• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yuvalığa ışık takmak doğru mu?

Gullsaaah

Yeni Üye
Arkadaşlar ben üreticilerde gördüğüm için yuvalığın içine sarı ışık taktım çünkü yuvalığı taktığımdan beri hiç girmediler aydınlık olursa girerler diye düşündüm ve yumurtasını da yuvalığın içine koydum ancak daha çok korktular ve sarı ışığı açtım diye yuvalıktan uzağa kaçtılar sizce ışığı açık bırakmam mı doğru olur ?

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Bence değil zaten heryeri açık gün ışıgı yeterli

Özkan

Aktif Üye
Arkadaşlar ben üreticilerde gördüğüm için yuvalığın içine sarı ışık taktım çünkü yuvalığı taktığımdan beri hiç girmediler aydınlık olursa girerler diye düşündüm ve yumurtasını da yuvalığın içine koydum ancak daha çok korktular ve sarı ışığı açtım diye yuvalıktan uzağa kaçtılar sizce ışığı açık bırakmam mı doğru olur ?
Kuşlar kuluçkada yatarken karanlık bir ortam ister cunki bu ortam onlara kuluçkada yatarken de dinlenme imkanı tanır içi aydınlık bir yuvalik onların sürekli rahatsız olmasına ve içeriye aşırı ısı yayılmasına sebep olur kuşlar sürekli yuvalıkdan çıkar buda yumurtada ki embriyoların gelişimini engeller

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
ben ilk defa duyuyorum, bence kesinlikle ışık takılmamalı

Gullsaaah

Yeni Üye
Peki kapattım ışığı teşekkür ederim bilgilerinizi paylaştığınız için 🙏🏻😇 bir de ben beş gün şehir dışında olacağım arkadaşım iki günde bir temizlicek kafesi yemlerini vs. Ama eş alalı bi on gün oldu arada kavga ediyolar aynı kafeste bıraksam sıkıntı olur mu acaba

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Peki kapattım ışığı teşekkür ederim bilgilerinizi paylaştığınız için 🙏🏻😇 bir de ben beş gün şehir dışında olacağım arkadaşım iki günde bir temizlicek kafesi yemlerini vs. Ama eş alalı bi on gün oldu arada kavga ediyolar aynı kafeste bıraksam sıkıntı olur mu acaba
kavga ediyorlarsa herşey olabilir, imkanınız varsa ayırında gidin, aklınız kalmasın

Seda.

Tutkulu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Gündüz yeterince ışık oluyor . Bence ışıksız daha iyi doğaları gereği de ışıksız olması daha doğru

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Işıksız olması lazım bence de. Hiç ışık takan görmedim ben de ışık takmadım hiç. Kuşun yuvalığa girmemesinin sebebi ışık ya da ışıksızlık değil.

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşlar doğada yavrularını korumak için onların diğer hayvanlar tarafından bulunmaması için karanlık bir yer seçerler. O yüzden siz ışık koyarsanız kuş haliyle rahatsız olacaktır. Ya kuluçka yapmaz ya da olan yuvasını bozar