• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Yuvalık altlığı

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kuşum kuluçkaya yattı bende yuvalığa talaş aldım ama aldığım talaş çam talaşı değil kemirgen talaşıymış üzerinde kuşlar için uygundur falan yazıyordu bir problem oluşur mu sizce? Aşağıya fotoğrafını ekliyorum

Ekli dosyalar

Oğuz

Paylaşımcı
Kullanılmaya uygunmu bilmiyorum ama kuluçkaya yatan kuşun altına sonradan herhangi birşey koymak kuşu tedirgin edebilir sters yapabilir kuşta.

Oğuz

Paylaşımcı
Ürün galiba yuva için değil de daha fazla kafes tabanına dışkıyı içine çekmesi için kullanılan bir ürüne benziyor.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Ürün galiba yuva için değil de daha fazla kafes tabanına dışkıyı içine çekmesi için kullanılan bir ürüne benziyor.
Kuşta stres gözlemlemedim sakin ve uysal. Kuluçkadan bi kaç gün sonra koydum.Yuvalıkta kullanıyorum şuan bir problem yok gibi kuşa zarar verir mi sizce

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yanlış ürün almışınız... Amacına uygun ürün alırsanız bence daha iyi olur... Riske girmeyin lütfen... Aynı markanın amacınıza uygun ürün aşağıdaki gibi.

Ekran Görüntüsü (163).png
Ekran Görüntüsü (164).png

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Kuşum kuluçkaya yattı bende yuvalığa talaş aldım ama aldığım talaş çam talaşı değil kemirgen talaşıymış üzerinde kuşlar için uygundur falan yazıyordu bir problem oluşur mu sizce? Aşağıya fotoğrafını ekliyorum
Ben QUİK siyah çam talaşı kullanıyorum

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
granüllerde var lakin ben bunu kullanıyorum birşey eklemek gerekirse yuvaya yatan kuşa talaş eklemek stres oluşturur mu bilmek lazım stres yumurtalara zarar verir

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Başka bir kanalın ismini vermek yasak mı bilmiyorum ama Biyoloğun kuş evi tamer beyin bu konuyla ilgili videosu var. Orada bütün malzemeleriyle ilgili tecrübesini anlatıyor. Onu izlerseniz bir fikir edinebilirsiniz.

Bu talaştan kullanıp memnun kalanları da gördüm kalmayanı da.Belki bakıma, ortama vs göre değişir durum. :)

Tabi benim hiç tecrübem yok maalesef sadece izlemekle araştırmakla yetiniyorum.😅

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Başka bir kanalın ismini vermek yasak mı bilmiyorum ama Biyoloğun kuş evi tamer beyin bu konuyla ilgili videosu var. Orada bütün malzemeleriyle ilgili tecrübesini anlatıyor. Onu izlerseniz bir fikir edinebilirsiniz.

Bu talaştan kullanıp memnun kalanları da gördüm kalmayanı da.Belki bakıma, ortama vs göre değişir durum. :)

Tabi benim hiç tecrübem yok maalesef sadece izlemekle araştırmakla yetiniyorum.😅
zatenyuvaya yatmış eklerse stres yapabilir veya ekledigini dışarı atarsa artık dokunmaması lazım söylediginiz kanalı bende izledim ancak her kuş aynı olmuyor granülü seven var talaş seven var veya ikisinide sevmeyen var ben olsam bir tutam atarım baktım rahatsız oluyor karışmam artık

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
zatenyuvaya yatmış eklerse stres yapabilir veya ekledigini dışarı atarsa artık dokunmaması lazım söylediginiz kanalı bende izledim ancak her kuş aynı olmuyor granülü seven var talaş seven var veya ikisinide sevmeyen var ben olsam bir tutam atarım baktım rahatsız oluyor karışmam artık
Evet bazıları da granürü onaylamıyor ama takip ettiğim kişilerden kullananlar var.Kuşa göre değişiyor olabilir. Eğer talaşa yattıysa o zaman onunla devam etmek en iyisi o zaman.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye

İçeriği organik koku vs yapmıyor hijyenik bir ürün aslında kuşum memnun şuan zaten yuvalıktan çıkmıyor. Kuş sürekli üstünde yattığı için ben kuşa zarar vermesinden korktum.

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
bence hiç dokunma

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
beğenmese zaten yuvalıktan atardı güzel bi kuluçka geçirirse malzemeyi değiştirme alıştığı gibi olsun

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
ilk kuluçkası mı

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Hamster talaşıda olur sorun olmaz