• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yumurtlama ve benim acemiliğim

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
iki kuluçka üst üste yaptı ikinciyi bekleyecektik ama eşimin arkadaşı ellemeyin kendini hazır hissederse yapar hissetmezse yapmaz dedi. İkinciyi yaptı hemen ama artık bu yavrular Rabbimin izniyle çıksın zaten arkadaşa geri vereceğim erkeği. O da özledi kuşunu. Pamuk da arada kafes dışına çıkmak istiyor. Bol bol uçuracağım 🥰
Üçüncü kuluçka yorar zaten 🙂

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Mümkün olduğunca daha istemem baya ders oldu bana. Artık seneye kızgınlaşırsa belki. Onda da tetikleyici şeyleri yapmam. ☺ bunu da görmedim demem en azından
Deneyim iyidir sağlıkla büyüsünler 🥰🙏

rahimey

Paylaşımcı
İlk yavrular ölmeseydi şuan onlar da yeme düşerdi. İlk kuşlara merak saldığımda ay ne kadar güzel ufak bebeler derdim. İşin içine girince bambaşka oluyormuş. Hani anne terk eder vs dediklerinde mamalar var diye düşünürdüm. Ama anladım ki bu mamalar sadece yaşatmak için var. İnşallah diğer yavrulara bakar. O kadar zor ki kürdanla beslemek. Sabah nöbetten çıktım bir an önce eve gideyim diye bildiğiniz kaçtım. Yavruyu beslememiştir diye. Keşke besleseydi. Aparat vardı sabah onla vereyim dedim ağzını açmıyor açsa bile aparat ucu bile ağzı kadar kürdan ilk etapla mantıklı. Ama mama annenin kursak sütü kadar iyi değil. Normalde ilk yavru yumurtadan çıktı anne besledi 1 günlük mama ve anne beslemesi arasında o kadar fark var ki.. eğer anne 5 bebeyi beslemede zorlanırsa o zaman destekleyeceğim a21 aldım bakalım inşallah anne besler ve gerek kalmaz.
Nasip okadar küçük ki insan korkuyor beslemeye bnde yaşadım cokkk zorlandım insanoğlu gbi işte anne babanin beslemesi gbi olmaz inşallah anne besler. 🤲Çay kaşığı ,kürdan da denedim ucunu kırıp kurdanla vermk biraz daha rahat yavaş yavas alıyor yedimi rahatliyorsun ama o besleme süresi onmli iste bn 2 saat bı veriyirdum demet hocam sanırım 4 saat olunca bakın kursagina demişti o konuda endişeye kapılmayın çünkü sesler yükseldikçe panik heycan korku artıyor sakinlik onmli 😊🤲duamdasiniz inşallah anne besler

Tsc6045

Paylaşımcı
Yumurtada ses var ve ufak delik çıkacak gibi ezilmemesi için önerileriniz var mı? Her türlü öneriyi dinlerim. Yaptığım bir hata varsa bunları da söyleyin kırılmam sadece yavrular sağlıkla büyüsünler bu benim için yeterli. Hem hatalarımı da bilmek isterim. Şimdiden teşekkür ederim 🙏

Ekli dosyalar

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Yumurtada ses var ve ufak delik çıkacak gibi ezilmemesi için önerileriniz var mı? Her türlü öneriyi dinlerim. Yaptığım bir hata varsa bunları da söyleyin kırılmam sadece yavrular sağlıkla büyüsünler bu benim için yeterli. Hem hatalarımı da bilmek isterim. Şimdiden teşekkür ederim 🙏
Şu an nemlendirin bırakın yeterli 🙏

Tsc6045

Paylaşımcı
Nasip okadar küçük ki insan korkuyor beslemeye bnde yaşadım cokkk zorlandım insanoğlu gbi işte anne babanin beslemesi gbi olmaz inşallah anne besler. 🤲Çay kaşığı ,kürdan da denedim ucunu kırıp kurdanla vermk biraz daha rahat yavaş yavas alıyor yedimi rahatliyorsun ama o besleme süresi onmli iste bn 2 saat bı veriyirdum demet hocam sanırım 4 saat olunca bakın kursagina demişti o konuda endişeye kapılmayın çünkü sesler yükseldikçe panik heycan korku artıyor sakinlik onmli 😊🤲duamdasiniz inşallah anne besler
İnşallah 🙏 ama işte çalışma şartlarım bazen 2 saatte bir beslemeye uygun bazen değil. 24 saat nöbete gidince eve gelemiyorum. İş yerine götürsem bazen öyle yoğun geçiyor ki 4 5 vaka üst üste çıkıyor. En mantıklısı evde bırakmak ama işte ezilir diye korkuyorum 😔

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
İnşallah 🙏 ama işte çalışma şartlarım bazen 2 saatte bir beslemeye uygun bazen değil. 24 saat nöbete gidince eve gelemiyorum. İş yerine götürsem bazen öyle yoğun geçiyor ki 4 5 vaka üst üste çıkıyor. En mantıklısı evde bırakmak ama işte ezilir diye korkuyorum 😔
Korkmayın sağ salim çıkacaktır inşallah 🤲

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Tuhaf bir duygu var içimde hem sevinç hem korku ezilmesinden korkuyorum gerçekten beslemek bile benim için problem değil 😔
Anlıyorum sizi ama nem ve sıcaklık çok önemli inşallah sağ salim çıkacaktır minik 🤲🥰

rahimey

Paylaşımcı
Evde kalması daha iyi 🤲endise etmeyin 4 günlük olmislar kendini birazcık kurtarmış bol bol yem bırakın Allah'ın izniyle anne baba bakar inşallah

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Hocam çıkması problem değil ki. Problem ezilmeleri. İki yavru maşallah büyüdü yeni çıkan yavru 1/3 ü kadar olacak. Ezilmesin istiyorum.
Haklısınız ancak inşallah anne baba bakar, diğerleri büyümüş 🥰

Tsc6045

Paylaşımcı
Haklısınız ancak inşallah anne baba bakar, diğerleri büyümüş 🥰
Hocam yavru bu gece çıkacak gibi çatlaklar artmış bu yüzden nemlendirdim yumurtayı. Yeni yavru ile eski yavrular arasında ufak bir set yapsam yuva içinde ezilmenin önüne geçebilir miyim?

Tsc6045

Paylaşımcı
Ayyy maşallah 🧿 besliyor çok şükür 🙏 ama sanırım iç güdüsel olarak büyük olandan küçük olana doğru besliyorlar

rahimey

Paylaşımcı
Yavru doğdu 🥰 henüz anne beslemedi inşallah besler. Ama yavruyu kontrol ettiğimde popo kısmında siyahlık var kara benek değildir değil mi?
Oyyy masalllah minnacık bunlar böle buyucekler adam olcaklar biz böle sewe sewe kocamn oldular 😊 sevdirmiyolar şimdi 🤲