• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yumurtlama ve benim acemiliğim

rahimey

Paylaşımcı
Ama ben daha çok iş yerinde bi arkadaştan şüphelendim 😂😂 ilk kuluçkada attım istiyordu bir tane yavru. İkisi de vefat etti. İkinci de de gizli yaptım yumurtadan çıktıktan 3-5 gün sonra dedim resim gösterdim yine öldüler en son tüylenip yuvadan çıkana kadar göstermedim en son gösterdim hiç tahmin etmeyeceğim yavru öldü. O da sonra istemedi kuş. Ben de resim göstermedim şuan yavru iyi çok şükür. Ben inanırım nazara. O arkadaş da kötü biri de değil ama bazı insanların nazarı çabuk değiyor. Benim de maşallah demezsem çabuk değer o yüzden sürekli maşallah ağzımdadır ☺
😁🤲Kesinlikle nazar var iyi niyette olsa biseyler oluyor kuzular inanın varya dün elimle marul verdim yedler ya 3 4 saat uyudum ne olduysa o vakit oldu allh şükür iyiyiz 🤲

rahimey

Paylaşımcı
Demedi işte en son eşime göstereceğim dedi kıramadım attım maşallah de ama dedim maşallah dedi bişey olmadı 😂
Ay inanirmisinz bilmiyorum fotoğraf atar mısınız dicektim nazar olur daha bebek siz paylasinca gördüm artık maşallah süballah dedim 🤲 bunun üstüne de okurum artık 😁🤲🙈ne olur ne olmaz

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Ama ben daha çok iş yerinde bi arkadaştan şüphelendim 😂😂 ilk kuluçkada attım istiyordu bir tane yavru. İkisi de vefat etti. İkinci de de gizli yaptım yumurtadan çıktıktan 3-5 gün sonra dedim resim gösterdim yine öldüler en son tüylenip yuvadan çıkana kadar göstermedim en son gösterdim hiç tahmin etmeyeceğim yavru öldü. O da sonra istemedi kuş. Ben de resim göstermedim şuan yavru iyi çok şükür. Ben inanırım nazara. O arkadaş da kötü biri de değil ama bazı insanların nazarı çabuk değiyor. Benim de maşallah demezsem çabuk değer o yüzden sürekli maşallah ağzımdadır ☺
Mâşâallâh SüphanAllah Rabbim nazarlardan korusun saklasın beklesin minnoşları hepimizin inşallah 🥰🤲onlar çirkin ördek yavrusu buyüsün Kuğu 🦢olacaklar🤲🥰

Tsc6045

Müdavim
Mâşâallâh SüphanAllah Rabbim nazarlardan korusun saklasın beklesin minnoşları hepimizin inşallah 🥰🤲onlar çirkin ördek yavrusu buyüsün Kuğu 🦢olacaklar🤲🥰
Hocam bugün pamuk kafesten dışarı kaçmış her yere baktım en son perdenin arasından çıktı. Normalde poposu sert ve şişmişti . Baktığımda yumuşak ve şişlik yoktu. Yuvalığa yumurta da bırakmamış. Yerlere baktım kırılan yumurta yok. İçinde kırılmış olabilir mi? Belirtileri neler olur? Anormal bir hali yok her zamanki gibi takılıyor. Dışkısı biraz büyük.

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Hocam bugün pamuk kafesten dışarı kaçmış her yere baktım en son perdenin arasından çıktı. Normalde poposu sert ve şişmişti . Baktığımda yumuşak ve şişlik yoktu. Yuvalığa yumurta da bırakmamış. Yerlere baktım kırılan yumurta yok. İçinde kırılmış olabilir mi? Belirtileri neler olur? Anormal bir hali yok her zamanki gibi takılıyor. Dışkısı biraz büyük.
Merhaba, gebe ise gelişiyor dur Follukta yumurta, kırılsa Allah korusun 🤲halsiz çok kabarık ve kanatlar düşük ve zeminde olur genelde

Tsc6045

Müdavim
Merhaba, gebe ise gelişiyor dur Follukta yumurta, kırılsa Allah korusun 🤲halsiz çok kabarık ve kanatlar düşük ve zeminde olur genelde
Yok hocam tünekte normal halindeydi. Ama kafesten kaçmadan önce poposu sert şişkin haldeydi. Dışarıdan aldığımda şişlik yoktu ve yumuşaktı poposu. Dışarı delisi hepsi. Ufacık aralıktan kaçmış 😌 geçen konuştum dışarı istiyorsan bebe yapma diye 😂😂

EzgiA

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Merhaba Diskisini Tuttuğu İçinde Poposu Şiş Olur. Dışarı Yaptığında Şişkinlik İner. Yumurta Değil Diskida Yapmış Olabilir. 😇🌸

Tsc6045

Müdavim
Merhaba Diskisini Tuttuğu İçinde Poposu Şiş Olur. Dışarı Yaptığında Şişkinlik İner. Yumurta Değil Diskida Yapmış Olabilir. 😇🌸
İnşallah 🙏 dışarıda dışkı vardı ama paşanın da olabilir. Gebelikte maşallah paşa kadar büyük dışkılıyor. Annelik duygusu çok iyi maşallah 🧿 yavruyu önüne koyunca kaşıyor baba direk vuruyor. O yüzden babadan uzak tutuyorum ☺😅

Tsc6045

Müdavim
hocam iyi geceler bugün bebek kuşum abisiyle oynarken ölen kızımın hareketini yaptı. Kusma hareketini öğrenmeye çalışıyor olabilir mi? İçimi rahatlatmak istiyorum çünkü yavrunun sol ayağı sakat olduğu için kafes tabanında yatıyor. Yem koyuyorum önüne ama yerlere döküp yiyor. Bu da acaba kursak mantarı mı oldu gibi bir korkuya kapılmama sebep oluyor. İnternetten yatak siparişi verdim. Bir tık daha çıkacağı yüksekliğe koymayı düşünüyorum. Yatak yıkanabilirmiş. Ben de bir kaç tane aldım. Günlük değiştiririm diye. Dışkısı abisinin dışkısı ile aynı. Hareketini çekemedim çünkü beni görünce bağırıyor sürekli 😔 sanırım beni ya çok sevmiyor yada annesi zannediyor. Eski videolardan ölen kızımın hareketini atacağım ona benzer bir hareket yaptı. Poposunda yapışmış dışkı yok.

Ekli dosyalar

Tsc6045

Müdavim
Yatak alma sebebim. Elimle tüneğe koyunca duruyor ama yem yemek için aşağı atlayınca geri çıkamıyor. Yoksa zarar verir diye biliyorum bu tarz yatakların. Başka bir seçeneğim malesef yok 😔 dışkıların içinde olsun istemiyorum mümkün olduğu kadar yukarıda olsun teması azaltayım düşüncesi ile yaptım başka ürün öneriniz olursa da yazabilir misiniz ?😥

Tsc6045

Müdavim
hocam iyi geceler bugün bebek kuşum abisiyle oynarken ölen kızımın hareketini yaptı. Kusma hareketini öğrenmeye çalışıyor olabilir mi? İçimi rahatlatmak istiyorum çünkü yavrunun sol ayağı sakat olduğu için kafes tabanında yatıyor. Yem koyuyorum önüne ama yerlere döküp yiyor. Bu da acaba kursak mantarı mı oldu gibi bir korkuya kapılmama sebep oluyor. İnternetten yatak siparişi verdim. Bir tık daha çıkacağı yüksekliğe koymayı düşünüyorum. Yatak yıkanabilirmiş. Ben de bir kaç tane aldım. Günlük değiştiririm diye. Dışkısı abisinin dışkısı ile aynı. Hareketini çekemedim çünkü beni görünce bağırıyor sürekli 😔 sanırım beni ya çok sevmiyor yada annesi zannediyor. Eski videolardan ölen kızımın hareketini atacağım ona benzer bir hareket yaptı. Poposunda yapışmış dışkı yok.
Watch unnamed | Streamable vefat eden kızımın hareketini düşünün ama ağızda köpük yok ve kısa süreli yaptı. Poposunda da dışkı yapışmamıştı. Ağız kokusu da alamadım.

rahimey

Paylaşımcı
Kursak mantarı nedir ?
Bu hafta yumurta verdim tam hatırlamıyorum diskisi yemliydi 3 gün yapmadiysa 4 gün gördüm bugün 1 tanesi diskli yem kursaklarina baktım 1 tanesi maşallah tosuncuk 1 tanesi norml 2 Şnde göğüsü sivri birinin aşırı sivri

Üst Alt