• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yuvalık temizliği

MeFa

Yeni Üye
Merhaba iyi günler herkese. Hint bülbüllerimin yavruları büyüdü yuvadan çıktı yuvalığı bozup tekrar ip verip yuva mı ördürmek gerekiyor yoksa başka bi temizlik yöntemi mi uygulamalıyız ? Bu konuda bilgi verip yardımcı olursanız sevinirim.

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Ben olsa temizlik yapıp kendisinin kurmasını sağlardım benim yönetimim aynı yuvalıktan yedek alıp temizini asmak ve çıkanı temizleyip bir sonraki sefere hazır bekletmek

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Tamamen temizleyin baştan yapsınlar. Bu sürede dinlenmiş olur. Hint bülbülü yavru konusu da tavşanla yarışır 🤣 tavşanın kuş hali. dinlenmeleri iyi olur.

Son düzenleme:

MeFa

Yeni Üye
Yani her seferinde ipleri atıp örmeleri için yeni ip almak mı gerekiyor ? Sonuçta keyif için besliyoruz ama sağlıkları da önemli tabi.
haklısınız tavşandan farkları yok İlk defa besliyorum ama araştırdığım ve kendi kuşlarımda gördüğüm kadarıyla bunların dinlenme ihtimali yok zemine yumurtlar ama dinlenmez 😂😂

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Yani her seferinde ipleri atıp örmeleri için yeni ip almak mı gerekiyor ? Sonuçta keyif için besliyoruz ama sağlıkları da önemli tabi.
haklısınız tavşandan farkları yok İlk defa besliyorum ama araştırdığım ve kendi kuşlarımda gördüğüm kadarıyla bunların dinlenme ihtimali yok zemine yumurtlar ama dinlenmez 😂😂
dinlenmedikleri için yuvayı yapmayla oyalanırken otomatik dinlenmiş olurlar.

Üst Alt