• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yuvalığa girmiyor

Sinn1

Aktif Üye
Herkese merhaba. Dişi kuşum yuvalığın içine bakıyor ama girmiyor. Genelde kafes tabanında bir köşede yuvalığa oturur gibi oturuyor hatta ızgara altından peçeteleri parçalamaya başladı. Erkek de onunla tabanda oturuyor. Yumurta belirtisi yok gibi ama yuvalık aradığı belli. Ben ne yapayım şimdi yuvalığa girmesi için

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Poposunda şişlik, kanatta düşüklük,kuyruk sekmesi , büyük dışkı veya nefes alışverişinde hızlanma gozlemlediniz mi

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Kendisi bir süre sonra girer. Benim çiftimdeki dişide öyleydi. İlk önce yuvalığı tanıyıp sonra kemirmeye başladı sonra içerisine girmeye derken yumurta geldi. 😅

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Poposunda şişlik, kanatta düşüklük,kuyruk sekmesi , büyük dışkı veya nefes alışverişinde hızlanma gozlemlediniz mi
Nefes alışverişinde hızlanma yumurtaya mı işaret Didem?

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Herkese merhaba. Dişi kuşum yuvalığın içine bakıyor ama girmiyor. Genelde kafes tabanında bir köşede yuvalığa oturur gibi oturuyor hatta ızgara altından peçeteleri parçalamaya başladı. Erkek de onunla tabanda oturuyor. Yumurta belirtisi yok gibi ama yuvalık aradığı belli. Ben ne yapayım şimdi yuvalığa girmesi için
yuvalıgın kapısına yarısı içerde yarısı dışarda kalacak şekilde dal darı koy yerken girer keşfeder

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
yuvalığın içine bakıyorsa keşfetmeye çalışıyor demektir.
Bu arada esas önemli nokta kuşlarınızın eşleştiğini gördünüz mü? yani yumurta beklentisi oluştu mu?

Sinn1

Aktif Üye
Kuşların eşleştiğini görmedim. Dediğiniz yumurta belirtileri hiç yok. Bir de darı koyup denedim🙂

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Konunun içinde atlama yaptım kusura bakmayın ama şu an var ya o kadar içim rahatladı ki Allah razı olsun senden canım. Limon hızlı hızlı nefes alıyordu ama ben yumurta belirtisi olarak bilmediğim için endişeliydim. Şu an çok rahatladım. 😅
Fıstıkta kuyruk sekmesi dışında bir belirti görmedim direkt yaptı yumurtayı ya da vardı ama ben Limon kadar farkedemedim tombikliğinden. Limon biraz dah zayıf olunca farklılıklar hemen belli oluyor.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Dediğim belirtiler yumurta belirtisi oluyor büyük dışkı var dimi