• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yuvalığı temizledim ancak..

Alper Resul

Yeni Üye
Dişi kuşumun,2 yavrumuzun ve 3 adet yumurtanin bulunduğu yuvalığımı bu akşam açtığım da bir koku vardı bitlenme korkusuyla ilk defa temizledim. Elimi sade su ile yıkayıp kokusuz havluya sildim yavruları bezin altına koyup üstlerini örttüm. O ara anneyi çıkartmak için çok yol denedim ancak çıkmadı bende en son mecbur olduğum için zorla çıkarmak zorunda kaldım eli delicek şekilde ısırıyordu ve yuvaliktanda çıkmıyordu. Şimdi yuvalığı temizledim yavruları sakin bir şekilde geri koydum. Çok korkuyorum bir sorun olur mu?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Anne koruma içgüdüsüyle ısırmış ve çıkmamıştır, ilk kez temizlediyseniz biraz yadırgayabilir ama mecbur alışacak anne. Siz gözlemleyin.
Anne yuvalıktan çıktığı zaman temizlersiniz bundan sonra yuvalığı.

Alper Resul

Yeni Üye
Anne koruma içgüdüsüyle ısırmış ve çıkmamıştır, ilk kez temizlediyseniz biraz yadırgayabilir ama mecbur alışacak anne. Siz gözlemleyin.
Reddetme veya yem vermeme gibi sorun olur mu? Ya da öldürme gibi.

Alper Resul

Yeni Üye
Son olarak ben yuvalığa hiç talaş koymuyorum anne direkt talaslari dışarıya atıyor birden farklı marka talaş denedim ama hepsini dışarı attı ne yapmalıyım?

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Dişinin karakteri ile alakalı ama değişiklik yapamamışsınız yuvada bir şey olmaz inşallah gözlemlemeye devam edin

Alper Resul

Yeni Üye
Dişinin karakteri ile alakalı ama değişiklik yapamamışsınız yuvada bir şey olmaz inşallah gözlemlemeye devam edin
Şimdilik besliyor gibi biraz önce acip baktığım da yumurtalar dışarı da yavrular annenin altındaydı tam şuan da yavrular bağırıyor sanırım anne besliyor.

Emine Ş.

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Ben yuvaligin giriş tarafına karton koyuyordum anne çıktıktan hemen sonra kartonu indirip girişi kapatıyordum. kafesin üstünü bir şeyle örtüyordum. Anne yavrulara dokunduğumu görmediği için hiç bir zaman sorun yaratmadı. Ben hiç onu zorla çıkartmadim. Belki bu yöntem işinize yarar

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Şimdilik besliyor gibi biraz önce acip baktığım da yumurtalar dışarı da yavrular annenin altındaydı tam şuan da yavrular bağırıyor sanırım anne besliyor.
Besliyorsa sıkıntı yok yumurtalarada yatar büyük ihtimalle. Aynı renkte modelde folluk alabilirsiniz yedek işiniz kolaylaşır

Üst Alt