• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

YUMURTLAMA

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Tahta tünekleri bu uygulamaları yaptıktan sonra nasıl kurulayacağım, ıslak kalınca kendi kendine kurusa bir şey olur mu (ben çakmakla ısıtıyordum ıslak kalıp içinde bakteri üremesin diye)
Ocakta çevirerek hemen kurur ve bakteri ölür, yada 5 dk fırında😊🤲🥰
Sürekli ocakta yakıyorum💓🤲

KızımLimon

Paylaşımcı
GÜN 1
En sevdiği şey marul olduğu için marul vermek istedim ama sanırım marulu biraz daha küçük koymalıyım bir dahakine. Ayrıca videoda belli oluyor mu bilmiyorum kapı kıcırtısı gibi bir ses geliyor içinden kızımın

Dışkısı bu şekilde belli oluyor resimde bir hava baloncuğu var ve dışkısının içinde siyah siyah bir şeyler var.IMG_20241209_173510.jpg

Bir de sağ ayağını ısıtmak için çekiyor gibi değil, sanki sağ ayağında güç kaybı var tünekte dururken o ayağı ile sıkmıyor,elime gelirken o ayağı ile gelemiyor taşımıyor o ayak bedenini

Son düzenleme:

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
GÜN 1
En sevdiği şey marul olduğu için marul vermek istedim ama sanırım marulu biraz daha küçük koymalıyım bir dahakine. Ayrıca videoda belli oluyor mu bilmiyorum kapı kıcırtısı gibi bir ses geliyor içinden kızımın

Dışkısı bu şekilde belli oluyor resimde bir hava baloncuğu var ve dışkısının içinde siyah siyah bir şeyler var.Ekli dosyayı görüntüle 73465

Bir de sol ayağını ısıtmak için çekiyor gibi değil, sanki sol ayağında güç kaybı var tünekte dururken o ayağı ile sıkmıyor,elime gelirken o ayağı ile gelemiyor taşımıyor o ayak bedenini
D vitamınını verelim Calsiyum eksikliği olabilir,çok yumurtladı, dışkıda baloncuk parazitten bakteriden olur,
Ayağına masaj yapın kısmi felç de olabilir, soğuk mu?
Çok yumurtlayan kuşlarda bazen olabiliyor
Marul çok ufak olsun zeolit tozunun hepsini yesin

KızımLimon

Paylaşımcı
D vitamınını verelim Calsiyum eksikliği olabilir,çok yumurtladı, dışkıda baloncuk parazitten bakteriden olur,
Ayağına masaj yapın kısmi felç de olabilir, soğuk mu?
Hayır siğuk değil aynı sıcaklıkta diğer ayağı ile
D vitaminini nereden ve hangi marka alayım
Bir de masajı nasıl yapayım

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
GÜN 1

Dışkısı bu şekilde belli oluyor resimde bir hava baloncuğu var ve dışkısının içinde siyah siyah bir şeyler var.Ekli dosyayı görüntüle 73465

Bir de sağ ayağını ısıtmak için çekiyor gibi değil, sanki sağ ayağında güç kaybı var tünekte dururken o ayağı ile sıkmıyor,elime gelirken o ayağı ile gelemiyor taşımıyor o ayak bedenini
Sesi duyamadım,üşütme viklemesi gibi mi?
Yada ağrı iniltisi gibi mi

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Amin Abla tam yumurta işimiz bitti derken şimdi iç parazit ve ayağı, tam iyileşse artık keşke
Ablacım çok yoruldu, çok fazla mineral vitamin ve Calsiyum harcadı bacağına bunların hepsi etken
Sen elinden geleni yap, emeğini dök gerisi Takdiri ilahi Rabbim sağlık versin inşallah 🥰😊🤲

KızımLimon

Paylaşımcı
Ablacım çok yoruldu, çok fazla mineral vitamin ve Calsiyum harcadı bacağına bunların hepsi etken
Sen elinden geleni yap, emeğini dök gerisi Takdiri ilahi Rabbim sağlık versin inşallah 🥰😊🤲
Gerçekten çok teşekkür ederim Demet Abla forma katıldığımızdan beri her soruma her mesajıma cevap verdin.
Umarım hayatta hep iyi,güzel şeylerle karşılaşırsın. ❤❤❤
Benim küçük kızımda bir an önce iyileşir inşallah 🤲🏼

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Demet ablanın dediklerine aynen katılıyorum. Bence bu yavrunun bağışıklığı fazlasıyla düştü. Marul sebze meyve vs vermeyin şimdilik. Entrobac elinizde varsa üç gün üst üste suyu tazeleyerek verin. Sonra dışkıyı gözlemleyin. Ayağa gelirsek nörolojik bir durum olduğunu düşünmüyorum. Bağışıklık düşüklüğü yada vitamin eksikliğinden dolayı ayağa vurmuş olabilir. Kokusuz vazelinle masaj yapın kan akışı hızlansın. Kalsiyum desteği zaten saglicaksınız. Durumu gözlemleyin. Sonrası gidişatta bir ilerleme olmazsa bence kanatlı uzman görmeli. Şöyle kısaca konunuzu göz gezdirdimde. Bu çocuğu toparlamak için Demet abla yapılacak olan her şeyi söylemiş size. 🌸

KızımLimon

Paylaşımcı
Demet ablanın dediklerine aynen katılıyorum. Bence bu yavrunun bağışıklığı fazlasıyla düştü. Marul sebze meyve vs vermeyin şimdilik. Entrobac elinizde varsa üç gün üst üste suyu tazeleyerek verin. Sonra dışkıyı gözlemleyin. Ayağa gelirsek nörolojik bir durum olduğunu düşünmüyorum. Bağışıklık düşüklüğü yada vitamin eksikliğinden dolayı ayağa vurmuş olabilir. Kokusuz vazelinle masaj yapın kan akışı hızlansın. Kalsiyum desteği zaten saglicaksınız. Durumu gözlemleyin. Sonrası gidişatta bir ilerleme olmazsa bence kanatlı uzman görmeli. Şöyle kısaca konunuzu göz gezdirdimde. Bu çocuğu toparlamak için Demet abla yapılacak olan her şeyi söylemiş size. 🌸
Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.
Zeolit tozu verecektim iç parazit için 15 gün onu nasıl vereyim o zaman. Yeşillik vs. vermeyin demişsiniz

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.
Zeolit tozu verecektim iç parazit için 15 gün onu nasıl vereyim o zaman. Yeşillik vs. vermeyin demişsiniz
Şöyle parazit şüphesi varsa yeşillik sebze vs bu süre zarfında verilmemesi daha uygun. Çünkü sebze yeşillik vs dışkı formunu değiştirebilir yada bozabilir. Ben yemin üstüne katmıştım. Ama yem, yem kabında çok dolu olmasın. Az miktar yem koyun üstüne zeolit serpin az koyunca zeolit dibe çökmüyor. On beş gün bu şekilde verin. Entrobac duruma göre dört günde arka arkaya verilebilir.