• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yuvalık olmadan çiftleşme olmaz mı?

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Selamlar arkadaşlar, şuanda çiftleşmelerini istemediğim bir çiftim var. Son günlerde bi yakınlaşma yaşamaya başladılar ama dişi daha çok küçük olduğu için sorun yaşarız diye uygun görmüyorum. Yuvalık takmazsam yumurta yapmazlar mı o kısım tam oturmadı kafamda 🤔

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Selamlar arkadaşlar, şuanda çiftleşmelerini istemediğim bir çiftim var. Son günlerde bi yakınlaşma yaşamaya başladılar ama dişi daha çok küçük olduğu için sorun yaşarız diye uygun görmüyorum. Yuvalık takmazsam yumurta yapmazlar mı o kısım tam oturmadı kafamda 🤔
Meryem kızınız küçük değil bence artık seninde torun görme zamanın gelmiş kardeşim 😊 🙏

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Abi daha 4-5 aylık zaten bu ara tüy döktü iyice parmak kadar kaldı 🥹
Sen bana geleli 5 ay oldu zaten aldığında kaç aylıkti 🤔 Ben karıştırıyor olabilirim kardeşim sen daha iyi bilirsin ikinci tüyünde ise kuş 6 ayını bitiriyor

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yok biz 12 eylülde geldik 45-50 günlük falandı. Ağustos başı doğmuş diye tahmin ettim.
Doğrudur o zaman ben yaşlandım geceyi ayrı gündüzü ayrı hesaplıyorum dermişim 😜 yuvalık takmazasanda yumurta olabilir ama en azından kuluçka yapacak bir yeri olmadığı için yatmaz sen bize şimdiki tünekte bir videosunu ekle bir bakalım durum nedir kardeşim 😊

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Doğrudur o zaman ben yaşlandım geceyi ayrı gündüzü ayrı hesaplıyorum dermişim 😜 yuvalık takmazasanda yumurta olabilir ama en azından kuluçka yapacak bir yeri olmadığı için yatmaz sen bize şimdiki tünekte bir videosunu ekle bir bakalım durum nedir kardeşim 😊
Daha bişi yok ama 1-2 hafta öncesine kadar Pamuk’u görünce kaçacak yer arayan Maviş şimdi gidip gidip öpüyor. Kızın kafasına dayanıp 45 dakika konuştu dün 😁

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Yuvalık olmasada çiftleşme ve yumurta oluyor. Keşke kuşlarda da kısırlık olsaymış. 😅 Bizim dişi kafesinde şu aralar her gün bir yumurta oluyor tabanda. Yatamadıkları için sorun olmuyor tabi, alıyorum kırılan yumurtayı.

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yuvalık olmasada çiftleşme ve yumurta oluyor. Keşke kuşlarda da kısırlık olsaymış. 😅 Bizim dişi kafesinde şu aralar her gün bir yumurta oluyor tabanda. Yatamadıkları için sorun olmuyor tabi, alıyorum kırılan yumurtayı.
Teşekkürler Kübra. Yumurta sıkışmasından korkuyorum bi tek 🫤 Bunlarda yakınlaşacak tip yok diyordum ama birbirine sırnaşmalarını görünce 1-2 ay sonra bir sürpriz olur mu diye işkillendim. Hoşgeldin yeni evham 😅

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Teşekkürler Kübra. Yumurta sıkışmasından korkuyorum bi tek 🫤 Bunlarda yakınlaşacak tip yok diyordum ama birbirine sırnaşmalarını görünce 1-2 ay sonra bir sürpriz olur mu diye işkillendim. Hoşgeldin yeni evham 😅
Benimde korkulu rüyalarımdan biri ama sen üzerine düşenleri yaptıktan sonra bir şey olmaz inşallah.🥰

6 aylık Şeker iki yumurta yaptı, ikisini de zorlanmadan çıkardı.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Daha bişi yok ama 1-2 hafta öncesine kadar Pamuk’u görünce kaçacak yer arayan Maviş şimdi gidip gidip öpüyor. Kızın kafasına dayanıp 45 dakika konuştu dün 😁
Bunlar gelecek planlıyorlar demedi deme 😅

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Bizde 4 gözle bekliyoruz ama olmuyor maşallah diyelim :D
Bizim evdeki kuş sayısı insanın sayısının dört katı olduğu için ve bir dişi kendini kuluçka zamanı çok yoruyor, diğeri de çok yumurtlamasına rağmen boş oluyor. O yüzden kuluçka yaptırmak istediklerim dışındakilere, yuva isteselerde yatırmıyorum.
Meryem'in dediği gibi istediklerim ise nazlanıyor. 🤣
Birinde hiçbir kız oğlanı beğenmiyor, diğerinde ise bir aydan fazla aynı kafesteler, dışarı salmadığım halde hiç birbirlerine yanaşmıyorlar. Oğlumuz kendine başka eş seçti,unutamıyor onu. 😑

Bekir ay

Aktif Üye
Bizim evdeki kuş sayısı insanın sayısının dört katı olduğu için ve bir dişi kendini kuluçka zamanı çok yoruyor, diğeri de çok yumurtlamasına rağmen boş oluyor. O yüzden kuluçka yaptırmak istediklerim dışındakilere, yuva isteselerde yatırmıyorum.
Meryem'in dediği gibi istediklerim ise nazlanıyor. 🤣
Birinde hiçbir kız oğlanı beğenmiyor, diğerinde ise bir aydan fazla aynı kafesteler, dışarı salmadığım halde hiç birbirlerine yanaşmıyorlar. Oğlumuz kendine başka eş seçti,unutamıyor onu. 😑
Senin durum dahada zormuş abla Allah yardımcın oslun 😞 benim dişi de cok sıkıntı malesef

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kız sen ne güzel olmuşsun görmeyeli, diyor Maviş 😍🤭🤭🤭