• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yuvalığı kaldırmalı mıyım?

Dilek7

Aktif Üye
Merhaba. Benim dişi kuşum eşiyle çok iyi anlaşıyor kur falan yapiyorlar bol bol ama tam olarak çiftleşme gerçekleşmiyor. Yani en azından şimdilik öyle. Ama dişi kuş ufacık bi kurda hemen gidip yuva hazırlıyor. Sonra ilerleyen günlerde yumurta yapıyor ama hep boş. 2 aydır bu şekilde. Dün yuvalıği aldım ne yapacak diye baktım yuvaligin olması gereken yerde bekledi hep. Koyunca da hemen üstüne çıkti gezindi. Sizce boş yere enerji harcamaması ve yumurta yapmamasi için yuvalağı çıkarayim mi? Bir zararı olur mu sürekli yumurtalamak için uğraşırsa?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yuvalık takmayın. Yumurtlamasını tetikler. Üst üste yumurta vitamin eksikliğine sebep olur.. kafesin iç ortamını ve yerini vs değiştirin bir süre yadırgayacağı için yumurtlamaz.

Mert G.

Eski Forumcu
Merhaba. Benim dişi kuşum eşiyle çok iyi anlaşıyor kur falan yapiyorlar bol bol ama tam olarak çiftleşme gerçekleşmiyor. Yani en azından şimdilik öyle. Ama dişi kuş ufacık bi kurda hemen gidip yuva hazırlıyor. Sonra ilerleyen günlerde yumurta yapıyor ama hep boş. 2 aydır bu şekilde. Dün yuvalıği aldım ne yapacak diye baktım yuvaligin olması gereken yerde bekledi hep. Koyunca da hemen üstüne çıkti gezindi. Sizce boş yere enerji harcamaması ve yumurta yapmamasi için yuvalağı çıkarayim mi? Bir zararı olur mu sürekli yumurtalamak için uğraşırsa?
Olur zararı dinlendirin 1 ay kuşu. kalsıyum kaybediyordur. İlerleyen zamanlarda kuşunuzu yumurta sıkısmasından kaybedebilirsiniz

Moderatör tarafında düzenlendi:

Dilek7

Aktif Üye
Ben de öyle düşünüyorum ama kararsız kaldım eğer bir gün gerçekten yumurtlarsa diye. Çünkü çok çabalıyorlar yine çıftleşmeyi deniyorlar şu günlerde
Yuvalık takmayın. Yumurtlamasını tetikler. Üst üste yumurta vitamin eksikliğine sebep olur.. kafesin iç ortamını ve yerini vs değiştirin bir süre yadırgayacağı için yumurtlamaz.
. O zaman takip edeyim emin oldugumda takayım olur mu? Zaten dışkıları büyüyor yumurta yapacağında anlarim herhalde.