• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yumurtlama sorunu

mrv323

Yeni Üye
Merhabalar. Öncelikle kuşlarım 2 hafta kadar önce kuluçka evresindeydi ancak yavrulara bakmadılar maalesef kaybettik yavruları. Ardından ben de dişinin dinlenmesi için hemen yuvayı çıkardım. Ancak buna rağmen çiftleşmişler. 3 gün önce ishal tedavisi için veterinere gittiğimde tesadüfen öğrendik. Acil bir yuva yerleştirdik kafese. Yuvayı koyar koymaz zaten dişi ilk yumurtayı bırakmıştı kafese. Ancak 2 gündür 2. Yumurta gelmedi. Dişinin poposunu kontrol ettim ama bir yumurta sıkışması da göremiyorum. Arabada veterinere git gel çok fazla stres oldular. Acaba onunla mı alakalı? Yumurta içerde kalırsa dişiyi kaybetmekten korkuyorum. Acaba ne yapabilirim?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba bize kusun ve popo resmi ve yollar mısınız.yumurta tıkanması belirtisini anlarsınız kimildama bile olmuyor bir yere pusuyor..stres olabiliyor ve güvensizlik yani biraz tedirgin olmuş bu yüzden yükseğe asın ve sabırla bekleyin kum, kalamar ve vitamin destekleyin. Ayrıca dışkı ne durumda?

mrv323

Yeni Üye
Merhaba bize kusun ve popo resmi ve yollar mısınız.yumurta tıkanması belirtisini anlarsınız kimildama bile olmuyor bir yere pusuyor..stres olabiliyor ve güvensizlik yani biraz tedirgin olmuş bu yüzden yükseğe asın ve sabırla bekleyin kum, kalamar ve vitamin destekleyin. Ayrıca dışkı ne durumda?
Şu an dişi kuşda öyle bir belirti yok. Hatta suluklarından banyo yapmaya çalışıyor:) Ancak onu tekrar elime alıp strese sokmak istemiyorum. Zaten aşırı da hızlılar. Ben yakalayana kadar ekstra daha da panik oluyorlar. Bir de dediğim gibi çok acil olduğu için bulabildiğim tek yuva kanarya yuvasıydı. Büyük ihtimal onları güvende hissettirmiyor o yuva üstü açık olduğu için farkındayım. İnternetten geldiği an değiştirsem yuvayı rahatsız olurlar mı?
Ve dışkıları çok şükür yavaş yavaş düzelmeye başladı.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Sepet yuvalık alın daha iyi olur.. hintler gizliliği severler yuvanın içinin görünmesini istemezler