• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yuvadan kaçarak gelen muhabbet kuşu

Neyno

Yeni Üye
Merhabalar bugün sanırım evden kaçan bir muhabbet kuşu geldi evimize sahibi de çıkmadı. Daha önce hiç kuş bakmadım elimize alınca kıpırdamadan duruyor kaçmıyor ama sevmeye çalışınca kızıyor kafesimsi bişeye koyduk camın önüne üşümüş mü bilmiyorum sadece güneş gelen kısma geçti tırmandı gagasıylada demiri tuttu öylece havada duruyor yanına gidince de bazen çıkmaya çalışıyor gibi yapıyor ne yapılabilir

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba.Öncelikle kuşu kontrol edin vücudunda herhangi bir yara vs var mı diye?
Kanatlarında titreme mevcut mu?
Korktuğu için kafein telinde duruyordur.
Veterinere götürme imkanınız varsa bir kezde o kontrol etsin.

Sizin sonra yapacacağınız şey ise güzel bir kafesle birlikte ihtiyaçlarını alıp bakmak. 🙂

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Suyu kaynat kavanoza doldur yakınına koy ortam soğuksa eğer değilse kuşu takip et tüy kabartma vs durumu var mı diye varsa ilaç vermek lazım

Neyno

Yeni Üye
Yara gözükmüyor titremede yok şimdi biraz saldık uçuyor ama sakin çok nadir yer değiştiriyor eve alışma süreci denilebilir mi?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Yara gözükmüyor titremede yok şimdi biraz saldık uçuyor ama sakin çok nadir yer değiştiriyor eve alışma süreci denilebilir mi?
Sevindim. Göğüs kısmına da dikkatle baktınız mı?
Benim bulduğum kuştada görünürde bir şey yoktu ama göğüs kısmında tüyleri dökülmüştü.Zaten belli eder kendini çizgi gibi. Eğer öyle bir şeyde yoksa şanslı yavruymuş.Kendine zarar vermeden sığınacak bir yer bulmuş. 😊

Evden kaçan kuşlar bana göre çok büyük bir tramva yaşıyor. O yüzden hala kendine gelememiş olabilir o yüzden sakindir.
Benim bulduğum kuşa üç ay olacak daha yeni yeni kendine geliyor.

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Merhabalar bugün sanırım evden kaçan bir muhabbet kuşu geldi evimize sahibi de çıkmadı. Daha önce hiç kuş bakmadım elimize alınca kıpırdamadan duruyor kaçmıyor ama sevmeye çalışınca kızıyor kafesimsi bişeye koyduk camın önüne üşümüş mü bilmiyorum sadece güneş gelen kısma geçti tırmandı gagasıylada demiri tuttu öylece havada duruyor yanına gidince de bazen çıkmaya çalışıyor gibi yapıyor ne yapılabilir
Maşallah hanımefendiye birde yeşil toparlanır inşallah

Neyno

Yeni Üye
Şuan kuş iyi gibi duruyor ama yem yiyor su hiç içmiyor hiç ötmedi de ama kafasını sürekli gömmek istiyor ceketimin altına koltuk altıma girip gözlerini kapatıyor iyi mi kötü mü bilemedim 😅