• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Yuvalıgı Kaldırmak

SoNaT

Aktif Üye
Yavrular buyudu ve yuvalikta durmuyorlar. Yuvalıgı çıkarsam problem olmaz sanırım.. Muhabbet kuşları senede kaç kez yavru verıyor bılmıyorum.. Anne baba çıftleşmeye devam ediyorlar.. Dişinin diskisi da normala döndü zaten..

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Dinlenmeleri için çıkarmanız gerekir. Tekrar yavru istiyorsanız iki üç hafta sonra tekrar yuvalık takabilirsiniz. Ama yazın sıcak olduğundan pek üretim önerilmiyor. Baharda tekrar takmanız en uygunu olacaktır. Yoksa kuluçkada sınır yok yuvalık takılı kaldığı sürece yumurta devam eder. Ama kuşları aşırı derecede yorar, vitaminsiz bırakır, ömrünü kısaltır.

SoNaT

Aktif Üye
Teşekkür.. Yorulmalarını ıstemıyorum.. Ben de forpus papagan var. Anne kafese yavrulamaya aliştı yuvalıga yumurta yapmadıgı için hayvani dinlendırmek gibi bir imkanımız yok malasef..

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Teşekkür.. Yorulmalarını ıstemıyorum.. Ben de forpus papagan var. Anne kafese yavrulamaya aliştı yuvalıga yumurta yapmadıgı için hayvani dinlendırmek gibi bir imkanımız yok malasef..
Forpusların dinlenmesi için ya kafes değişikliği yapmalısınız yada çiftleri ayırmalısınız. Maşallah forpusçuğa. yapan her türlü yapıyor demekki 🤗

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Yavrular buyudu ve yuvalikta durmuyorlar. Yuvalıgı çıkarsam problem olmaz sanırım.. Muhabbet kuşları senede kaç kez yavru verıyor bılmıyorum.. Anne baba çıftleşmeye devam ediyorlar.. Dişinin diskisi da normala döndü zaten..
Maşaallah yavruları ayırıp yuvalığı çıkarabilrsiniz yem yediklerinden emin olduktan sonra

SoNaT

Aktif Üye
Yavrulardan biri yem kırmaya başladi ufaktan diğeri daha yatmakla meşgul 🤣🤣🤣

Üst Alt