• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! Yuvalık takacak yerim yok ne yapabilirim

partiyapankuşlar

Yeni Üye
Kafese yuvalık tam oturmuyor ayrıca taktığım zaman koyacak yerim olmuyor. Normalde kafesi asıyorum ama yuvalık ağır olduğu için mecbur yere koyuyorum bu sefer de burası kırsal bir yer olduğu için fare geliyor kuşları korkutuyor. Ayrıca sürekli etrafa yem dökülüyor. Ne yapabilirim?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kafese yuvalık tam oturmuyor ayrıca taktığım zaman koyacak yerim olmuyor. Normalde kafesi asıyorum ama yuvalık ağır olduğu için mecbur yere koyuyorum bu sefer de burası kırsal bir yer olduğu için fare geliyor kuşları korkutuyor. Ayrıca sürekli etrafa yem dökülüyor. Ne yapabilirim?
Merhaba kafesi değiştirin lütfen, streç film sarın yemliğin hizasında yere dökülmez

Şahin_tutuş

Paylaşımcı
Yuvalık ağır geliyorsa muhtemelen küçücük bir kafes o. Küçücük kafeste zaten yumurta yaptırıp yavru baktırmak çok iyi bir şey değil.

Egzersizlere çok ihtiyaçları var. İkinci olarak dişi dışkısını kafesin en uzak noktasına yapıp hijyen sağlamaya çalışır. Küçük kafeslerde dişinin istediği hijyeni sağlamak da zor.

Üçüncü olarak yuvalığın ağır geldiği bir kafes muhtemelen çok yerinden oynuyordur. Kuşların stresini arttırır güvensiz ve yerinde çok oynayan kafesler üretim esnasında.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Fareli bir ortam kuşlar için hiç uygun değil. Siz bence kuşları daha iyi imkanlara sahip birine sahiplendirin.

Syessional

Aktif Üye
Kuşları nerde besliyorsunuz onu anlamadım evinize fare giriyorsa ilk o sorunu çözün derim kendi sağlığınız için.

partiyapankuşlar

Yeni Üye
Yuvalık ağır geliyorsa muhtemelen küçücük bir kafes o. Küçücük kafeste zaten yumurta yaptırıp yavru baktırmak çok iyi bir şey değil.

Egzersizlere çok ihtiyaçları var. İkinci olarak dişi dışkısını kafesin en uzak noktasına yapıp hijyen sağlamaya çalışır. Küçük kafeslerde dişinin istediği hijyeni sağlamak da zor.

Üçüncü olarak yuvalığın ağır geldiği bir kafes muhtemelen çok yerinden oynuyordur. Kuşların stresini arttırır güvensiz ve yerinde çok oynayan kafesler üretim esnasında.
Teşekkür ederim bilgi birikiminiz ve tavsiyeniz için.

Şahin_tutuş

Paylaşımcı
Şartları değiştiremiyorsanız yere koymaktansa en azından duvara çivi çakıp yüksek bir yere asabilirsiniz kafesi. Bu kuşlar yuvalıkta sinek görse korkup kuluçkayı bitirebilen manyaklar. (Kesin öyle olur demiyorum elbette.) Fakat yerde gezen bir fare kuşlara da zarar verebilir tahminimce.

Üst Alt