• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Runoh

Aktif Üye
Merhabalar çiftim çiftleşti anne baba çok iyi baktı fakat yavrular 30 günlük olduktan sonra yavruları gagalayip yuvaliktan atti erkek olanı sonra kanlı kavga gördüm ayırıp 2 gün elimle besledim sonra yeniden kafese koyup takip ettim anında müdahale için üşenmedim yılmadım bekledim sonuç olarak yuvaya geri girince yavru yine bir dövme oldu yani kırmızı cizgi yuvalık. Arada babayı ayirdim yeni gelen yumurtayı alıp 2 gun bekledim herhangibi bir yumurta olmayınca 3. Gün yuvayı çıkardım ve babayı geri koydum ve devaminda yavruları kafese geri koyuyorum 3 4 saatde bir anaçlar beslemeyi yapıyor somra geri alıyorum baska kafese koyuyorum yeniden kanlı bir dövme olmasın diye. Ama şikayetim su yuvayı çıkarmama rağmen yeniden bir çiftleşme oldu ve yeniden bir yumurtlama olacak ama yuvalık yokken gelen yumurtayı alabiliyormuyum yuvalığın olmaması anneye bir zarar verirmi. Yeni bir kuluçka zor çünkü kuşlar hala tüy degisimine girmediler ve cok yoruldular. Yuvayı geri koymasam olurmu yuvalık olunca baba agresif oluyor?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Çiftleşme için yuvalığa bakmaz ki kuşlar. Benimkiler gün içinde salık, istedikleri yerde yapıyorlar. 😁

Yavrular 30 günlük olmuş zaten,artık yuvalıktan ayırma vakti gelmiş. Büyüdükleri içinde istemiyor olabilir anaçlar. Ayrı bir kafese almadan önce yem kırmayı öğretin yavrulara.
Yumurtayı da tekrar yavru istemediğiniz her zaman alabilirsiniz. Dolu olsa bile üzerine yatmadığı sürece yavru oluşmaz.

Runoh

Aktif Üye
Merhaba. Çiftleşme için yuvalığa bakmaz ki kuşlar. Benimkiler gün içinde salık, istedikleri yerde yapıyorlar. 😁

Yavrular 30 günlük olmuş zaten,artık yuvalıktan ayırma vakti gelmiş. Büyüdükleri içinde istemiyor olabilir anaçlar. Ayrı bir kafese almadan önce yem kırmayı öğretin yavrulara.
Yumurtayı da tekrar yavru istemediğiniz her zaman alabilirsiniz. Dolu olsa bile üzerine yatmadığı sürece yavru oluşmaz.
Ben sanıyorum ki yuvalık yokken ciftlesme olmuyor😬 yem icin bir tavsiyeniz varmi aspur yemi aldim ufaktan denemeler başladı yere bir carsaf benzeri bisey sersem üstüne yemleri serpistirsem faydası olurmu🙏

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Ben sanıyorum ki yuvalık yokken ciftlesme olmuyor yem icin bir tavsiyeniz varmi aspur yemi aldim ufaktan denemeler başladı😬yere bir carsaf benzeri bisey sersem üstüne yemleri serpistirsem faydası olurmu🙏
😁
Yavrular için aspur ve daldarı yem kırmayı öğrenene kadar ideal ama yem kırmayı öğrenmeye başlayınca tohumları çeşitlendirin. Benim yavrularımdan birini aspurdan vazgeçirmek zor olmuştu. 😅

O da olabilir ama ben kova yöntemini deniyordum yavrularda.

Ekli dosyayı görüntüle 61694

Bu şekilde ilgilenecek başka şey olmadığı için yem kırmaya odaklanıyorlar. Ben bu yöntemde yeme düşürdüm yavruları,sizde de faydalı olabilir belki. 🤗

Runoh

Aktif Üye
😁
Yavrular için aspur ve daldarı yem kırmayı öğrenene kadar ideal ama yem kırmayı öğrenmeye başlayınca tohumları çeşitlendirin. Benim yavrularımdan birini aspurdan vazgeçirmek zor olmuştu. 😅

O da olabilir ama ben kova yöntemini deniyordum yavrularda.

Ekli dosyayı görüntüle 61694

Bu şekilde ilgilenecek başka şey olmadığı için yem kırmaya odaklanıyorlar. Ben bu yöntemde yeme düşürdüm yavruları,sizde de faydalı olabilir belki. 🤗
Tamamdır teşekkürler ederim 🙏

Runoh

Aktif Üye
Konuyla bağlantısız bir soru daha sorucam erkek kus koksidiyoz oldu besleme sırasında oldu sonra zeolit ile destekleme yaptim duzeldi sonra yine duvar kemirmeye basladi yine siyah dışkılama oldu simdi yine 2 3 gün kadar zeolit vermeyi dusunuyorum ama sultan papağanı yavrularininda dışkıları siyah hepsinin enerjisi falan yerinde. Acaba yavru oldukları icin bu renk normalmi yoksa babadan yavrulara geçmiş olma ihtimali varmı? @Semiha S. @Şehmus BAKIR

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Dışkılar normal görünüyor bence zeolitli beslemeye devam edin ☺Bendekiler beni yiyecekler nerdeyse 😅mamaist besleme mamasına bağıran dinozorlar ekliyorum iyi seyirler dilerim maşallah ı esirgemeyin🙏☺

Runoh

Aktif Üye
Dışkılar normal görünüyor bence zeolitli beslemeye devam edin ☺Bendekiler beni yiyecekler nerdeyse 😅mamaist besleme mamasına bağıran dinozorlar ekliyorum iyi seyirler dilerim maşallah ı esirgemeyin🙏☺

Hahaha hocam kardeşlerinde pek bir farkı yok. 😂 Ama soldaki hangisi oluyor bilmiyorum ismi şanslı olanmi yada digerimi ona dikkat edin aparati da yiyebilir 😂

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Hahaha hocam kardeşlerinde pek bir farkı yok. 😂 Ama soldaki hangisi oluyor bilmiyorum ismi şanslı olanmi yada digerimi ona dikkat edin aparati da yiyebilir 😂
Soldaki şanslı diğeri cazgır 😅aparatı kursağa sokmaya gerek yok bu şekilde daha iyi oluyor kendileri yemeye çalışıyorlar☺👍