• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Yuvadaki iki yavrum hakkında

Tsc6045

Müdavim
4-5 şubatta yumurtadan çıkan iki yavru henüz yuvadan çıkmadılar, annesi tekrar bir tane yumurtlamış sürekli yuvada pekte beslemiyor gibi işten eve geldiğimde yuvada bir kanadının üzerinde annesi gözleri kapalıydı pekte ayakta duramıyor gibi bunyavru el besleme yaptım önemli bir sorun var mıdır? Yuvadaki yumurtayı almayı düşünüyorum. Yatarken ve sabah tekrar beslesem ve yarın yine işten gelince aynı rutinle devam etsem ? Ne dersiniz yaşar mı kuzularım
Benim en son yavrum 14 şubatta yumurtadan çıktı. Gelişimi diğer kardeşlerine göre o kadar yavaştı ki 20 günlük yavru kardeşlerinin 10 günlük hali gibiydi. Yavrular yuvadan atlayıp yem kırmaya başlayınca anne ve babadan ayırdım. En son yavru kaldı mı yuvada tek. İlk gün bir baktım yavrunun kursağı boş( iki günde bir elle besleme yapıyordum ) ben de her zamanki gibi elle besleme yaptım. Normalde gün içi beslemesi gerekirken asla beslemedi. Ben de gün içi ara ara mama verdim. Ertesi sabah kalktığımda yavru açlıktan bağırıyordu. Ben de elle besleme kararı aldım. Ertesi güne eşimle nöbetimiz olduğu için komple anne-baba-yavruyu arkadaşıma bıraktım. Arkadaşımda annenin beslemediğini söyledi. Ancak anneden ayırmadım bir kaç gün. Elimle besledim. Yavru inanılmaz bir şekilde gelişti. Tüylendi. Sonrasında annenin dışkılarında büyüme ve karnında şişkinlik fark edince yuvalıkla beraber yavruyu ayırdım. Anne hiç bir şekilde yavruyu dövmedi ancak riskli olduğu için içgüdüsel saldırıda bulunabilir düşüncesi ile yaptım. Sonrasında yavruyu çok zorlu bir süreç içerisinde eşimle besledik. Çok minnoş bir yavrumuz oldu 🥰 iki gündür günde 1-2 kez elle besleme yapıyoruz. Yem kırabiliyor. Üzerine düşmeniz gerekiyor çok zorlu ve stresli bir süreç. Ancak bazen malesef anne baba beslemiyor. Ya ölüme terk etmeniz lazım ya da elle besleme yapmanız.

Limoncuk

Paylaşımcı
Arkadaşlar sabah yavrumun mamasını yaptım katıca kaşıkla uzatınca kendi yedi içine de entrobac koydum, yalnız bir yapımlık mama tozu kaldı yarın İstanbul’a gideceğiz muz ve yumurta ezip verebilirim değil mi ekstra gündüz aç kaldı muhtemelen yarın Şehmus hocama gidene kadar nasıl idare edelim ?

Mert G.

Eski Forumcu
Arkadaşlar sabah yavrumun mamasını yaptım katıca kaşıkla uzatınca kendi yedi içine de entrobac koydum, yalnız bir yapımlık mama tozu kaldı yarın İstanbul’a gideceğiz muz ve yumurta ezip verebilirim değil mi ekstra gündüz aç kaldı muhtemelen yarın Şehmus hocama gidene kadar nasıl idare edelim ?
Yumurtayı yoğurt kıvamına getirip verebilirsiniz