• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yuvalık hk.

Oğuzhan

Yeni Üye
Merhaba yardımcı olabilecek olan var mı?
2 gün önce kuşum yumurtladı. İlk yumurta kırılmış yuvalıkta kuşlar dışarı atmışlar. Bugün 2. Yumurta geldi 1 2 saat sonra yuvalığa baktığımda o da kırılmıştı aldım. Acaba dikkatsizliklerinden dolayı mı kırıldı. Yoksa yuvalıkta mısır granürü var dişi yumurta üzerine yatınca granürden dolayı mı kırıldı? Bilgi sahibi olanlar yanıtlayabilir mi? Bir de yuvalığa talaş mı yoksa mısır granürü mü koymalıyım?
Teşekkürler şimdiden.

EnesGenç

Eski Forumcu
Granur ne bilmiyorum ama bir kaç yerde duymuştum talaş yuvalikta olursa hem yumurtalar sıcak durur hemde kırılmasını engel olur diye ama kusunuzun dikkatsizligide olabilir kusunuzun ilk yavrulamasimi

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Kırılan yumurtayı yemişler mi yoksa kırıp bırakmışlar mı?
Eğer yemişlerse kalsiyum eksikliğinden yapıyorlarmış bunu ama sadece kırıp attıysalar acemiliği varsa ondanda olabilirmiş.

Ben talaş,granür ve kokusuz kedi kumu kullananları gördüm yuvalıkta ama tecrübeli arkadaşlar neler kullandıklarını yazar.Ona göre karar verirsiniz. :)

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Diğer başlığınızda gerekli yorumları yapmış tecrübeli arkadaşlar zaten. :)

Oğuzhan

Yeni Üye
Yediklerini sanmıyorum ama ihtimaller dahilinde. Üstünden bir parça kırmışlar sarısı görülüyordu.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
İlk kuluçka beceriksizliği atma kuluckasidir. Olağan durumlar bunlar. Tabi sizinde devamlı yuvaliga ve kuşlara karşı bir merakınız varsa stres faktörü oluşur buda kuşların yumurtaları kurmasına yol acar