• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yumurtlama ve benim acemiliğim

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Babamız aşırı kuduruk. Yuvalığa girince besliyor birşey yapmıyor ama yuvadan çıkarınca direk çiftleşmek istedi. Yavrucağız baya korktu.
Babayı ayırın artık 3.kuluçka olmaz anne kriz geçirebilir
Anne besler baba tek kalsın
2-3 ay dinlensinler sonra çifleşme olur

rahimey

Paylaşımcı
Babamız aşırı kuduruk. Yuvalığa girince besliyor birşey yapmıyor ama yuvadan çıkarınca direk çiftleşmek istedi. Yavrucağız baya korktu.
Aynı şekilde bnim erkek kusumda öle daha yavru iken elimde çiftleşmek istedi hemen ayırdım malesf kafesten çıkardıgimda direk yavrulara yem kusuyor çok dikkatli olmamız lazım 🤲 tüy hastalıkları doğan kuşlarda var prensesimden malesef şüphe ediyorum ☹kuşlarımin kardeş olma olasigi bilmiyirum ama kuşumun birinin tüyleri değişik

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Aynı şekilde bnim erkek kusumda öle daha yavru iken elimde çiftleşmek istedi hemen ayırdım malesf kafesten çıkardıgimda direk yavrulara yem kusuyor çok dikkatli olmamız lazım 🤲 tüy hastalıkları doğan kuşlarda var prensesimden malesef şüphe ediyorum ☹kuşlarımin kardeş olma olasigi bilmiyirum ama kuşumun birinin tüyleri değişik
Merhaba fotoğraf paylaşırsanız sevinirim şüphelendiğiniz yavruyu

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye

rahimey

Paylaşımcı
Bağışıklığı düşük biraz, btAmin forte takviyesi yapın haftada iki gün, o tüyler dökülüp yenisi gelecek, çok fazla uçamaz, uçuş tüyleri az, buda anne baba tam besleme yapmadığı için olur
Alır yaparım hocam çok çırpınıyor dışarı çıkmak çırpınma hareketi cok

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Alır yaparım hocam çok çırpınıyor dışarı çıkmak çırpınma hareketi cok
Birşey almayın😊yapmanız gereken haftada 2 btAmin forte takviyesi yapın, ona ayrı verin ki çabuk toparlarsın, kahve fincanı a 3 damla damlatın çeyfek fincana, çaykaşığı ile verin
Hemen düzelmez uzadıkça atar, onlar gün gün dökülür yada zamana bırakın

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Elimde e vitamini var daha once anne babaya verdim baska hiç takviye vermedim hocam sebze meyve bakım ile bu hale geldiler hocam 🤲
E vitamini yetersiz tek bir vitamin
Gervit-w içinde hepsi var
BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler
Entrobac probiyotik bağışıklık sistemi içindir

Tsc6045

Müdavim

rahimey

Paylaşımcı
Oy maşallah 🧿 tüy hastası değil bence de . Benim oğlum tüy hastası . Malesef tedavisi yok. Sadece Vetform veteriner kliniğinde gözde hanım sağ olsun ilaç alıyorum tüy dökümü durdu tüylenmeye başladık. Uçar mı bilmiyorum ama uzun bir süreç bizimki 🥲
Çok sukur değilmiş çok zor 😑 inşallah birazxda olsa uçar 🤲

Tsc6045

Müdavim
İnşallah ama çok umudum yok aslında. Bebelerin tüylenme aşamalarını bizzat gördüm . Görmeseydim hala uçmasından yana umudum olurdu. Yavruların tüyleri nizami bir şekilde çıktı uzadı. Ama Cesurumun tüyleri o kadar dağınık ki.. tüy yapısı da daha farklı. Sadece ilaçları kullanınca hareketli neşeli oluyor . Tüyleri de dökülmüyor. Azar azar da olsa yenileri çıkıyor. Önceki haline göre çok çok iyi Allah’a şükür 🥹. Zamanla baya bir tüylenecek buna inanıyorum . Ama dediğim gibi uçma konusu çok uzak bir ihtimal. 😔😔

Tsc6045

Müdavim
Ama şöyle bir durum var ki hasta bir kuşa annelik yapmak bence çok muhteşem bir şey bazen ya Cesur yerine başka bir kuş alsaydık ne olurdu hali diye düşünmeden edemiyorum. Ailemiz arkadaşlarımız neredeyse herkes Cesuru çok seviyor 😄 Kuş kafeste bakılmaz diyenlere aslında bir cevap da oluyor. Yaban hayatında cesur maalesef ki ölürdü 🥹

Üst Alt