik 11 cm ise çok az yavrular büyüdüğü zaman kafese atlar ve düşerler buda ölümle sonuçlanma olayı olabiliyor bazen.O beyaz kontrplak olanı yani oyuk u diğer tarafa getirin kapı girişinde olmasın direk , giriş çıkışlarda amaçlar sorun yaşayabilirler yumurtaya zarar gelebilir. Imkan varsa plastik folluklu olan yuvalık temin edin bence buda olur ama sıkıntı ola bilir gibi.

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
onu sabitlerseniz olur ancak yuvanın temizliği oldukça zor olur

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Muhabbet kuşlarımın yuvalığı bu şekil ve içinde incecik oyuntulu tahta var. Sizce uygun mudur değilse nasıl kaç cm ölçülerinde bi yuvalık almalıyım?
kuşlarınızın cinsi tam olarak nedir? buna göre değerlendirmek daha doğru.
Ahşap olması tabii ki doğal ancak temizlik açısından önermem. Kuluçka ve yavru döneminde yuvalık içinin temizliği çok önemlidir.
yuvalığın deliği ile kuşun yumurtlayacağı yerin aynı konumda olması iyi değildir. anaç kuşlar yuva deliğinden direk yumurtaların/yavruların üzerine inmesi sakıncalıdır.
Ölçülerle ilgili biraz araştırma yapmanızı tavsiye ederim. yuvalık ne kadar büyükse o kadar iyi olur.
Ben tüm kafeslerimde sultan papağanı yuvalık ölçülerinden kullanıyorum, tavsiye ederim.

Melike Nur

Aktif Üye
kuşlarınızın cinsi tam olarak nedir? buna göre değerlendirmek daha doğru.
Ahşap olması tabii ki doğal ancak temizlik açısından önermem. Kuluçka ve yavru döneminde yuvalık içinin temizliği çok önemlidir.
yuvalığın deliği ile kuşun yumurtlayacağı yerin aynı konumda olması iyi değildir. anaç kuşlar yuva deliğinden direk yumurtaların/yavruların üzerine inmesi sakıncalıdır.
Ölçülerle ilgili biraz araştırma yapmanızı tavsiye ederim. yuvalık ne kadar büyükse o kadar iyi olur.
Ben tüm kafeslerimde sultan papağanı yuvalık ölçülerinden kullanıyorum, tavsiye ederim.
Cinslerini bilmiyorum dişi kuşum hediye edilmişti bende şubat ayında erkek kuşu eş için sahiplendim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşların resimlerini paylaşın cinslerini gördüğümüz kadarıyla söyleyelim

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
maşallah 🧿 kuşlarınız güzel.
Yuvalık olayında plastik tas olayını mutlaka değerlendirin, mevcut paylaştığınız resimdeki hali ile hijyenik olmaz

Melike Nur

Aktif Üye
Dün gittim büyük plastik folluklu yuvalık aldım sağdaki eski yuvalığımız soldaki yeni yuvalığımız. Kuşlarımı da televizyon ünitemin üstüne koydum artık ilgilenmiyorum kendi hallerine bıraktım. Yuvalığın içine bi şey koymam gerekli mi aldığım yer gerek yok dedi